cream of tartar

  • 7 744
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 414
Цитат на: Янтра
Тва било винена кислина бре! Погледнах в учебника по химия, винена киселина трябва да е!


Добре де, а това в пликчетата, дето го продават за Великден, дето се слага във водата за да блестят яйцата, винена или оцетна киселина е? То май ше се окаже, че е точно то...

# 16
Със сигурност е винена киселина.

# 17
Винена киселина е тартара. Има го като набухвател в много старите готварски книги. Лимонтозуто е също винена киселина, но името подвежда. А това в боята за яйцоа може би е оцетна киселина, която е по-агресивна и не става за набухвател.

# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 23 836
Съгласна съм с госта за лимонтузото, ей сега четох какво пише на пликчето - винена киселина. За това, което продават за Великден...... не знам какво е, ние вкъщи не ползваме, трябва да се прочете състава.

# 19
  • Мнения: 5 877
Не сте ли си правили домашен бакпулвер от счукано лимонтозу плюс сода? Освен това майка ми слага лимонтозу на сладката, за да ги сгъстява. Значи набухвател и сгъстител - същото е. Слагайте лимонтозу.

# 20
Мисля, че в сладката лимонтозуто се слага, за да не се озахари сладкото, а не за сгъстяване.

# 21
  • Мнения: 5 877
Ааами, за сгъстяване си е. Иначе и с лимонтозу пак се озахаряват, тъй че не е за това.

# 22
  • Мнения: 146
и аз знам, че се слага лимонтозу, за да не се озахари сладкото, питайте в някой готварски форум, или Звездев  Laughing  Laughing  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт