Какво е "ашоре"?

  • 3 333
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 263
Може и някъде да изглежда добре, но от детските ми години го ненавиждам...изглежда гадно едно такова...тресе се като малеби и му слагат сироп отгоре...като на малеби, а и като капак имах един съучник с много пъпки, на който ми казваха "Ашурето"  Sick Брррр!.... а сега като си го прдставих и с боб.... просто....блях! Sick

# 16
  • Мнения: 966
ашуре - сварено жито с канела и орехи. моите деца си умират за такова. както и аз.
също слагат и сироп отгоре Grinning

# 17
  • в баира
  • Мнения: 861
Аз обожавам ашурето, когато има в него изобилие от стафиди и орехи.
Когато го сваря, го слагам в мокри купички, за да може после да се извади върху чинийка и да се залее със сироп.

# 18
  • Мнения: 88
Мдаааааааи както е така обърнато отгоре да му сложеш една топка ванилов сладолед,майко милаааа smile3521

# 19
  • София
  • Мнения: 38 498
Моята свекърва по Коледа прави две големи тенджери ашуре по арменска рецепта /с фъстъци, стафиди, бадеми/ и раздаваме. Ако наминете, може и на вас да дадем! newsm64

Последна редакция: вт, 10 окт 2006, 16:40 от Дилянка

# 20
  • Майничка
  • Мнения: 12 582
На времето в едно турско кафене в Пловдив сякаш слагаха и цели зърна грозде, но може и някаква специална, доста по-голяма, стафида да е била, която като е набъбнала да прилича на прясно грозде.
Обикновени стафиди, накиснати за малко във вряла вода. А ако сложиш лимонови корички и нарязани зелени смокини от сладко... айде стига, че взех да слюноотделям... Само ще добавя, че на арменски такова ашуре се казва ануш абур или сладка супа.

Общи условия

Активация на акаунт