Захранване, водено от бебето/Baby-Led Weaning Тема 12

  • 43 784
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
  • Мнения: 907
Аз след 1г, има сол, ако нямаха и по-рано щях да я запиша. Иначе няма нещо в сайта - който, когато си прецени - по консистенция и състав

# 706
  • Мнения: 1 995
Аз съм поръчвала и от ЗеЛео, които са био кухнята на Фуристо. Те нямат сол и имаха доста сполучливи неща. Но замениха зехтина с рапично олио и ме загубиха. Отделно супите им бяха недостатъчни като мина година и нещо детето.

# 707
  • Мнения: 5 175
Тъп въпрос - как давате супичките преди успешно въвеждане на лъжица?

# 708
  • Мнения: 2 504
Тъп въпрос - как давате супичките преди успешно въвеждане на лъжица?

Класическият начин е варените зеленчуци на по-едри парчета, месото и т.н. в чинийката, а бульонът - за пиене от чаша. Други варианти са по-гъста яхния или повечко хляб за топене.

# 709
  • Мнения: 5 175
Мда, и аз до такъв извод стигнах. Макар че не виждам много смисъл в пиене на бульон, освен ако не е костен.
Но това с топкането на хляба съм го пропуснала, благодаря за подсещането. Вкъщи основно ползваме нещо като гъста крем супа/пюре като сос към паста, месо, картофи. Което си е яхния Grinning Малко започна да ми се размазва границата на коя храна каква е Joy

# 710
  • София
  • Мнения: 8 664
Аз правех супа като за нас, но имаше зеленчуци или бутче, или топчета от кайма, които са по-едри. Издирвах ги из супата и ги слагах пред детето за хващане и гризане. Бульонът пиеха с чаша или аз давах с лъжица(голяма супена). Малкото обожаваше бульонът на супите, нямаше никакъв вариант да има търпение да го пие от чаша. Ревеше и се друсаше на стола да греба и да му давам. После, около 9-10 месец сипвах продуктите в супата с мъничко бульон и намачквах, да стане гъсто и давах да ядат с лъжица. Не много успешно, но за тренинг. Със сухар също или си варях ориз и смесвах със супата, пак да стане гъсто.
Детска кухня не съм ползвала...не съм имала подтик/нужда, а и ми се струваше излишно и небюджетно. Да плащам сумати пари за нещо, което мога да сготвя сама Laughing  Мъжът ми сигурно щеше да ме погледне като луда, ако му бях казала. Той не е скръндзав, но аз съм пословична скръндза и щеше да си помисли, че ми има нещо.
Иначе, по разни лично-работни линии съм срещала момичетата от Фуристо и имахме едно събитие, където раздаваха дозички с храната им и даваха за опитване. Хората ги харесваха, а и им личи, че се стараят...не са някакви комерсиални, наистина изглежда да им е важно какво и с какво готвят на децата. Но аз лично не съм опитвала(имам голям личен проблем с пасирани, кашести неща...което е и една от причините да не съм захранвала така децата си).

# 711
  • София
  • Мнения: 870
Фуристо съм пробвала. Детето само тази кухня хареса. Зависи какво е готвено, някои дни става за ЗВБ, но определено трябва да се ползва лъжица. Някои дни има кюфтенца със сос или паста, но понякога е крем супа и там няма как без хляб вътре и лъжица. Десертите са им разнообразни и доста вкусни, за разлика от на всички други кухни, които пробвах с моето дете. Като минус - скъпички са за нещо, което повече ще се омаже по таблата, отколкото да се изгризе. Но вече моята е на 2 и е идеално за когато нямам време да сготвя и самата аз ще ям на крак - поне за детето да има манджа. Лошото е че не успявам да опитам повечето пъти, защото вече си я изяжда. Като беше по-малка дояждах след нея.

# 712
  • Мнения: 1 104
На темата за бульоните - бихте ли споделили някаква рецепта? В solid starts често се пише за бульон, обаче от готовия тип, пък аз искам да приготвя домашен.. Поне тук не знам да има някакъв без огромно количество сол.

# 713
  • Мнения: 5 175
Вкъщи правим в слоукукъра - слагаме кости, от каквото животно ще правим, една тавичка със зеленчуци във фурната за малко цвят - морков, лук, чесън, малко чушка, целина... Каквото ти скимне. Всичко в слоукукъра, забравям за 12тина часа, прецеждам и готово. Предстои ни сдобиване с домашно телешко и ще замразя на порции за дребос Simple Smile Пилешки може и по-малко време. Може и в тенджера под налягане, но не съм ѝ фен.
За зеленчуков не се занимаваме със слоукукър Simple Smile Не слагаме сол, черен пипер и т.н.
Ползвам го за варене на ориз напоследък Simple Smile
Може да се направи от всичко - правили сме от гъби, от глави на скариди Simple Smile
Реално чак като отидохме до италианския хипермаркет видяхме готов бульон в кутия, не бяхме срещали преди.

# 714
  • София
  • Мнения: 8 664
Аз нямам рецепта за бульон, просто слагам нещо и го варя. Например ако пека джолан с кост, като го изядем и остане кокала-слагам го с подправки, някакви изостанали парчета зеленчуци и варя.
 
Иначе се включвам, за да кажа за тези, които са в София- утре в 14ч Ла Лече Лига ще има среща за захранване. За всички видове захранване, но се обръща внимание на ЗВБ. Ако има някой, на който му предстои или захранва и има въпроси- там ще се обсъждат всякакви въпроси.
Ето фейсбук събитието https://fb.me/e/6AR4Mw18d
Мястото е "Ечка" в кв. Гео Милев. Срещите на ЛЛЛ са безплатни.

# 715
  • Мнения: 2 754
Здравейте, относно  месата да ви питам  какви като марка пазарувате, от специализирани магазини или  каквото  готвите и за вас давате и на децата?

# 716
  • Мнения: 5 085
И едното, и другото. Ядем едно и също с малкото човече, но за нас по принцип купуваме от специализирани магазини и от производители.

# 717
  • Мнения: 5 175
И ние се стараем до колкото ни е възможно да купуваме читаво месо, макар че абсолютно чисто няма как да се намери, защото дори, когато сме гледали на село сме купували готови фуражи Simple Smile Пазаруваме от Моята месарница, която не ни е особено удобна, но взимаме повече и замразяваме. И понякога от Метро, когато има прясно (особено рибай Heart Eyes) Случвало се е и от обикновен магазин, ако преценим или най-много някое жълто пиле, но рядко. Гледаме задължително да имаме някое замразено парченце месо или рибка за нея Simple Smile

# 718
  • Мнения: 2 754
Моята месарница гледам, че ги има и онлайн, но досега не съм поръчвала от там.
Ние също пазаруваме от Метро за нас най-вече риба, но и понякога  пилешко и пуешко месце.
Мисля да си купя чопър или някаква  мелачка, която да мели месо, че ми се иска да проготвям и кюфтенца от месо, досега не съм му давала кюфтета.

# 719
  • Варна
  • Мнения: 907
Ферма Гората, Bredas, Ambrosia, Sunny Farm

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт