"Златни картофки" - любимите ми!

  • 67 702
  • 285
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 1 352
Щото си сложила много мазнина. С малко мазнина стават чудесни, нали се задушават после, та не е нужно картофите да плуват в олио.

# 256
  • София
  • Мнения: 6 210
И аз благодаря за рецептата! Лесно, бързо и вкусно  Hug

Радвам се, че са ви харесали. Ще пробвам да ги направя с пресен чесън да видя как ще е Thinking

Страхотни стават и с пресен чесън, а ако им ръснеш и копър, ммммм  bowuu.

# 257
  • Мнения: 711
Това ми е една от любимите рецепти и много често ги правя, но мн бързо свършват  Laughing

# 258
  • София
  • Мнения: 12 554
Все се каня да ги направя, ама се чудя в уока ще станат ли?  newsm78

# 259
  • Мнения: 155
Чудя се, ако сложа малки пресни картофчета, зелено чесънче, копърче и ги направя по описаната рецепта, дали ще станат. Да ги пържа в по-малко мазнина в тифлонов тиган, а накрая като са готови да ги махна от котлона и да добавя бучка масалце, как мислите?  newsm78

# 260
  • Мнения: 7 474

Мисля, че ще ти дойдем всички на гости Whistling
Не виждам причина да не станат, ако са малки обаче.

# 261
  • Мнения: 58
Често ги правя, харесват се вкъщи много!  bouquet

# 262
  • Мнения: 155
Направих ги  Party
Малки пресни картофки, запържих ги по рецептата, накрая добавих чесънче, копърче, и го залях с кисело млекце, станаха суперрр!
 Flutter Hug

# 263
  • Мнения: 5 001
Аз пък направих поредната модификация  Mr. Green
Освен лук,към края солжих и малко чубрица.....Станаааа  Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy
Много бързо се ометоха  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 264
  • Мнения: 155
Аз пък направих поредната модификация  Mr. Green
Освен лук,към края солжих и малко чубрица.....Станаааа  Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy
Много бързо се ометоха  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Картофи с чубрица, точно в десятката, страхотна комбинация по моя вкус, ще пробвам  Wink

# 265
  • Мнения: 64
Кратко описание за предизвикване на апетит   Mr. Green

- вкусни  Crazy
- ароматни  Crazy
- със златиста коричка
- могат да се претоплят !!!
- лесно се правят
- хем пържени, хем са задушени  Hug

Ето ги и тях

http://images09.snimka.bg/000926361.jpg

Ако имате желание ето и рецептата или по-точно технологията .
Правете ги в тефлонов тиган!

1 кг. картофи ( на око)
1 голяма глава лук (може и без нея, но не е същото)
сол

Картофите се режат на половина и на полумесеци, но тъничко. В дълбок тиган (да има капак е желателно) се сипва мазнина (по желание) да покрие дъното и се изсипват картофите, посоляват се и се покриват с капака -получава се хем запържване отдолу , хем задушаване отгоре. Огънят обаче да е слаб (при 6 степени слагам на 4). Разбърквате през 5 мин, примерно. Когато са почти готови(20 мин. горе долу) изсипвате отгоре нарязания на полумесеци лук и затваряте капака. След около 2-3 мин. разбърквате пак всичко (лукът се е задушил) и след още 5 мин. всичко е готово. Опитвате дали картофите са омекнали. Ако имате масло , може да сложите едно парченце отгоре и да разбъркате!
  chef

Да ви е сладко! Да знаете, че по-вкусни картофи не съм яла!


на немски на това му се вика май Bratkartoffeln ?

# 266
  • Мнения: 155
Правих ги и по оригиналната рецепта, накрая добавих подправка за картофи, облизах си пръстите!  Hug

# 267
  • Мнения: X
Направих ги преди два дни за първи път/макар че свекърва ми ги прави от мн. години,но не съм се сещала да я питам как/,станаха страхотни,задължително в тефлоновия тиган,пържено-задужени,мммммммммм,супер.Лео, Hug!Копнах си и рецептата ,и снимката!

# 268
  • Мнения: 940
Аз пак ги правих днес. Всеки път са супер. Сложих и копър и малко чесън след като ги свалих.

# 269
  • Варна
  • Мнения: 522
Аз пък си ги правя много често и всички в къщи много ги харесваме Hug

Общи условия

Активация на акаунт