"Моят чийзкейк"

Ети ти една рецепта, която е от едно много оригинално немско издание, само глазурата отгоре е моя модификация:

Основа:
250 гр. орехови бисквити
(използвам ореховите на Победа, макар че те са по 190 гр. пакетчето, просто слагам около 1 пакет и половина);
100 гр, разтопено масло;
щипка канела;
щипка индийско орехче.

Бисквитите се смилат с някаква машинка на прах и се омесват с маслото и подправките. Отваряща се форма с диаметър 20-24 см (не повече) се "опакова" по дъното и стените. Поставя се в хладилника за 30 мин. да се стегне.

Пълнеж:
500 гр. извара се бият с миксер до хомогенизиране. Добавят се 180 гр. пудра захар (не обикновена!!!) и продължава да се бие. Добавят се 1 ванилия и 1 с.л. лимонов сок. 4 яйца се добавят едно по едно, т.е. едва след поемането на първото яйце се слага второто и т.н. Сместа се изсипва в тавичката и се пече около 1 час на 180 град. След опичане може сместа малко да се клати, не е проблем.

Оставя се да изстине.

Глазура
Използвам половин бурканче конфитюр, около 150 гр., което ако има нужда се подслажда с 2-3 с.л. захар (зависи от какво е конфитюра. Аз използвам вишни и боровинки основно).
1 пакетче желатин се разтваря според упътването и се добавя към конфитюра, разбърква се добре и се полива върху изстиналия чийзкейк. Добре е да престои няколко часа преди консумация, за да се стегне желето.
Ако остане, от следващия ден се съхранява в хладилник.


Понеже не знам как се качва снимка към постинга не мога да онагледя рецептата.....а снимката е много вкусна Wink