Костенурка

  • 5 059
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 104
Много е интересно! Ще опитам и аз... но като имам време.

# 31
  • Мнения: 1 341
много яко, ама и крокито е супер. Ще се тествам и  с двете и ще докладвам

# 32
  • София
  • Мнения: 587
Ха,страхотна е Peace
Повече ми се хареса сладкия вариант. Отчетох се с крокодила,сега в събота и с костенурка  Laughing

Едно въпросче - според вас мазана ли е с нещо костенурката,за да изглежда толкова лъскава или това е само от жълтъка?

# 33
  • Мнения: 266
За пръв път качвам снимка и съм я смалила доста за което се извинявам.Това в средата е кашкавал.
Тая снимка нямаше ли начин да е по-малка? Извади ми очите направо  Laughing
Я кажи каква е плънката и какво е това бялото в дупките?

# 34
  • Мнения: 266
Ето го звера

# 35
# 36
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Браво Бъхи, страхотна костенурка  Simple Smile

# 37
  • Мнения: 2 614
Не е истина! Направо сте невероятни (братушките също)!!!  bouquet
С крокодила пожънах успех, а с това вече ще вляза в аналите на семейството!!! Mr. Green

# 38
  • София
  • Мнения: 6 743
Страхотна е !Браво!  Hug  bouquet

# 39
  • Мнения: 2 614
Ето превод на прасенцето от сайта:

Необходими продукти



Замесваме тестото



Плънката



Приготвяме пирожките



Дребните детайли - обикновено тесто
img]http://www.eva.ru/pictures/album_photos/1380544.jpg?1163678471888[/img]

Какао за украса:



И цвекло за разкрасяване



Резултата:



Веселото прасенце
 
Приготвяне на тестото
За 0,5л мляко ще ви трябват : 1пак бързорастворима мая (мисля че това означава суха); 200 гр. маргарин (150 тр за тестото и 50 за намазване на тавата); 1 яйце; 1 жълтък; 4 с.л. захар; 1/2 ч.л. сол; 1 с.л. слънчогледово олио; около 1200 гр. брашно.

Млякото се загрява леко, добавяте в него яйцето, олиото, захарта и солта, растопения маргарин и хубаво разбърквате. Прибавяте маята направо в брашнот, изсипвате я към предварително приготвената смес и замесвате тестото. След това оставяте тестото на топло да втаса. След 40 минути го премесвате и го оставяте да втаса отново.

За плънката са необходими - 1/2 чаша ориз, 1 глава лук и 5 яйца.
Приготвяне на плънката: Сварявате ориза до пълното му омекване, варите яйцата (до твърдо сварени). Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олио. След това смесвате всичко.
 
Правите 2 пирожки с плънка, трябва да са с различни размери (1 за тялото по-голям и един по-малък за главата  Mr. Green). Дребните детайли - крачетата, зурличката, ушите - са от тестото. Фигурките разположете на растояние в тавата, като отчетете факта, че при печене бухват и ще се слепят. Намазвате с жълтък и се пече на средно топла фурна до изпичането му!
Добър апетит, дано съм помогнала!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт