За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 581
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 9 108
Не си права Simple Smile  на тук зададените въпроси момичетата се надяват да получат отговор за изпитен продукт, стока, рецепта, шили магазин. През Google излизат и много комерсиални сайтове. Аз например веднъж си поръчах хайдушки пастет и не знам още Какъв продукт на човека с големия казан Ангел.... Забравих му фамилията, който просто го изхвърлих

Иначе за костния бульон препоръчвам да си прави

Последна редакция: чт, 22 авг 2019, 14:36 от пеп-4o

# 271
  • Мнения: 178
С какво мога да заменя маслините в мъфини с пилешко и кашкавал

# 272
  • под тепетата
  • Мнения: 9 291
С гъби отцедени от консерва, кисели краставички, сушени домати , царевица...на практика може и да ги пропуснеш. Въпрос на вкус, но да е по-сух продукт.

# 273
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 583
Здравейте! Миналия ден правих сладко от сини сливи. Сипвах го горещо в горещи бурканчета, запечатвах и обръщах. Сега ми се струва, че не са съвсем хлътнали капачките. Изглеждат хлътнали, но като пукна по тях не е това което трябва. Чудя се да го оставя ли така или сега да ги заваря.

# 274
  • София
  • Мнения: 12 408
Мога ли да не слагам пудра захар в крема за френска селска торта? В блатовете ще има захар, в кондензираното мляко има захар,конфитюра от боровинки е сладък, не искам да стане много сладко.

# 275
  • София
  • Мнения: 11 705
Мога ли да не слагам пудра захар в крема за френска селска торта? В блатовете ще има захар, в кондензираното мляко има захар,конфитюра от боровинки е сладък, не искам да стане много сладко.
Не зная по коя рецепта я приготвяш, но при мен има захар в крема , но не е с кондензирано мляко, от къде се взе това кондензирано мляко1 хм..ето как я работя аз, ориентирай се за захарта.

https://recepti.gotvach.bg/r-119387-Френска_селска_торта_с_боровинки_и_сметаново-маслен_крем

# 276
  • София
  • Мнения: 12 408
Аз мислих да я направя по рецепта с кондензирано мляко и заквасена сметана.

# 277
  • София
  • Мнения: 10 861
Аз мислих да я направя по рецепта с кондензирано мляко и заквасена сметана.

Аз към тях добавям и малко разбита подсладена течна сметана, която придава допълнителна плътност на крема, а и не е нужно да добавяш още захар.

# 278
  • Мнения: 1 265
Някой замразявал ли е смес за палачинки или гофрети? След като се размрази сместа и се опече, после готовият продукт има ли същия вкус? Дано някой да има опит и сподели.

# 279
  • Мнения: 7 279
Сем, замразявала съм изпечени гофрети и изпържени палачинки,
( но не и  тесто в суров вид).Размразени на стайна темп. или в хладилник от вечерта до сутринта-стават като за гладни момчета, но без да се затоплят в микровълнова!!!

# 280
  • Мнения: 1 265
denyil- и аз така съм замразявала. Но после гофретите не ни харесват - не са хрупкави. А идеята ми беше да не бъркам 1/2 или 1/3 доза от сместа. Но какво да се прави - "се ла ви" както казват французите Relaxed

# 281
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 002
Някой преди време беше пуснал рецепта за лесно пиле "Пармеджано", но не мога да я открия. В нета много пипкави ми се струват тези, които намирам.

# 282
  • Мнения: 22 867
Някой преди време беше пуснал рецепта за лесно пиле "Пармеджано", но не мога да я открия. В нета много пипкави ми се струват тези, които намирам.

milmich, за рецептата на malika$ се сетих, че я загледах тогава, погледни дали не е тя.

# 283
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 002
Някой преди време беше пуснал рецепта за лесно пиле "Пармеджано", но не мога да я открия. В нета много пипкави ми се струват тези, които намирам.

milmich, за рецептата на malika$ се сетих, че я загледах тогава, погледни дали не е тя.
Точно. Благодаря !

# 284
  • Sofia
  • Мнения: 26 378
Някакви идеи за вкусно ястие с нахут?

Общи условия

Активация на акаунт