Как се пържи риба?

  • 11 277
  • 19
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 261
смешен, но за мен труден въпрос
в какво брашно да я овалям -бяло или царевично, слага ли се сол в него и т.н. чакам вашите съвети, че съм една домакиня, мани мани
рибата е шаран

# 1
  • Мнения: 15 619
Рибата предварително се посолява. Оставяш я малко да си поеме солта /колко, обаче , не знам, предполагам към половин час./. Можеш да използваш и обикновено, и царевично брашно.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 21 635
Точно.
Колко време си е въпрос на избор ... пък може и не само със сол да престоява. bowuu

# 3
  • Мнения: 805
Обожавам шаранът с панировка от яйце, царевично брашно и бира. Добавям и някоя пикантна подправка. Божествено е.

# 4
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Аз като го пържа го сервирам със сос от оцет, чесън и лющян (леощян Laughing) ммммммммм

# 5
  • в къщи
  • Мнения: 467
Аз правя каша от брашно и бира.Потапяш парчетата и ги пържиш.Става мммм...Пробвай ако искаш. cook

# 6
  • Мнения: 261
момичета,благодаря ви
довечера това ще е менюто

# 7
  • Мнения: 1 849
Аз като го пържа го сервирам със сос от оцет, чесън и лющян (леощян Laughing) ммммммммм

Извинете ме за тъпия въпрос но какво е лющян?

# 8
  • Мнения: 1 271
девисил

# 9
  • Мнения: 458
А една малка хитринка приемате ли? Когато пържа риба задължително в/у тигана слагам вестник за да не пръска всичко си попива в него.Е не е много по темата но дано ви е от полза Hug

# 10
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
А когато котлона е на газ няма ли опсност да се подпали ?

# 11
  • Мнения: 458
И моя е на газ ,тигана ми е по голям а и не слагам цялата страница а парче колкото да покрие тигана и все пак го наблюдавам Wink

# 12
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Благодарско за идеята  bouquet , със сигурност ще я приложа Hug

# 13
  • Мнения: 966
това с вестника е супер идея,щото вече ми омръзна да чистя около печката

# 14
  • Мнения: 382
може и от тази по-дебелата хартия,в която увиват покупките в магазините.И още нещо важно-за да се намали до минимум миризмата на риба в помещението,в което пържите рибата,намокрете с оцет хартията, с която ще покривате тигана.Като поизсъхне,пак наръсете с оцет и така докато изпържите .

# 15
  • Мнения: 2 804
Дидик , добра идея и аз ще пробвам ! Peace

Тук не съм купувала шаран , но майка на времето го пържеше в добре нагорещено олио , като предварително рибата я оваля в посолено брашно .
Заливат я със счукан чесън и оцет .

Аз правя по друг начин рибата !
Та нарязвам на ситно магданоз и чесън , към тях добавям сол , кимион , лимонов сок и малко зафран .
Ако е повече рибата намазвам я със соса я оставям поне за час да поеме от салсата добре , после я пържа като я овалвам само в брашно .

# 16
  • Мнения: 472
и 1 съвет от мен-  Току що изпържената риба я сложете върху вестник , така излишната мазнина се поема от него (вестника ) !

# 17
  • Мнения: 5 462
Абе момичета, как слагате храна върху вестници ??? newsm78
Доста нехигиенично ми изглежда ?Няма ли по цивилозовани начини да се пържи риба ?Като чета вестник ръцете ми стават черни и не мога да си представя да увивам или покривам каквато и да е храна с него..нищо лично ама това си е моето мнение ...

# 18
  • София
  • Мнения: 472
За отцеждане на мазнина от всякакви пържени неща ползвайте домакинска хартия от широките рола. Много попива и е хигиенично.

# 19
  • Мнения: 472
уффф , да бе ама каква съм заспа , моля за извинение разбира се ,че може и върху домакинска хартия , но когато нямам слагам на вестник .Честно казано досега не се бях замислила , че вестника може да пусне нещо от мастилото ,ама то всичко немога да преценя .
 Благодаря предварително !  chef

Общи условия

Активация на акаунт