Всеки един от нас може да посочи любима/и брандове за шоколадови изкушения, но не винаги искаш готово шоко изделие, затова аз съм привърженичка на прахообразните "миксове" за кейк или брауни, които хем да са направени с твоя си шоколад, хем да се включи и възможноста да добавиш предпочитаното домашно приготвено кремче.
Въпросът ми се провокира, след като реших да "разбия" sponge cake-та, който е с вкус на любимия ми шоколад, но се замислих, че пълнежът не искам да е просто сметанов и за отбиване на номера, а да си го направя както си трябва.
Та, аз си нямам подходяща рецепта за светъл крем, която да изпълня с удоволствие и да е наслада освен за очите, също и за небцето.
Бихте ли споделили от вашия сладкарски опит идея за вкусен светъл крем, който е с добра плътност, по възможност да не се приготвя на водна баня, а просто чрез "разбиване" в купа до добиване на хумогенна смес?
Очаквам отговори и се надявам да открия подходящ домашен и здравословен крем за "тортените" си хрумки.