Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 11

  • 56 542
  • 626
  •   9
Отговори
# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 5 938
Значи глупости говоря Simple Smile
Май до Хайдушки поляни не стигнахме. Отидохме до хижа Момчил юнак и езерото, което е в непосредствена близост. За поляните мисля, че имаше още малко път. Толкова набързо минахме оттам и се върнахме, че даже не се и замислих дали наистина това са поляните.
Ние минахме от пътя, което е между Рожен и с. Здравец. Стар асфалт е, има дупки и се кара бавно, но не е чак толкова зле.
Мисля ,че от хижата надолу към поляните пътят вече става черен - ние не посмяхме да продължим. Може и да е добър, но нямахме и повече време.

# 16
  • Мнения: 394
Пътя до хотел Родона е асфалтиран, но не знам в какво състояние е. През август ходихме от с. Манастир. След селото пеша по черен път.

# 17
  • близо до Кресненското дефиле
  • Мнения: 961
Здравейте.Ако позволите един въпрос. Удачно ли е посещението на комплекс "Маунтийн Лейк", в периода междуу Коледа и Нова Година, хотелската част. Интересува ме, топло ли е в апартаментите, досъпен ли е пътят, как е СПА-то, ресторантът? Благодаря.

# 18
  • Мнения: 688
Здравейте!
Някой дали има информация дали НАО Рожен е отворен за посетители?

# 19
  • Мнения: 155
Здравейте!
Някой дали има информация дали НАО Рожен е отворен за посетители?
Работи. бяхме преди 2 седмици. На всеки кръгъл час е с посетители. но не видях до колко часа е

# 20
  • София
  • Мнения: 6 097
Миналия месец беше.

# 21
  • Мнения: 2 745
Аз за пореден път не можах да опитам свестен пататник, но надежда има, някой ден.  Уж,  рекламирано като самобитно... явно  в гугъл отзивите са от много гладни🙂.
Опитах нещо с настърган картофи и ориз, докаран с височина 3-4 см, гъсто киселото мляко в изобилие.
Клин  пък има в менюто, но заради яйцата не го приготвяли предварително и  реално няма
Всичко беше готвено предни дни - сарми - остъклен ориз и твърд, пататник, зелник. Само на момента качамак - беше вкусен, комбиниран с телешко месо, но онази консистенция на бучки и леко суховата от детството я няма. Сложили са брашно и толкова.
Имаха група и бяха опекли за тях агне по предварителна заявка. Какво друго са нахранили групата като блъскат само основни субпродукти ми е непонятно.
За Родопско кътче  - Аламовци иде реч🙂
Трябва да им направя дисекция в гугъл, стига са се облизвали колко всичко е перфектно.

Пътя до селцето/махала е с нова настилка, но 12 км и 20 минути пъплене до там, дори и с предварителна заявка ми е неоправдано.

В Златоград гръцкия ресторант е все още с нормални цени, очаквах резачка, държат за сега с по-евтини питиета, барнат грамаж  замаскирано - сос, гарнитура, ястие.
Скариди, големи, вкусни, но не изчакали достатъчно на скарата и падаше борба с люспите, салати големи и добре овкусени
Калмари - много зле.

Пампорово, кебапче, кюфте - 4лв, нервозно кюфте - 6лв,  пърленки 7лв....
С вдигащи постоянно цени на горива и енергия, евтино няма да има.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 13:07 от Щефи

# 22
  • Мнения: 7 856
Пататник с ориз и без яйца? Какво е това измислено чудо? Пататник на тиган, направен след поръчката, има в механа в центъра на Широка лъка. Хубав е.

# 23
  • Мнения: 10 830
За това Родопско кътче и по ФБ групите чета позитиви. Чак се изненадах сега.

# 24
  • Мнения: 853
Не съм много по пататника - в Широка лъка от едно от ресторантчетата почти с/у Калина - не ми хареса , засега най ми харесва в Аида - Смилян .. Опитайте паниран боб пак там мммм- един път е

# 25
  • Мнения: 2 489
И аз за първи път чувам за пататник с ориз.
Клина (родопската баница) е с ориз , яйца и сирене.

# 26
  • Мнения: 7 856
Не съм много по пататника - в Широка лъка от едно от ресторантчетата почти с/у Калина - не ми хареса , засега най ми харесва в Аида - Смилян .. Опитайте паниран боб пак там мммм- един път е
Аз говоря за механата на Калиня, тя е с някакво мъжко име.

# 27
  • Мнения: 2 745
Недоволна , точно така с ориз беше. Понеже поръчахме няколко типични ястия за проба, помислих, че нещо сме объркали и извикахме сервитьорката да не би да носят нещото за клин, не било, защото нямали клин 🙂

 Не доумявам за каква превъзходна кухня се пишат отзиви.
Идва ми наум и друго обяснение, че има хора, които не познават домашна кухня, не са имали под ръка баба  и всичко ги впечатлява горе сред красотата на природата.
Или по предварителна заявка, освен агнешко под чурук,  със сигурност ще готвят и други на бавно готвене манджи.

По европейски проект е хотела, самото село е по склон, катеренето по пътя създава усещане за височина, но не е на висока надморска височина. Широчината на пътя е тип коларски, ако две коли се срещнат трябва да се изчакват

Цените са много евтини към момента там, не само за типични ястия, платихме смешна сума, порциите големи.

Ели-Мели, в гугъл четях отзиви и там са много ласкави. А в статия четох, че правят вкусен качамак и това беше, което ми хареса

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 17:46 от Щефи

# 28
  • Мнения: 1 108
Пататник с ориз и без яйца? Какво е това измислено чудо? Пататник на тиган, направен след поръчката, има в механа в центъра на Широка лъка. Хубав е.
Там ядохме такъв. Картофите хрупаха сурови. Умориха ни болки в стомаха и киселини едно денонощие.

# 29
  • Мнения: 539
За Сърница препоръчвам Ваканционно селище ИВА, хубава гледка тихо и спокойно, за Широка Поляна са само вили Романтика, защото с Беглик са защитени и няма строежи, лятото вила за 6 души е 185 лв със закуска на блок маса. За любимата ми Беглика и Чатъма е евтино 20 лв на калпак, наскоро пак ще ходя на каяк и риболов, но там не пускат всеки, защото не трябва да се осира от много туристи. Моста е паднал и трябва да се обикаля






Общи условия

Активация на акаунт