За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 709
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 525
Трябва да декорирам едни меденки с вафлена хартия. Имам бял фондан. На който ще поставя плаките, но нямам тайлоза и никакво лепило. Дали ще стане с вода и захар 50/50? И друго дали трябва да се намаже готовата бисквита накрая с нещо за блясък?
Вафлената хартия се лепи с кайсиево желе, друго светло, или кристалина. С вода ако е фондан на фондан. Намери някое от горните. За блясък може да намажеш, но бавно съхнат и лепнат
Не е задължително да е желе. Навлажнявате леко фондана с каквото имате (вода, водка, спирт), изчаквате да "дръпне" и слагате принта. Важно е да няма капки течност, защото вафлената хартия много лесно се разлага. Най-добре е да пръскате с пулверизатор. И естествено алкохолът най-бързо се изпарява и може почти веднага да лепите.

# 61
  • София
  • Мнения: 485
Как и колко време се варят пипала от калмари? Знам, че ако се преварят стават много жилави, затова моля  за указания. Yum Ще правя яхния с тях ако е от значение.

# 62
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
... ако се преварят стават много жилави...
и се готвят или бързо - 3-4 мин., или бавно  - 30-40мин.

# 63
  • София
  • Мнения: 485
Морена, както винаги откликваш с полезен съвет! Flowers Tulip В моя случай ще са бавно готвени. Благодаря!

# 64
  • Мнения: 59
Миналата седмица в Лидъл имаше един млечен крем с мляко от Нормандия.Някой да е правил и да помоля за рецепта? Благодаря.

# 65
  • Мнения: 4 308
Имам домашно френско петле трябва ли да го варя преди да го сложа във фурната?

# 66
  • Мнения: 9 145
Не. Пека го с масло и подправки

# 67
  • Мнения: 710
Здравейте,исках да направя хумус,но се слага и тахан,нямам и се чудя мога ли да заместя с друго или няма да се получи нищо?

# 68
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
Здравейте,исках да направя хумус,но се слага и тахан,нямам и се чудя мога ли да заместя с друго или няма да се получи нищо?
Фъстъчено масло.... или ако имаш сусам да смелиш с олио...

# 69
  • Русе
  • Мнения: 5 265
Скрит текст:
Здравейте,исках да направя хумус,но се слага и тахан,нямам и се чудя мога ли да заместя с друго или няма да се получи нищо?

Виж тази рецепта за идея. За да угодя на всички вкусове в къщи го правя по този начин.

# 70
  • In transit
  • Мнения: 11 996
Здравейте,исках да направя хумус,но се слага и тахан,нямам и се чудя мога ли да заместя с друго или няма да се получи нищо?
Тук има рецепта как да си направите сусамов тахан сама.
Хумусът си е най-вкусен със сусамов тахан, той му придава характерния вкус.

# 71
  • София
  • Мнения: 4 737
Добро утро
С ММ  сме в лек спор

Показаната от мен марка Ел печка, харчи ли много ток?
Според думите  му,, гълта"като луда

# 72
  • Мнения: 5 695
Мили хора, търся си рецептата за едно много бързо руло, но не помня точно от къде го гледах .... или Пепчо, или Лабрекс беше.

# 73
# 74

Общи условия

Активация на акаунт