Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 7

  • 49 028
  • 540
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
  • Мнения: 50
Здравейте. Запис от мен в търсене на нов сет тенджери. Дайте ми съвет какво да купя,за да е качествено и безвредно,дори и да е по-скъпо.
Благодаря.

Преди минути изгледах видео на един варненски мултифункционален влогър, който готви, ремонтира, лови риба, прави разходки сред природата, разказва истории и прочие. Покажете го на мъжете си и кажете, че искате и на вас да ви се готви, чисти и да ви се поднася закуска с кафенце Wink Подарили са му с цел продуктово позициониране комплект с нова качествена посуда от неръждаема стомана с дебело дъно. Разрових се в дадения сайт и гледам, че имат продукти за обзавеждане на професионални готварски кухни и заведения. Нещата изглеждат изпипани и дълготрайни. Всевъзможни неща има. Тъкмо влязох във форума и видях, че питате, затова подхърлям и тази опция. А може съдбата да ви го говори! Simple Smile Не мога да се ориентирам колко е цената за качествен комплект съдове. Тези в момента уж са намалени и то значително. Даденото предложение на първо време ми изглежда по-скъпо от предлаганите в хипермаркетите, но явно има защо.

https://mixhoreca.com/posuda/komplekti_sudove_za_gotvene

А ето съдовете в как изглеждат на видео и в действие! Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=w4OYJjifOVk

# 526
  • Мнения: 9
damayanti, ако не бързаш, препоръчвам ти да се регистрираш в бюлетина на WMF. Правят намаление покрай празници. Сега се разрових в пощата да видя какво са пращали, напр. този сет https://wmf.bg/wmf-pots-4pcs-set-astoria?mc_cid=19f0fdcfe6&mc_eid=1fddb1a007 е бил 199лв края на юли мин година.

# 527
  • Мнения: 680
Благодаря,ще погледна веднага.
А какво ще кажете за Солинген.
Имам пинсета за вежди на Солинген -сигурно на 20г,все още е страхотна,та се чудех.

# 528
  • Мнения: 228
Здравейте. Запис от мен в търсене на нов сет тенджери. Дайте ми съвет какво да купя,за да е качествено и безвредно,дори и да е по-скъпо.
Благодаря.

Аз много харесвам съдинките Mauviel, много качествени, практични за поддръжка и удобни за готвене. Ако бюджета позволява - с две ръце за Мовиел, //www.kulina.bg/giuvechi-s-nerzhdaema-stomana-drzhki-i-nerzhdaem … b08c624ff731da784

# 529
  • Мнения: 37
Здравейте, искам да Ви попитам един въпрос. Мислим на първо време да си купим един грил тиган за проба, да видим как е готвеното на храна в него. За сега сме се спрели на Berlinger Haus или  Brio Metallica и двата са на промоция в две хранителни вериги. Въпроса ми е по-скоро, дали има смисъл да се купи тигна с капак или без капак, т.е каква е полза от това един грил тиган да има капак за него, освен че няма да пръска евентуално?

# 530
  • Мнения: 2 134
И аз влизам с въпрос.
Имам форма за печене на кекс на Riess, от която съм много доволна. Мъчи ме, обаче, един въпрос — от предходното миене на формата забелязах, че вътрешната горна част, до която не достига кекса след изпичане, лепи. Имам предвид, че лепне при допир след миене. 100 пъти я мих и пак. Мия я само на ръка с препарат за миене на чинии с неабразивна гъба.
Някакви идеи защо се получава така?

# 531
  • Мнения: 2 506
Нищо на Брио не купувам вече. Големи боклуци излязоха. Каменното (или мраморно беше) покритие на тиганите потъмня, а в касеролките водата нямаше кипване... Иначе ние захлупваме с капак, за да не пръска. А и се задушава каквото се пече...

# 532
  • Мнения: 6 887
И аз влизам с въпрос.
Имам форма за печене на кекс на Riess, от която съм много доволна. Мъчи ме, обаче, един въпрос — от предходното миене на формата забелязах, че вътрешната горна част, до която не достига кекса след изпичане, лепи. Имам предвид, че лепне при допир след миене. 100 пъти я мих и пак. Мия я само на ръка с препарат за миене на чинии с неабразивна гъба.
Някакви идеи защо се получава така?
А ти купата преди печене мажеш ли я с масло или някаква друга мазнина?

# 533
  • Мнения: 2 134
И аз влизам с въпрос.
Имам форма за печене на кекс на Riess, от която съм много доволна. Мъчи ме, обаче, един въпрос — от предходното миене на формата забелязах, че вътрешната горна част, до която не достига кекса след изпичане, лепи. Имам предвид, че лепне при допир след миене. 100 пъти я мих и пак. Мия я само на ръка с препарат за миене на чинии с неабразивна гъба.
Някакви идеи защо се получава така?
А ти купата преди печене мажеш ли я с масло или някаква друга мазнина?
Да. Хубаво я намазвам с мазнина по цялата вътрешност.

# 534
  • Мнения: 6 887
Започнал е процесът, който използваме за сезониране на чугунените съдове, но не е завършен заради по-краткото време и по-ниската температура. Там където е имало тесто то е изсмукало мазнината, а мазнината по откритата част е започнала да се окислява и полимеризира. С препарат за миене на съдове трудно може да се махне това, той не е достатъчно силен, защото се предполага, че ще го ползваш с голи ръце. Трябва ти нещо от сорта на Циф. Не знам дали има без абразивни частици, но такова нещо е силно алкално и ще разлигави това лепкавото и то ще може да се отмие. Мажеш, оставаш известно време да подейства, миеш и така.

# 535
  • Мнения: 2 134
Благодаря за отговора!
А вредно ли е това лепкаво покритие? Все пак не знам в коя си част тестото може да се надуе и достигне до него?
Как да процедирам в бъдеще, за да не провокирам този процес?

А да пусна формата в миялната? Производителят не препоръчва. Ако я пусна на щадяща програма и с гел, а не с капсула?

# 536
  • Мнения: 6 887
То не е вредно, но сега докато е лепкаво е по-лесно да се свали отколкото като се изпече напълно. Ако се изпече напълно пак не е вредно, нали това правим на чугунените тигани. Обаче ще седи такова черно, загоряло. Ако не те бърка естетическият вид на купата, то няма проблем. А как да го избегнеш за в бъдеще нямам идея. В миялната би трябвало да падне, там препаратите са доста агресивни, ама от друга страна след като производителя не препочъчва де да знам. Тя от какъв метал е купата?

# 537
  • Мнения: 228
Аз затова използвам обикновени алуминиеви форми за кекс, и нямам такъв проблем

# 538
  • Мнения: 275
Използвам хартия за печене. Е, в кръгла кексова форма няма как, но не пека, без да съм поръсила с брашно намаслената повърхност. Важна е и мазнината - готвя и правя сладкиши с олио от гроздови семки. Някак не отлага така, както слънчогледовото. Ако се наложи да мия полимеризирали мазнини, пръскам обилно с омекотител на А1, или мия с четка с бял оцет и сода. В последно време пека в стъклени тави с хартия.

# 539
  • Мнения: 2 134
То не е вредно, но сега докато е лепкаво е по-лесно да се свали отколкото като се изпече напълно. Ако се изпече напълно пак не е вредно, нали това правим на чугунените тигани. Обаче ще седи такова черно, загоряло. Ако не те бърка естетическият вид на купата, то няма проблем. А как да го избегнеш за в бъдеще нямам идея. В миялната би трябвало да падне, там препаратите са доста агресивни, ама от друга страна след като производителя не препочъчва де да знам. Тя от какъв метал е купата?
Тази е моята:
https://www.pazaruvai-lesno.bg/kaserola-riess-flora-emaylirana-1 … sm-0-75-l-47.html
Някой пускал ли е в миялна емайл?

А иначе, като мазнина ползвам основно екстра върджин зехтин (да, и за кексове) или рядко олио от гроздови семки.

В лепнещата част на купата няма нагар. Усещането на допир е неприятно заради лепненето.

Общи условия

Активация на акаунт