Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 2

  • 119 686
  • 339
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 3 216
А глюкоза от кьде се купува? Как я продават? В някой специализиран магазин ли да тьрся?

# 31
  • Мнения: 6 243
А глюкоза от кьде се купува? Как я продават? В някой специализиран магазин ли да тьрся?
В магазините за хранителни стоки, супермаркетите и зеленчуковите магазини.

# 32
  • Мнения: 3 089
днес нещо ми просветна пред очите и реших, че няма защо да чакам съботата - тогава може пак да ми е лошо от бременността. та, започнах я тая торта. за сега самата торта се стяга в хладилника. мисля, че вече около час мина, но желатинът не ми изглежда като да е стегнал. а сложих доста за всеки случай.
намерих някакви розово-жълти дунапренени мечета на харибо и се опитах да ги разтопя в микровелето. стана нещо като дъвчаща маса, но не се втечниха. е, разточиха се, но 200 г. пудра захар със сигурност не глътнаха, а аз очкавах поне 400 да отидат. в това твърдото нещо беше немислимо да слгам оцветител. сега разточеното нещо стои на масата, другото - в хладилника. накрая, ако другото се стегне (Simple Smile) мисля, че раточеното вече ще е безвъзвратно затегнало се и няма д аможе да се 'постеле' отгоре.
е, ще видим.

а, за капак - уж купувах сметана хопла, а съм взела някаква имитация на хопла - небило хопла, а холпа или нещо подобно. иначе кутиите им много си приличат  Laughing

# 33
  • Мнения: 3 089
такааа - твърдото нещо биде разстлано върху не-стегналата се торта. нямах търпение Simple Smile от едната страна събрах 'покривката' и стана нещо като хобот на слон. което се вързва и с розовия цвят на покритието. ще снимам по-късно.

# 34
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
Може да ви се стори смешно, ама като не знам ще питам. Как се закрепят захарни фигурки върху торта покрита със захарен фондан? Питам за фигурките отстрани на тортата, за тези отгоре съм почти сигурна, че ще си стоят и без чужда помощ.

# 35
  • Мнения: 62
Захарните фигурки се залепват за фондана с 4етка потопена във вода.Другия вариант: с останалия маслен крем, с който е покрита тортата под фондана.

# 36
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
Благодаря ти, DiMom.

# 37
  • Мнения: 3 089
ето моята торта-тиква и стъпки на приготвяне:
http://snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=73506
много съм доволна, защото за първи път правя такова нещо. не знам как е на вкус, но на външен вид стана 100%-това тиква Simple Smile

# 38
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
majceto, чудесно сте се справили! Браво на мъжа ти! Peace

Кое покритие използвахте?

# 39
  • Мнения: 3 089
маршмелоуз + пудра захар. но после боядисвахме отгоре, защото при месенето цветът не хвана. в събота предстои горската торта за приятели и бебета. ще бъде бая претрупана с разни животинчета и фигурки, но пък с мерак месихме и творихме.

# 40
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
Вмъквам се за малко да изкажа благодарност за информацията и да се похваля с резултата.
Като за първи опит съм повече от доволна

# 41
  • Мнения: 3 216
Страхотна е. за прощапулник ли беше?

# 42
  • София
  • Мнения: 2 019
diddi, браво! Много професионално! Peace

# 43
  • Мнения: 5 873
diddi,от какво е "чаршафа"?А обувчиците?А тортата каква е ?Страхотна торта!Браво на теб!

# 44
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Чудесна торта!  bouquet Браво - страхотно си се справила! smile3501

diddi,от какво е "чаршафа"?А обувчиците?А тортата каква е ?Страхотна торта!Браво на теб!

И мен това ме интересува!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт