Четвърти клас съм. Ще готвя яйца със сирене за себе си, че мама я нямаше, а знам че стават бързо. За да не ви отегчавам ще изброя накратко: ЕДНО яйце с четвърт бучка сирене, тиган без олио и котлон включен на 1 - от къде да знам, че котлоните имат степени??? След час и половина си дойде мама и тогава ядох
Девети клас. С приятелки правим сладкиш и върха на кулинарията е, че трябва да се направи карамел, който да се счука и поръси отгоре. Започнахме с две лъжици захар, поизтървахме момента за махане от котлона и прибавихме още две... и така половин килограм захар, която стана на катран и застина в тенджерката. Докато ни се налее, че се разтапя във вода... без малко да изхвърлим съдинката.
Първият път, когато правих кюфтета по чирпански направих 36 кюфтета, а сосът за тях в три тенджери - за да се поберат всички кюфтета!!! Ядохме цяла седмица и носихме на колегите на мъжа ми в студентски град
И последно една чужда случка с осем годишна давност. Три мои приятелки от Поморие решават да си правят кекс. Проста работа за големи момичета (вече десети клас). Всичко както си му е редът, но вместо брашно сложили нишесте. И като взел да се подува този мити кекс... Получил се огромен розов мехур. А те, с целия си акъл да вземат да отворят фурната и от рязката смяна на температурата мехурът се спукал... Добре, че не се е пръснал върху нечие лице. Само по цялата фурна и кухня.
Това е Съжалявам за фермана