Храни, които НЕ трябва да консумираме по време на бременност

  • 4 833
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 6 788
Всяка храна, консумирана с мярка, е просто храна. Изключвам суровите истории, които могат да заразят със салмонела, трихинелоза и т. Н.
Аз например не можех с медикаменти да си вдигна хемоглобина. Реших да включа цвекло. Е, със стандартни количества, които всеки един човек си хапва примерно на салата, нищо не стана. Едва когато започнах да приемам сериозни количества под формата на фрешове, нещата се получиха. Но то си беше съвсем целенасочено. Така че едва ли ако изядеш 3 парчета ананас ще се стигне до контракции, може би с 20 ананаса за ден, но то кой яде такива количества.
Като родите и почнете да четете за захранване, ще разберете, че всяка една храна е алерген, почти няма нещо, което да е безопасно за бебе 😃

# 31
  • София
  • Мнения: 2 611
За кафето - със сигурност има много мами като мен, които не са го спирали. Разбира се, че пиех много по-слабо от обичайното и често добавях мляко, но не съм го спирала изцяло. За фурмите съм чувала спорни мнения, уж предизвиквали контракции. Аз си хапвах, без да прекалявам, спорадично. Всичко останало са го казали преди мен.

# 32
  • Мнения: 14 502
Храни, в които има мононатриев глутамат.

# 33
  • Мнения: X
Фурми смятам да хапвам, като наближи терминът. Приписват им (научно доказано) ползи при раждането - скъсявали родилното време и ред други.

# 34
  • Мнения: 393
Здравейте! Разрешено ли е да се яде краве сирене по време на бременност? На мен много ми се яде в момента, но не съм сигурна, че и то е безопасно, тъй като четох, че някои сирена трябва да се избягват.

# 35
  • София
  • Мнения: 13 485
Че то ако не ядеш млечни храни и сирене какво точно ядеш!?
Калцият е изключително важен. Кисело мляко, кашкавал, саламурено сирене са направо задължителни за бременните.
Трябва да се избягват само пресните и меките сирена, защото в тях лесно се развиват бактерии. Сирената с плесен са опасни, но дори и те могат да се консумират спокойно след термична обработка.

# 36
  • Мнения: 168
В момента съм в 8 месец.
В първите месеци и до началото на 5-ти не можех да ям нищо освен сух хляб и кисело мляко, заради гадене и повръщане. Също не ми се ядеше месо ама изобщо, повръщах и от него.

Като ми се върна апетитът си хапвах месо - само обработено, минало през печката Grinning да кажем. Нищо сурово, никакви колбаси, шунки и така нататък. Също така никаква сурова или пушена риба, за сушито, което ми е любимо просто си спомням с приятни мисли хаха Animal Speak No Evil Нямам търпение пак да хапна като се роди бебето.

Относно чайчетата - чай с мента и джинджифил е препоръчителен при гаденето, на мен лично не ми беше много приятен, но не мисля и че джинджифилът вътре е в огромни количества, същото ми препоръча и АГ.

Кафето не ми го забраниха, по 1 чаша на ден с много мляко няма никакъв проблем, е бебчето става маалко по-щуро, но да малко Coffee

Пила съм и домашно прясно мляко, преварено разбира се, не директно от животното ... абсолютно никакъв проблем.
Мед си ям, най- вече слагам в чая и до ден днешен, нищо ми няма, изследванията също не показват нищо, за да го спирам. За чайчетата - пия си градински, букет от билки, маточина, женско биле ( това го имаше в единия от чайовете, които си купих, но не чист, а смесица от различни билки), от мащерка също съм пила, като разбира се аз си пия по 2-3 пъти чай седмично и всеки път е различен вид - няма проблеми поне за мен.

Алкохол - НЕ! Абсолютно не, не съм и от хората, които обичат да пият и това изобщо не ми е проблем Grinning
Натурални сокове, лимонади - пиех, рядко, избягвам ги, но понякога си позволявам.

Боб, леща, зеле - хапвам си и то често, единственото което може да се случи е леко подуване, но това ми се случваше и преди да забременея. Stew

А колко беше отслабнала до 5ят месец от това повръщане ?

# 37
  • София
  • Мнения: 631
В момента съм в 8 месец.
В първите месеци и до началото на 5-ти не можех да ям нищо освен сух хляб и кисело мляко, заради гадене и повръщане. Също не ми се ядеше месо ама изобщо, повръщах и от него.

Като ми се върна апетитът си хапвах месо - само обработено, минало през печката Grinning да кажем. Нищо сурово, никакви колбаси, шунки и така нататък. Също така никаква сурова или пушена риба, за сушито, което ми е любимо просто си спомням с приятни мисли хаха Animal Speak No Evil Нямам търпение пак да хапна като се роди бебето.

Относно чайчетата - чай с мента и джинджифил е препоръчителен при гаденето, на мен лично не ми беше много приятен, но не мисля и че джинджифилът вътре е в огромни количества, същото ми препоръча и АГ.

Кафето не ми го забраниха, по 1 чаша на ден с много мляко няма никакъв проблем, е бебчето става маалко по-щуро, но да малко Coffee

Пила съм и домашно прясно мляко, преварено разбира се, не директно от животното ... абсолютно никакъв проблем.
Мед си ям, най- вече слагам в чая и до ден днешен, нищо ми няма, изследванията също не показват нищо, за да го спирам. За чайчетата - пия си градински, букет от билки, маточина, женско биле ( това го имаше в единия от чайовете, които си купих, но не чист, а смесица от различни билки), от мащерка също съм пила, като разбира се аз си пия по 2-3 пъти чай седмично и всеки път е различен вид - няма проблеми поне за мен.

Алкохол - НЕ! Абсолютно не, не съм и от хората, които обичат да пият и това изобщо не ми е проблем Grinning
Натурални сокове, лимонади - пиех, рядко, избягвам ги, но понякога си позволявам.

Боб, леща, зеле - хапвам си и то често, единственото което може да се случи е леко подуване, но това ми се случваше и преди да забременея. Stew

А колко беше отслабнала до 5ят месец от това повръщане ?

1.5-2 кг бях свалила само, аз бях упорита и въпреки повръщането се опитвах да хапвам, за да няма резки спадове на теглото.

# 38
  • Мнения: 399
С 1та бременност ядях всичко, което ми се яде, без морски неща (мразя ги) и сушита. Даже понякога пийвах по 2-3 пръста домашно червено вино. Не съм имала проблем, дъщеря ми е на 4г9м. Обаче след бременността ми откриха камъни в жлъчката и от тогава съм на зверска диета...

# 39
  • Мнения: 393
Че то ако не ядеш млечни храни и сирене какво точно ядеш!?
Калцият е изключително важен. Кисело мляко, кашкавал, саламурено сирене са направо задължителни за бременните.
Трябва да се избягват само пресните и меките сирена, защото в тях лесно се развиват бактерии. Сирената с плесен са опасни, но дори и те могат да се консумират спокойно след термична обработка.
Моцарела и топено сирене разрешени ли са по време на бременност?

# 40
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 297
Да. Ако се чудите четете етикета. Трябва да е от пастьоризирано мляко. От сурово мляко се правят сирена като бри, горгонзола и подобни

# 41
  • Мнения: 47
Здравейте! Разрешено ли е да се яде краве сирене по време на бременност? На мен много ми се яде в момента, но не съм сигурна, че и то е безопасно, тъй като четох, че някои сирена трябва да се избягват.

И аз идвам със същия въпрос. Четох, че дори да е направено от пастьоризирано мляко пак може да е заразено със листерии. Аз не живея в България и тук си купувам сирене от Lidl, на марка Milbona. Вчера разбрах, че съм бременна, а преди да разбера доста си похавах сирене. Много обичам, но сега имам съмнения дали е безопасно. Вие ядете/яли ли сте бяло сирене по време на бременност?

# 42
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 297
Не само, че е разрешено, а направо си е задължиърлно да се яде сирене/кашкавал/ извара, т.к. нуждите на майката и бебето от калций са големи. Не знам къде ги четете тези неща за листериози и прочее, щом сиренето е произведено от пастьотизирано мляко, няма никакъв проблем.
То ако човек тръгне да мисли така, бременната трябва да кара само на преварена вода.
Между другото, голям риск от листериоза има не от консумацията на сирене, а недобре измит пъпеш, например. Защото някои сортове имат пореста кора, която задържа гадините.

# 43
  • Мнения: 6 788
Зрялото сирене, което се произвежда от пастьоризирано мляко е безопасно. Млякото е минало термична обработка, което значи, че евентуални бактерии са унищожени.
Кашкавал и сирене съм консумирала много по време на бременност. Но не и меки сирена тип моцарела, брии и т. Н

# 44
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 297
Моцарелата също е от пастьоризирано мляко, изяла съм тонове и с двете бременности. Бри, камембер, рокфор, горгонзола са за избягване. Както и разни сурово- сушени колбаси.

Общи условия

Активация на акаунт