До сега само веднъж съм готвила цяло пиле (на фурна). Винаги вземам отделно бутчета, крила, филе ... така като са заедно ме стряскат.
Ама ей сега влязох в магазина, гледам го тоя красавец, охладен, че и пресен и го забърсах.
Че и кило и половина.
При положение, че ще готвя и супа не искам да пека цялото пиле. Няма да се изяде.
-> Мога ли да отделя месо от него, другото да замразя?
-> Как се готви пиле с гъби (и гъби взех, тях пък никога не съм готвила, например да откъсна бутовете и да ги опека с гъби, дали ще стане)?
-> Как се разчленява/чисти пиле (предното ми беше изчистено, това не е)?
Помогнете да решим съдбата му, как да направя да ми е удобно - хем да сготвя сега с гъби, хем да ми остане подходящо за после? Гледам го, гледам го ... не ми говори нищо.