казахме, че на Рамадан някои качват, защото се набляга на сладко и мазно. вярно е има хора, които прекаляват. тяхна си работа. няма да се обяснявам заради тях
ние през ден-два ходим при свекървата. там се почва с фурми, айран или сок, салата, супа, харис и тарийд се правят само по Рамадан (първото отнема време)и берияни. хубавото е, че се разбират с комшиите и си делят-едните готвят в повече от нещо, другите друго и после си ги делят
по принцип готвят едно и също за да не се натоварват домашните помощнички- и те са мюсюлманки.
обикновено се прекъсва поста с фурмите, вода и айрана и след молитва се яде. след целодневно гладуване и свит корем не знам как може някой да се наплюска.
като сме си у нас аз правя по-лека храна- супа, салата, плодове, егг роуз или самбуса(не че те са много леки ), лесен десерт. манджата остава за вечеря. често ядем на ресторант. както писах не ядем през нощта, само вода пием.
не ми пречеше с малкия миналата година. само като му готвех . голямо плюване падаше. нали поне трябва да усетя какво съм му сготвила
като работех имаше и християни с нас и се деляхме -те работеха през деня, останалите след прекъсване на поста.
и дайте наистина да не почваме пак религиозни спорове.
всеки да си прави каквото реши и както реши в тоя живот, стига да не вреди на никой