Как и какво пазарувате?

  • 3 587
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Мишенце, може би го приеми като един вид удобство, освен спестяването - не излизаш всеки път, когато нещо ти потрябва, купуваш качествени продукти, улесняваш си измислянето на меню, защото вече имаш наличности...

# 31
  • София
  • Мнения: 30 205
Мишенце, може би го приеми като един вид удобство, освен спестяването - не излизаш всеки път, когато нещо ти потрябва, купуваш качествени продукти, улесняваш си измислянето на меню, защото вече имаш наличности...
Да, просто магазините са ми до нас, и съм свикнала да не трупам вкъщи, но уви, май ще трябва да карам по вашия пример.

# 32
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Ако имате вила или селска къща, можете да отидете да живеете временно и там (ако работата позволява), понеже с такъв тип пазаруване на холеми количества и нарядко, по-рядко ще ви се налага да ходите до града. Ние имаме селска къща и там постоянно живущите ходеха веднъж на 7-10 дена до София или до друг близък град. Част от храната си произвеждат, де, но далеч не всичко. Та, ако имате нужда от малко почивка от забързания живот или искате да поизкарате малко време на чист въздух, ще ви е като добро упражнение за планиране на покупки. 😃

# 33
  • София
  • Мнения: 23 036
Лошото тук е, че с деца  е почти невъзможен този вариант. 😃

# 34
  • Мнения: 4 194
Аз съм от тези, които отиват до магазина, когато нещо потрябва. Пазарувам през 1-2 дни, като се редуваме с мъжа ми, но няма точна схема. Каквото ни се яде, това.
Аз специално преглеждам все пак и промоции. Ако видя например сосове на промоция, правя паста или ако има пилешко - пиле със зеленчуци. Като цяло съм фен на лесните рецепти. И определено покачването на цената на храната се усеща сериозно. Напоследък оставям по 30-35 лв. на ходене в магазина, а само ако е нещо съвсем дребно и инцидентно оставям по 15-20 лв. Да кажем, че ако пазарувам средно по 18 пъти в месеца по 30 лв., това са 540 лв., които само аз давам. Отделно и мъжа ми взима доста неща.
Също поръчваме или купуваме готова храна около 2 пъти седмично.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 13:45 от kiticat

# 35
  • Мнения: 10 567
Почти всеки ден пазаруваме, каквото решим следобяд, че ще се вечеря, вечерта след работа пазарувам/е и готвя. Не държим количества у дома, освен плодове и понякога някакви зеленчуци за салата. Снощи обаче отидохме със сина набързо и във ФФ нямаше кромид лук, рафта с яйцата също беше полупразен. Той искаше пилешка пържола от бут без кожа, нямаше и решихме, че ще минем и през Лидл. Там се ужасих, освен че и там нямаше насипен лук, стъклените витрини бяха празни, по 2-3 тарелки се подмятат. Имаше 3 опаковки от пилешкото което те с баща му харесват и ги взехме и трите. Едната сготвих, 2 прибрах във фризера. Честно казано ужасих се, че виждам празни витрини. Лук аз купувам по 2 до 3 главички и не съм свикнала с количества. Картофи купувам когато ми потрябват. Общо взето преди пазарувах рядко в по-големи количества и често изхвърляхме храна. Така и готвех веднъж на 2-3 дни, само че наистина почнахме много да изхвърляме и от няколко години готвя на момента, когато много бързаме някаква риба се вечеря. Ядене не преправям и не готвя по много, приготвям колкото за вечеря и това е, на другата вечер пак Simple Smile

# 36
  • София
  • Мнения: 23 036
В момента във Фантастико има много стоки 2 на цената на 1 и е лудница. 😃

# 37
  • sofia
  • Мнения: 8 946
Коте, забелязала съм, че в неделя вечер всички магазини (веригите) са празни. Предполагам, защото уикенда не се доставя стока, а хората тогава пазаруват най-много.
Повечето дълготрайни продукти купуваме в големи количества (в къща сме) като следя промоциите. На ежедневна база са млека и разни нетрайни зеленчуци и плодове. Месото е според-зависи, ама моите си поглъщат сериозни количества храна. Сами си сушим филета и правим варен "салам" (подправено и навито свинско се вари в херметическата, студено се реже на филии и си правят сандвичи) Колбаси много рядко се купуват.

# 38
  • Мнения: 10 567
Веси, дано е така, защото аз се притесних, че заради друго са празни рафтовете.
Публикувала ли си някъде рецепти за тези неща, бих опитала и аз да направя Simple Smile

# 39
  • София
  • Мнения: 30 205
И аз не държа големи количества у нас, пазарувам почти ден за ден. Рядко купуваме хляб, защото не консумираме много тестени изделия, но днес дадох 1,95лв за 600 гр. хляб с квас. Scream

# 40
  • sofia
  • Мнения: 8 946
А, то е елементарно. За сушеното се ползва свинско филе или бон-филе. Накисват се за 24 часа в солена вода (1 л. вода с 3-4 супени лъжици сол). Ако ги забравиш или не можеш да се занимаваш с тях, изкарват и по 48 Laughing подсушават се с домакинска хартия и се овалват с подправки. Престояват една нощ в хладилника и после ги провисваме да се сушат
Сушим ги над влагоабсорбатора, стават готови за седмица и не зависиш от времето навън.
Скрит текст:

За салама - плешка или бут, по-голямо парче. Реже се възможно най-тънко и трябва да се оформи парче, което като се навие да прилича на дебел салам.От парче към 2-2,5 кг стават 3-4 саламчета. Преди да се навие се поръсва с подправки, сол, може вътре да му сложиш дафинов лист, люта чушка, каквото обичате. Навива се, омотава се с конец (по-здрав) и се слагат парчетата в херметическата. Във водата може да се сложат зърна чер пипер, дафинов лист и т.н. За по-малко от час са готови.
Вадят се да се отцедят. По оригинална рецепта се овалват с подправки, ама ние това го пропускаме. Като изстнат в хладилника се маха конеца, режеш и ядеш. Супер е за студено мезе.
На това нямам снимка, ама ей така изглежда
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт