Хрупкав карфиол на фурна

  • 62 103
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
  • гр.Варна
  • Мнения: 1 052
Е,супер навреме,тъкмо има доволно количество сварен карфиол и смятах да го панирам-а после 1 час да чистя последици...А и нямаш да мога да си поговоря по телефона с приятелка  Wink
 Вече метнах обяда във фурната,но като си знам хората освен карфиола прибавих и кашкавалчета , шунка и магданоз,че пак щеше да има въпроси: А къде е месцето? Само си намирам една грешка-мдаа,кашкавалчетата трябваше на по-късен етап...доста се опекоха  ooooh! .Нищо следващия път ще се сетя навреме...Благодаря за рецептата !

# 61
  • Мнения: 63
Тази вечер и аз ще пробвам   chef

# 62
  • София
  • Мнения: 39 775
Дияна много обича карфиол. Мъж ми рече "пробвай".
Довечера мога да пробвам рецептата.
Иначе, за по-бързо съм обикновено карфиола го мятам в микрото. Или задушен, с вода, олио и подправки. Или само с олио и подправки.

# 63
  • Мнения: 832
Снощи и аз правих този карфиол. Много интересна рецепта. Но накрая го поръсих с обилно количество кашкавал. Можете да пробвате, на нас ни хареса много. Ето така изглежда преди да го поръся: http://www.dionvarna.snimka.bg/album.php?album_id=228839&pid=7852389 , а ето го и в готов вид с кашкавала : http://www.dionvarna.snimka.bg/album.php?album_id=228839&pid=7852396.
Поздравления за авторката на рецептата   bouquet

# 64
  • Мнения: 7 474
С кашкавал изглежда много апетитно  Party  Crazy Crazy

# 65
  • Пазарджик
  • Мнения: 76
Една идейка и от мен (изпробвано, често го приготвяме): карфиол, броколи и моркови на по-едри парчета, леко се попарват в подсолена вода (защото ако са много сварени се разпадат Simple Smile), след това в тавичката с малко олио, сирене и поръсени с кашкавал се запичат (става и в микровълнова). Става чудесно! Върви към всякакъв вид алкохол  Joy, че и за наяждане става. 

# 66
  • Мнения: 126
здравей те , и аз го правя , но паниран . Това е много лесен начин , защото иначе много време ми отнема , но бихте ли ми казали , какво количество олио слагате в тавата.Благодаря ви

# 67
  • Мнения: 3 550
И аз го правих. Чудесна мързелива рецепта! Но май прекалих с олиото, защото се получи пържене, а не печене.

# 68
  • София-България, Израел - където си поискам
  • Мнения: 2 856
И аз вчера го направих Peace
Благодаря Лео за рецептата  bouquet
аз сложих малко олио в тавата, сместа за паниране я направих с 3 яйца, защото карфиолът ми беше голям, поръсих с галета и настърган кашкавал 10 мин.преди  да го извадя от фурната.
Чудесна рецепта бърза,лесна и вкусна Peace

# 69
  • Мнения: 1 881
Карфиолът изглежда невероятно вкусно Peace Още утре ще го пробвам, мерси за хубавата идея thumbsup

# 70
  • Добрич
  • Мнения: 5 455
Здравейте! Обикновено и аз правя карфиола пържен, но последният път се оказа по - голям от очакванията ми направих една част във фурната с яйца, извара и кашкавал.

# 71
  • гр.Варна
  • Мнения: 217
Обожавам паниран карфиол, но чистенето след това е ужасно. ooooh!
Благодаря за прекрасната идея,Лео!  bouquet
Ще го направя още утре!  bouquet

# 72
  • Мнения: 929
Откакто прочетох рецептата я правих два пъти - не стана така както изглежда на снимката на Leo, но щом се изяде за отрицателно време значи всичко е ОК

# 73
  • Мнения: 10 694
И аз го направих   Laughing
Не го варих 20 минути, а само го бланширах във вряща вода. Така не се разварява прекалено и става по-хрупкав Peace
Отгоре сложих кашкавал и пушено топено сирене. Стана наистина много вкусно  Hug
Ето как изглеждаше моето карфиолче  Wink
http://good-times.webshots.com/photo/2111062330087957431aykucy?vhost=good-times

Общи условия

Активация на акаунт