Маслен сладкиш със сини сливи

  • 22 137
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • гр. София
  • Мнения: 1 887
Това е любимият плодов пай на моят син.Заради него винаги слагам във фризера 2-3 кг. сини сливи.Само че аз не винаги го правя с масло и сливите са ми винаги нарязани на половинки..А със същото тесто правя и сладкиш с кайсии или вишни.Също са много приятни.

# 16
  • Мнения: 3 251
Направих го, сега го чакаме да поизстине.  Heart EyesЗа съжаление и моите сливи потънаха/забравих да включа предварително фурната да позагрее, иначе сместта бе с идеална гъстота/, но аз го пекох върху хартия за печене и се надявам като изстине да го обърна и да се покажат парченцата плод. Малко бяха кисели сливите и ги поръсих с брашно и най-голямата ми грешка, добавих и захар - от нея започнаха да се оводняват сливите и може би ,това беше втората причина за потъването им в тестото.

# 17
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 730
Благодаря за рецептата, много е вкусно, правих го със замразени вишни, защото нямах сливи, блата е много хубав. Отлепя се лесно от тавата.

# 18
  • Мнения: 431
И аз много благодаря за рецептата!   bouquet  Не намерих сливи в магазинчетата до нас, но заместих с нарязани на дребно праскови и стана приказно.  chef

# 19
  • Мнения: 293
  chefВече си похапнахме от сладкиша ,на нас ни стана много мазен и смятам другия път да намаля  маслото на 125 гр. а сливите на 400-500гр. newsm78
Благодаря за рецептата!!!!!  bouquet  chef  bouquet  chef  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт