За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 275
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 3 417
Някой знае ли как се правят полусушени мариновани домати?
.

# 721
  • Мнения: 9 144
аз ги харесвам такива, повече от сушените  и си правя често през лятото. https://pep-4o.blogspot.com/2012/09/blog-post_9.html

# 722
  • Мнения: 3 417
аз ги харесвам такива, повече от сушените  и си правя често през лятото. https://pep-4o.blogspot.com/2012/09/blog-post_9.html
Благодаря Пепчо.
Непременно ще ги пробвам .
То тези , които пробвах си бяха нещо такова. Не сушени. Точно полусушени пишеше на опаковката.
Но явно е важен сорта .

# 723
  • In transit
  • Мнения: 11 988
Саня, ако сега ще правиш такива домати най-подходящи са домати Рома. Италианците основно ги правят от Рома или Сан Марцано. Те са по-месести и с по-малко семки.

# 724
  • Мнения: 1 463
Ядете ли покълнали картофи (с клафци) или ги изхвърляте?

# 725
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 725
Какво да направя с млечна захар?
Вчера купих от ДМ, мислех че е Сметана, а пакета бил млечна захар и сега ще гледам опаковката в шкафа докато измисля приложение.

# 726
  • София-Младост
  • Мнения: 23 385
Ядете ли покълнали картофи (с клафци) или ги изхвърляте?
Ако са си здрави самите картофи-да, само ги беля доста по-дълбоко.

Млечната захар я ползвай да подсладиш нещо, кафе, сладкиш...

# 727
  • Мнения: 22 867
Ядете ли покълнали картофи (с клафци) или ги изхвърляте?

Казвали са ми, че, ако картофът е твърд, мога да ги почистя и да го ползвам. Ако е омекнал, да го хвърлям. Не знам дали е така на 100%, но вчера, в една от веригите, направо си личаха премахнатите кълнове на картофите в щайгите. На места не ги бяха отчупили целите. Яли сме такива картофи вкъщи, проблеми не е имало.

# 728
  • Мнения: 10 447
Мисля, че всички, които продават картофи ги махат, така че едва ли знаем какво ядем. Кой знае колко сме изяли. Е, ако си ги произвеждаш и съхраняваш е друга работа.

# 729
  • София
  • Мнения: 11 745
Мисля, че всички, които продават картофи ги махат, така че едва ли знаем какво ядем. Кой знае колко сме изяли. Е, ако си ги произвеждаш и съхраняваш е друга работа.
Да ти кажа , че зимата винаги купуваме от определено място картофи в чували, около 10 кг ,хайде да не е през месец, ама да е през месец и половина. Няма къде да ги съхранявам у дома, а съм и на парно и е много топло, затова ги качвам на тавана,  помещение където по принцип се простира , с прозорци е и там ги държа , уж е студено ама те си поникват. Не е проблем това поникналото да се отстрани, картофите пак са си в ред, няма им нищо и няма никаква драма. Точно както си написала всички, които продават картофи отстраняват поникналото..то си е в реда на нещата..

# 730
  • In transit
  • Мнения: 11 988
Нормално е картофите да покълват. По-притеснително за мен е да не покълне. Тогава със сигурност е бил обработен с нещо. Цяла зима бяхме на домашни картофи, на студено ги държа и периодично им махам кълновете. Ако са омекнали не са добри за ядене, също ако са позеленяли.

# 731
  • София
  • Мнения: 11 745
Нормално е картофите да покълват. По-притеснително за мен е да не покълне. Тогава със сигурност е бил обработен с нещо. Цяла зима бяхме на домашни картофи, на студено ги държа и периодично им махам кълновете. Ако са омекнали не са добри за ядене, също ако са позеленяли.
Точно! Така са френските мити картофи, колкото и да ги държиш , вкл. и на топло те никога няма да покълнат, което трябва да ни говори с какво са обработени.

# 732
  • 1st floor
  • Мнения: 9 135
Има ли начин да се разреди боров мед (от шишарките на борчето), който в момента е толкова гъст, че трудно се забива лъжица?

# 733
  • Мнения: 39 626
Непокорна, леко го затопли в микровълнова.

# 734
  • In transit
  • Мнения: 11 988
Нормално е картофите да покълват. По-притеснително за мен е да не покълне. Тогава със сигурност е бил обработен с нещо. Цяла зима бяхме на домашни картофи, на студено ги държа и периодично им махам кълновете. Ако са омекнали не са добри за ядене, също ако са позеленяли.
Точно! Така са френските мити картофи, колкото и да ги държиш , вкл. и на топло те никога няма да покълнат, което трябва да ни говори с какво са обработени.
И те покълват, вярвай ми. Наложи ми се преди време да взема от тях, но имам съмнения, че са обработвани с нещо все пак.

Общи условия

Активация на акаунт