Нашите кухни - тема 87

  • 50 841
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 175
Тенджера под налягане не ползвам, но примерно водата от макарони, паста без проблем я изливам без да чакам да изстине и после слагам съда в мивката. Сега сме с Бланко, подобно на това, само че малкото корито не го използваме особено:

За новата кухня взехме този Шок:

Дано сме доволни, както сме доволни от Бланко.

# 61
  • Раковски
  • Мнения: 2 174
Шок имат два материала, съответно скъп и евтин. Евтиния се води кристалайт, а скъпия е кристадур.

# 62
  • Варна
  • Мнения: 931
Аз съм със сравнително голяма кухня, но избрах малка мивка, защото почти не я ползвам. Всичко мия в миялната, пускам я дори с по една тава във всяка кошница (мазни тави, тигани и тенджари, никога не мия на ръка).
Мивката ми е за да мия зеленчуци и подобни дейности, размразявам във фурната или ако трябва да е на стайна температура, го слагам в тава.
Та, голяма или малка мивка е въпрос на навици в кухнята.
Иначе съм с Шок - кристадур, но още на съм посмяла да сложа вряла тенджара в мивката, използвам една гумирана подложка.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 17:34 от Emily_D

# 63
  • Мнения: 158
Шок имат два материала, съответно скъп и евтин. Евтиния се води кристалайт, а скъпия е кристадур.

Ясно е, че кристадур (по-новият и по-скъп) е по-добър, но имате ли впечатления от качеството на мивките от кристалайт? Ние сме поръчали тази https://veto.bg/bg/product/%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0-schock … D1%81%D0%BA%D0%B0

# 64
  • София
  • Мнения: 681
Един такъв въпрос. Подлепката на камъка освен да лъже окото, че камъка е 4 см, нищо че е 2 см, има ли друга функция, полезна някаква например?

# 65
  • Мнения: 41 771
Един такъв въпрос. Подлепката на камъка освен да лъже окото, че камъка е 4 см, нищо че е 2 см, има ли друга функция, полезна някаква например?

Не, естетика. Има и кухни без подлепка, с 2 см плот.

# 66
  • Мнения: 1 209
Моят е даже и по малко, 12мм е. Издаден е напред, с шкафовете са без дръжки и така има процеп за отваряне.

# 67
  • Раковски
  • Мнения: 2 174
Шок имат два материала, съответно скъп и евтин. Евтиния се води кристалайт, а скъпия е кристадур.

Ясно е, че кристадур (по-новият и по-скъп) е по-добър, но имате ли впечатления от качеството на мивките от кристалайт? Ние сме поръчали тази https://veto.bg/bg/product/%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0-schock … D1%81%D0%BA%D0%B0

Няма да имате проблеми с кристалайта, едно от разликите е, че материала им е по-зарнист, кристадура е по гладък. Това нещо може да се усети когато две мивки са пред вас с двата материала. Заради цената кристалайта е по-продаваната мивка.

# 68
  • гр. София
  • Мнения: 4 802
Аз съм със сравнително голяма кухня, но избрах малка мивка, защото почти не я ползвам. Всичко мия в миялната, пускам я дори с по една тава във всяка кошница (мазни тави, тигани и тенджари, никога не мия на ръка).
Мивката ми е за да мия зеленчуци и подобни дейности, размразявам във фурната или ако трябва да е на стайна температура, го слагам в тава.
Та, голяма или малка мивка е въпрос на навици в кухнята.
Иначе съм с Шок - кристадур, но още на съм посмяла да сложа вряла тенджара в мивката, използвам една гумирана подложка.
Аз винаги съм била с малка мивка. Преди с алпака (или както там се нарича), сега ще сме с мивка на Франко от фрагранит. Имам миялна и всичко мия в нея. По същия начин като Emily_D.

# 69
  • Перник
  • Мнения: 4 869
Досега бях с най-обикновена метална мивка. В новата кухня - също. Даже размерът май е същият - нещо от сорта на 50х40 см. Случвало се е след гости да мия на части, но пък и сушилникът има капацитет, така че не е било кой знае какъв проблем. Сега миялната да му мисли Simple Smile
Не съм си и помисляла за мивка от друг материал, защото това е последното нещо, на което бих треперила. И ако аз лесно ще свикна да внимавам с мивката, няма никакъв шанс да науча мъжете да я пазят.

# 70
  • София
  • Мнения: 681
Добре, чудя се дали искам подлепка. Каменарите ме убеждават, че било по-красиво и хубаво и изглежало масивно и било по-добре, ама аз сякаш не мога да взема решение Grinning

# 71
  • гр. София
  • Мнения: 4 802
По принцип подлепката оскъпява. Аз също се чудя, може да мина и само с фаска R нещо си.... Още събирам оферти. Спрели ли сте се на фирма и коя?

# 72
  • Мнения: 41 771
Разходете се по шоурумове и си решете. Въпросът е чисто естетически, а оскъпяването е минимално на фона на това, че ако изберете нещо, което не ви харесва, после ще го гледате десет години. Затова е важно какво ви харесва и какво пасва на вашия дизайн, а пари се печелят.
Аз лично съм фенка на дебелите плоскости - и за плот, и за рафтове. Рафтчета 18 мм на етажерка или секция са ми някак афиф и евтинджос, друго си е 30-40мм.

Ето две кухни с и без подлепка, само за идея, защото на снимка не е съвсем ясна разликата.





# 73
  • Мнения: 1 844
Момичета, със сигурност е обсъждано, но искам да питам какво мислите за шкаф над мивка с отцедник? Ще се ползва предимно съдомиялна, на мивката не ми се иска да взимам от плота за отцедник, чудя се дали да сложим все пак над мивката. От една страна, не ми се иска, от друга ми се струва, че ще е удобно да се ползва просто за прибираме на чинии.. 🙄
Примерно, ако си взема за този шкаф ето такава поставка за чинии няма ли да ми върши същата работа, но за много по-малко пари..

# 74
  • Мнения: 2 901
На мен не ми допада такъв тип шкаф. Първо, че побира по-малко чинии, отколкото ако са на купчина. И второ - ако все пак решиш да сложиш мокра чиния, за да се отцеди, всичко ще стане във вода.

Общи условия

Активация на акаунт