Ядете ли сурови яйца?

  • 4 670
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 478
Категорично НЕ Naughty

# 16
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
И аз правя Тирамису. Заглавието е подвеждащо, аз като малка съм пила сурови яйца и съм оцеляла. Та за Тирамисуто такъв е кремът, аз бих се притеснила повече да го ям в заведение от колкото да го ям вкъщи, приготвено от мен.

# 17
  • out of space
  • Мнения: 8 573

Не, не и не! Сурови яйца- НЕ! Била съм в болница, заради салмонела, моля ви! Яжте вафли, кроасани, марципани, но не правете нищо със сурови яйца...

# 18
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Аз ям-яйца по панагюрски или рохко сварени (нали жълтъкът остава рохък), правила съм си и течен шоколад със суров желтък.Гледам датата върху черупката.

# 19
Салмонелата се намира върху черупката на яйцето (в дупето на кокошката по- точно  Wink), а не в самото яйце. Затова опасността изчезва, ако се спазят изискванията, а именно- накисване в хлорен разтвор  Wink При варене на яйцата, салмонелата изчезва след 20 -тата  минута.
(имала съм частна детска градина и затова знам изискванията на ХЕИ)

# 20
  • Мнения: 4 406
аз бих направила, какво толкова, ако си сигурна в чистотата на яйцата.
ям си рохки яйца, от село ми ги носи свеки и не съм си и помисляла, че може и да са опасни Grinning

# 21
  • Мнения: 780
ами на жадната монахиня нали крема е от сурови белтъци!  аз редовно го правя този сладкиш и не ни е хванала нито салмонела , мнито птичи грип  smile3521

# 22
  • София
  • Мнения: 35 974
Не

# 23
  • Мнения: 1 403
Не  Sick Много мразя

# 24
  • Мнения: 11 007
Не, страх ме е.

# 25
  • Мнения: 2 724
Освен че ме е страх, не са ми вкусни .

Общи условия

Активация на акаунт