НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 141

  • 41 279
  • 762
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 13 438
Таня, не си сама в това... много мразя такива рецепти и аз. Може да пробваш някой път като си правиш омлет или нещо от сорта, да заделиш малко белтък и тогава да правиш някаква такава щуротия. За какво количество целина се предполага да е този половин белтък?
Глава целина на "картофки" си е вкусна и така, малко по-мека е от картофите естествено, но на мен ми харесва и правих няколко пъти тая зима.

# 736
  • Sofia
  • Мнения: 1 452
Аз съм по по-лесните и мързеливи работи. Нещо като трябва да се разделя, разбива, обработва по повече от един-два начина и съм... чао. На целината й липсва хрупкавост, да, но иначе е супер. И мекичка си я хапнах с кеф. Даже утре ще тичам за още една глава до магазина.

# 737
  • Мнения: 13 438
Така и не се наканих да я пробвам както картофките правят, с двойно пържене. Е, то във фраера силно казано пържене де, но първо да е сготвена напълно, със или без малко мазнина там. И после да омасля отново и да пусна за още няколко минутки на по-високи градуси. Малкото опити дето съм правила с истински картофи с "научна" цел, точно така бяха най-успешни да ги докарам като пържени. Ама явно не са ми се дояли чак толкова картофки, добре си е и така целината, за едната гарнитура повече работа от това не хвърлям Grinning

# 738
  • Мнения: 2 275
Така, де.
Ако е месо мога да се въртя да мариновам, разстилам, увивам в бекон и т. н.
Но за едната гарнитура без която мога и да мина или да я заменя с някой ферментирал зеленчук....
То вярно, че белтъци се съхраняват, но аз като почна карам или само на месо или само на яйца.
Е, запомнила съм го и вероятно ще го пробвам....някога и при по специален случай. Иначе и на мен не ми пречи, че не са хрупкави.
Не обърнах внимание за колко целина/сладък картоф е белтъка, но идеята е да е малко, не да стават панирани и с белтък около тях. Както с малко зехтин се омазняват нещо подобно трябва да е и с белтъка.
Като пробвам ще кажа, но няма да е скоро. Сега съм пак на тема яйца.

# 739
  • Мнения: 13 438
Е, то си е сезон за яйцата сега, покрай Великден Grinning
На мен се скъса да ми се смее една приятелка че се канех да си купя цяла кора яйца от Лидл... да си ги ям след Великден, не че за празника да боядисвам и раздавам Joy Ами че колко е тя една кора яйца? Нека пък да си имам, те не се развалят бързо...

# 740
  • Мнения: 7 787
имам ново откритие за фрайъра
разбивам яйце, ръся в него смеска от мак, сусам и тн (някаква био смеска за сладки е), чия и малко овесени трици
преседява около 20 мин да попие и после 10мин на хартия за печене
чудно става, не го снимах, защото ги ям много препечени тия измишльотини, но държи сито дълго и помага за wc-то

# 741
  • Los Angeles CA
  • Мнения: 540
Herzen,
Много интересно ти е предложението, много ме заинтригува, особено с това, че помага за WC. А би ли могла  да кажеш нещо за пропорции, консистенция, като бисквитки ли е, слагаш ли сол или чубрица например. Благодаря!

# 742
  • Мнения: 15 356
Аз помъкнах 60 яйца от лидъл,обясних на мъжа ми,че 20 ще си ги ям до Великден.Силно се втрещи 😁
Козунак ще хапна малко ,повече ме изкушава дробсармата .

# 743
  • Мнения: 7 787
пропрциите са на око,  всеки път различно
изглежда като омлет, правя го в алуминиева кръгла формичка, която леко мажа с кокосово масло

# 744
  • Мнения: X
Аз помъкнах 60 яйца от лидъл,обясних на мъжа ми,че 20 ще си ги ям до Великден.Силно се втрещи 😁
Козунак ще хапна малко ,повече ме изкушава дробсармата .

За колко време мислиш да ги изядеш? Яйцата си силни алергени, за мен на 3 пъти е идвала бърза помощ поради предозиране с яйца (алергия очевидно отиваща към анафилактичен шок). Два пъти в ранна детска възраст, третия път защото си мислех, че 25 години по-късно няма да ми се случи.

# 745
  • Мнения: 15 356
Ами за около 4 дни ще ги изям.Мога и за два,ама ще е лакомия .

# 746
  • Мнения: 7 258
Херцен, много ми хареса твоята рецепта. Сега ако споделиш и какъв е този микс семена... Simple Smile

И чията накисваш ли я предварително във вода или така сухичка я прибавяш към яйцата?

# 747
  • Мнения: 7 787
всичко го накисвам в яйцата за около 20- 30 мин, чията като набъбне и смеската става по- тъмна
размазвам на хартия за печене с дебелина ик 3мм, хартията е намазана с кокосово масло
може и в друга форма или да се обръща за печене
микса е сусам, лен, маково семе и някакви други семки, нямам опаковка, преместила съм го в бурканче
овесените трици са от дребните
пълна импровизация е, както ти дойде отвътре Simple Smile

ето това са от от две яйца


# 748
  • Мнения: 16 876
Направих днес целина на фраера.  Много ми хареса, на Мм също! Добре, че взех голяма глава. Пак ще купя.
Страхотен обяд ми се получи - пил.гърди, целина, кисели краставички, кьополо. Страшно угощение Grinning

Вчера омеких ето тези - много вкусни, всички вкъщи ги харесаха. Още врелибяха начупени

# 749
  • Мнения: 15 356
Днес си взех доста пармезан,кашкавал две кила,гауда половин и масло едно.Може и да направя един тридневен фаст пак.Има едно масло в лидъл Британско със сол,обожавам го.Греба и ям,вече само от него си вземам.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт