Моите любими торти!!!-3

  • 65 798
  • 301
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 26
Момичета моля за помощ. Вие сте професионалисти, аз не мога да ги докарам тортите на вкус, а пък за външния вид на вашите мога само да мечтая. В линковете намирам само прекрасни снимки, как да разбера как се правят тея вкусотии - например тая тортата с рулата или пък тази с изцеденото кисело мляко и с плодовете. Ориентирайте ме.

# 46
  • някъде в България
  • Мнения: 65
Ето и няколко от моите торти за рожденият ми ден, който вече настъпи. Първата е само репетиция и не стана много добра, но от следващите съм сравнително доволна (като за първи път е добре).
репетиция
тази е за почерпка в работата
тази също е за почерпка в работата
а тази е за гостите вкъщи
а това са шоколадовите рози в близък план
От две седмици чета всичко из форума за украсите и съм ви много благодарна, че успях да направя и това. Благодаря ви от все сърце.  bouquet

# 47
  • Пловдив
  • Мнения: 257
kangel много ми харесват розите.Би ли казала по коя рецепта ги направи

 smile3501 за тортите и Честит рожден ден  smile3525

# 48
  • някъде в България
  • Мнения: 65
ако питаш за шоколадовите- с разтопен черен шоколад и 2с.л. глюкоза /някъде пишеше, че и с мед става/
А другите с фондан - желатин, вода, пудра захар, нишесте и мисля глюкоза.

# 49
  • Пловдив
  • Мнения: 257
 ooooh! Ох,че съм и аз.Точно за шоколадовите питам.Благодяря за отговора.

# 50
  • Мнения: 68


Моите мама и тате имаха рожденни дни и им направих торти bowuu
Първата е с шоколадови и орехов блат + крем(2-3 вида)
Втората е парфе - в сметаната наредих пласт праскови от компот и банани(в снимката на парчето се вижда). Кремът между двата блата е сметана и малко сладко от ягоди, без желатин. Сама си изработих форма за торта от картон и фолио, понеже нямаме такава с отделни стени.  chef Малко са им разкривени украсите и на двете, ама засега толкова JoyСнимките ми също не ги бива
  Сега 1 въпрос - как печете много и тънки пандишпанови блатове за торта?Печете 1 и го режете или печете няколко отделно?
И ако ги печете отделно - разбивате сместа и я оставяте някъде докато се пече първия блат или разбивате смес за 1 блат(с 1-2 яйца) печете го, после за втори и така?
Не питам за тесто стил торта медовик/наполеон ... а най нормално кексово, защото сякаш имам спомен, че като се  разбие такова тесто и трябва веднага да се пече, защото като стои спада(май яйцата) и  накрая не се изпича/надува хубаво?

# 51
  • Мнения: 446
Най-сетне и аз имам доказателства - успях да снимам тортата на Габи за РД, макар и в полуизядено положение. Имам нужда от помощ, за да я покажа - как да сложа снимка /в JPG формат/.

# 52
  • Мнения: 527
моми4ета стахотни красоти браво  преписвам  Embarassed

# 53
  • Мнения: 446

Ето я и моята тортичка-замък, нищо, че най-високата кула е в ръцете на дъщеря ми.
Благодаря на Лабрекс за разясненията.

# 54
  • Мнения: 5 873
Браво на теб.Казвай сега рецептата.

# 55
  • Мнения: 446
Вътре тортата е обикновено тирамису, за да мога по-лесно да оформя паралелепипед. Кулите са от кафяви бисквити, слепени помежду с крема от тирамису-то, и отгоре намазани и загладени да прозират кафявите ръбчета като тухлички. Обаче като омекнаха бишкотите, кулите станаха като тази в Пиза, та се наложи отдолу да ги подпра с по една колона от маршмелоуз. Отпред върху два храста шприцовани от сметана съм наръсила зелени пръчици и цветчета /поръска/. Кулите са от една смес с пудра захар и сухо мляко, която Наталина беше дала /освен, че се работи лесно, е и много вкусна, мирише на бял шоколад/. Заради алергиите на децата не употребявам оцветители освен какао, затова вътре в сместа размесих и малко натрошени орехи, та стана меланж /не се вижда добре/. Кулите скроих по шаблон, някой беше дал линк с подробно описание на такава торта, само че розова, и след като изсъхнаха ги пляснах отгоре. Кулата на принцесата със знаменце можете да видите в ръцете на самата принцеса, миг пред да отхапе знамето.

# 56
  • Мнения: 491
Браво, DDBD, перфектно си се справила! А принцесата изглежда много щастлива!

# 57
  • Мнения: 22 867
Вътре тортата е обикновено тирамису......

Тортата ти изглежда чудесно! А щом се е харесала на дъщеря ти - със сигурност е най-красивата!  bouquet
А сега ако напишеш как го правиш това "обикновено тирамису"............. Embarassed Извинявай, че много питам, след като вече си обяснила по-горе. Дано не съм досадна Embarassed.

# 58
  • Мнения: 446
Има много рецепти, оригиналната е с Маскарпоне. Но освен, че не се намира навсякъде, е много скъпо. Затова аз правя крема с извара и заквасена сметана, ако е много гъсто /защото бишкотите "дръпват"/, слагам и малко кисело мляко. Голям съм фен на изварата, слагам дори и в невъзможни ястия.
Овкусявам със захар, не много, ванилия и една капка лимонова есенция. Всичко разбивам с пасатора, за да няма бучици от изварата. После редя бишкотите и заливам на редове, най-отгоре крем и поръсвам с черно какао /на тортата само пътечките са такива/. Нищо сложно, аз съм по мързеливите и бързите работи. Кулите правих предишната вечер, за да изсъхнат, така че сутринта само наредих тортата и готово. Преди да я поднеса закачих кулите, страх ме беше да не се разтопят от крема.

# 59
  • Мнения: 22 867
Благодаря ти!  bouquet И аз обичам мързеливите и бързи работи, извара също. Ще набъркам кремчето скоро и ще го оформя на някаква тортичка. Е, няма да правя кули като тебе, защото поводът не е чак толкова специален, но понеже досега не съм правила тирамису вкъщи /купувам само готово!/, ще опитам. Надявам се да го докарам до състояние и вид, подходящи за ядене! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт