За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 803
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 11 721
Може и от това да е. Следващия път ще взема от онези картофи, които не са мити, и преди да мачкам ще ги изчакам  да изстинат, може би при изстиването се изпарява водата, ако са поели такава. Въобще кюфтета всякакъв вид са ми голяма мъка на мен, все не ми се получават. Освен тези от киноа.
Пепи, благодаря!
Да ти покажа, че точно днес съм ги спретнала, но са на фурна, нещо ми се видя по рядка сместа, за първи път ги правя,  и да не рискувам ги оформих и марш във фурната.
Имам и още една рецепта и тях ще покажа, ама пак са във фурната, избягвам да пържа
днешните - КИПЪРСКИ КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА НА ФУРНА
Скрит текст:
на мен тези повече ми харесват на вкус
КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА СЪС СИРЕНА НА ФУРНА
Скрит текст:
а тези са ми любими - КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА С ПАРМЕЗАН И РИКОТА
Скрит текст:
http://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B7%D0%B5%D … D1%82%D0%B8%D1%8F

# 16
  • Мнения: 9 682
Благодаря, то и аз предпочитам на фурна, че е по-малко занимавка Grinning сега се замислям и за друга грешка - май съм ги била попреварила картофите.

# 17
  • Мнения: 9 112
нищо им няма, че преварила, но са били обелени и са поели повече влага. Другото, както са ти казали вече - добре охладени.
Фортуна https://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B6%D0%B8  идеи за аспержи от мен
Натка, цвеклото е печено във фолио и пасирано. Когато се вари избледнява , затова предпочитам да пека.  После пасирано и с повече лимон от обикновено. По-късно днес ще пусна рецептата, като заспи човечето, благодаря ви,  поотминава уж.

# 18
  • Мнения: 2 774
Голяма мъка ми е беленето на варени картофи. Затова винаги ги беля преди варене. За кюфтета мачкам след изстиването им, като преди това задължително отцеждам от водата веднага след сваряване. Ползвам само стари картофи, от мама знам, че с пресни картофи, кюфтета не стават. Провал не съм имала 👌.
П.п Пепи, бързо оздравяване 🌻

# 19
  • София
  • Мнения: 19 253
Картофи може да се задушат в МВ с мъничко вода. После няма излишна течност, направо като туткал става сместа.

За нахута - една наистина много сполучлива рецепта, важното е да е с много лук https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D1%80%D0%B8%D0%BD Само пропускам розмарина, не ми харесва

# 20
  • София
  • Мнения: 7 910
Пробвайте този вариант. Една част от картофите ги сварете твърдо, но годни за ядене и ги нарежете много ситно. В зависимост от количеството на този вид картофи, си сварете един или два картофа повечко, като за пюре и после действително ги пюрирайте гъсто (аз го правя със зеленчуков бульон по време на пости или пък с масло в останалите дни). Смесете двата вида картофи с другие съставки (сирене, кашкавал, подравки и т.н.), като ги разбърквате внимателно. Ако не са пости може да добавите едно яйце, но обикновено пюрираните картофи спояват сместта.

Обикновено ги пека във фурна, но вероятно може да се пържат и на тиган.

# 21
  • София
  • Мнения: 3 030
moonriver, a отцеди ли водата преди да намачкаш картофите? Винаги ги варя обелени и никога не са се разтичали .

Аспержите ги правя по най- мързеливия начин.Леко ги запържвам със зехтин и сол,като предварително се отрязва долния край.

# 22
  • Мнения: 9 682
Да, отцедих я.

# 23
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 187
Днес купих аспержи от Лидл. Моля за рецепта. Благодаря!
Значи, купуваш си и едни телешки пържолки Блак Ангъс пак от там, вземаш един тиган, загряваш с малко олио, сол, черен пипер и мяташ първо пържолите за няколко минути от двете страни, после ги разпределяш по чиниите, слагаш им резенче масло да се разтопи отгоре. Аспержите мяташ в тигана на тяхно място също за няколко минути, после и тях по чиниите, гарнираш с по някой и друг лист марула и чаша червено вино и сервираш. По желание може да забъркаш и някое картофено пюре, ако има място в чиниите, него го направи най-напред, защото отнема време.

# 24
  • Бургас
  • Мнения: 1 236
И вече мечтая за пържоли Блак Ангъс с аспержи, маруля и картофено пюре 😋
Съвсем скоро ще направя 😊

# 25
  • Мнения: 440
Здравейте! Как оползотворявате презрели банани?

# 26
  • софия
  • Мнения: 25 483
Сладкиш, палачинки. Зависи от количеството.

# 27
# 28
  • Sofia
  • Мнения: 21 681
Здравейте! Как оползотворявате презрели банани?
В смути, мюсли, мус с авокадо и какао.

# 29
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 187
Здравейте! Как оползотворявате презрели банани?
В блендера на шейк със сметанов сладолед и прясно или кисело мляко, може и с добавка на още плодове, кайсии, малини, супер става Hands Ok Hand Дори редовно си купувам намалени банани за целта.

Общи условия

Активация на акаунт