Необходими продукти за 1 порция: 1 средно голям патладжан
За плънката: 60 г цедено кисело мляко, 100 г сирене, копър, див чесън, бял пипер.
Начин на приготовление:
Патладжанът се нарязва на филийки по дължина. Осолява се и се оставя 15 мин, за да изтече горчивият му сок. След това филийките се измиват и се подсушават със салфетка. Пържи се в загрята мазнина до златистокафяв цвят. Отцежда се и се оставя да изстине. Плънката се приготвя по следния начин. Сиренето се настъргва на ситно и се разбърква с цеденото кисело мляко, подправя се с белия пипер, копъра и дивия чесън. От готовата плънка се слага по 1 ч.л. на всяка филийка и се завива на руло. Декорира се с маслини и маруля.
Още не съм го правила, яла съм го в ресторант. За човек не обичащ патладжани - облизах си пръстите.