Кутия за сирене

  • 1 425
  • 17
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 306
Не можах да намеря по-точна категория за въпроса ми. Питането е такова - за съхранение на сирене в хладилник каква кутия е подходяща? Дали трябва да се затваря херметически или обратното - да влиза някакъв въздух. Предполагам херметическата е правилният вариант. Става дума за ежедневно ползване, а не за дълго време (като категорията Зимнина).

# 1
  • Мнения: 25 615
Всякаква кутия става, важното е да е в саламура. Simple Smile

# 2
  • София
  • Мнения: 13 155
Аз ползвам стъклена купа с плътно прилепващ капак.
За ежедневно ползване предпочитам да няма саламура, а изкисвам сиренето 48 часа и после изсипвам водата и го изяждаме до седмица.

# 3
  • Мнения: 29 344
Каквато и да е кутия, щом ще се консумира бързо.

# 4
  • Мнения: 40 924
Не можах да намеря по-точна категория за въпроса ми. Питането е такова - за съхранение на сирене в хладилник каква кутия е подходяща? Дали трябва да се затваря херметически или обратното - да влиза някакъв въздух. Предполагам херметическата е правилният вариант. Става дума за ежедневно ползване, а не за дълго време (като категорията Зимнина).

Аз го държа в една дълбока купа без никакъв капак. Но да е напълно потопено в саламурата (вода с лъжичка сол).

# 5
  • Мнения: 1 306
Сиренето е от вакуумиран найлон, така че няма саламура поначало (или ако има е колкото 2 лъжици). Чувах, че като не е накиснато можело да се развали, но подозирам, че става ако не е херметически затворено.

# 6
  • Мнения: 29 344
Е, то се разваля, ако го държиш дълго време. За 5-6 дни в хладилник няма проблем. Друг вариант е да си го киснеш във вода със/без сол.

# 7
  • Мнения: 40 924
Обикновено таман купеното сирене е много солено. И затова се накисва, но ако се накисне в съвсем сладка вода става пък съвсем безсолно. За моя вкус е с една лъжичка сол. И преди всяко хранене си режем колкото искаме. Но докато е във вакуумната опаковка няма проблем.

# 8
  • Мнения: 25 615
Сиренето е от вакуумиран найлон, така че няма саламура поначало (или ако има е колкото 2 лъжици).

Ами няма, правиш си я сам. Simple Smile
Вода, сол, може да се добави и малко захар с щипка лимонтузу. Сиренето да е покрито от течността.
Така може да изтрае и месеци.

# 9
  • Мнения: 40 924
Ще изтрае, ама ако е хубаво. А ако не е, започва да се размива.

# 10
  • Мнения: 25 615
Е, аз мислех, че се пита за истинско сирене, не за имитиращ продукт. Simple Smile
Ние сирене купуваме веднъж месечно и го съхраняваме по начина, който споделих. Не се размива, не се вмирисва, може да изтрае с месеци в хладилника (или на друго хладно място). Но ако е в саламура.
Харесали сме си марка, която отговаря на вкуса ни, и понеже сиренето не е от евтините, не можем да си позволим да го оставим да изсъхне или да се развали.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 18:22 от Как' Сийка

# 11
  • Мнения: 40 924
И за истинското важи, ако не е зряло достатъчно или има друг пропуск в технологията. А аз съм си харесала едни тенекиени кутии, и сега ги има в Лидл, и съм напъхала 3-4 в хладилника, защото там нещата са - има, има...няма, няма, няма... Пък траят много.

# 12
  • Мнения: 25 615
Истинското (саламурено) сирене по БДС трябва да е зряло. Би трябвало да го пише на етикета.

# 13
  • Мнения: 1 306
Но докато е във вакуумната опаковка няма проблем.
Докато е какво ще рече - режеш найлона, сиренето стои все още в него вместо в кутия и няма проблем? Или няма проблем докато не е разпечатано?

# 14
  • Мнения: 40 924
Истинското (саламурено) сирене по БДС трябва да е зряло. Би трябвало да го пише на етикета.

Трябва, но не е задължително да е по БДС Wink Освен това има етикети "зряло минимум 40 дни" и "зряло минимум 60 дни".  А има и мошеници, които лъжат.


Но докато е във вакуумната опаковка няма проблем.
Докато е какво ще рече - режеш найлона, сиренето стои все още в него вместо в кутия и няма проблем? Или няма проблем докато не е разпечатано?

Това ме хвърли в тъча, изобщо не съм очаквала, че някой може да попита за това...

Общи условия

Активация на акаунт