Суши

  • 42 088
  • 111
  •   1
Отговори
# 15
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Не е мое творението, пак повтарям. Само идеята, хареса ми снимката и затова ще я пробвам тортата. Мъжът ми има рожден ден в неделя и ще сме повече хора, така че 8 чаши може и да са много, но 6 сигурно ще са добре.

Така да докладвам. Значи, днес бях в Пикадили до дом Младост.Купих си оцет за 3 и нещо лв. Пише, че съдържа захар и сол.т.е да го разбирам ли, че не трябва допълнително да добавям както е в рецептите или въпреки това да сложа ?
Купих си и нори за 6 и нещо лв. Уасабито обаче го пропуснах- ега ти скъпотията. Малко шишенце 12 лв и някакви стотинки. А също и японския соев сос - 10 лева. ShockedПодложка за навиване нямаше, както и ориз. Затова ще съм с български ориз на Крина, избирах възможно най-кръглия, не е дълъг. Това е положението. Сега отивам да чета темата, линк към която е дала Наталина, та да се образовам. Психически съм готова за суши, сег аще се подготвя и теоретически. Laughing

Последна редакция: пт, 07 юли 2006, 21:13 от djemma

# 16
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Леле, що нещо изчетох за сушито, но по-красиви от тези не видях. Shocked

# 17
  • Мнения: 22 867
Ееее, то си е произведение на изкуството! Много са красиви, за вкус - не знам, но предполагам Heart Eyes!

# 18
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Намерих нагледен материал- много хубаво видео. На някого може да потрябва.
http://japanesefood.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?site=http%3 … i.com%2Fdemos.asp

# 19
  • Мнения: 22 867
Ето и един интересен суши блог. Има видеоматериали и любопитна информация.

# 20
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Много благодаря ! Започвам да страдам от сушимания, а дори не съм опитвала вкуса му. Laughing Нооо, скоро, много скоро-вдругиден.  chef

# 21
# 22
  • Мнения: 579
Момичета искам да ви попитам в България има ли това:

Ние тук ядем сушито потопено в соев сос,в който слагаме wasabi.А вие как го ядете?Намира ли се в БГ това?
А сурова риба консумирате ли?

# 23
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
ДА, има и японски соев сос и уасаби, по-горе съм написала, колко струва в Пикадили

# 24
  • Мнения: 579
Благодаря Джема,извинявай,не съм разбрала,сега прочетох.

Шокирана съм от цените,тук и уасабито и соса са по паунд/два 150 мл.

Не мога да повярвам,значи живот и здраве ще си взема от тук,като се прибираме.

# 25
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ураааа, първото ми суши е почти готово. Сега варя още една порция ориз, че сварих само 1 чаша за проба и навих едно рулце. По-късно ще пусна снимки. Laughing

# 26
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ето го моето суши. В крайна сметка се отказах от суши тортата и направих само това:

# 27
  • Мнения: 579
Брааавооооо  smile3501 smile3501 smile3501

Изглеждат страхотно,направо ммммммм,лигите ми потекоха с извинение.

И аз тези дни ще направя и ще пусна снимки.

# 28
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Djemma, страхотно си се справила и съм сигурна че не съжаляваш за тортата(пък и може да я опиташ друг път), защото маки-суши е много вкусно, нали! Чудесна е идеята с хайвера - аз не съм пробвала до сега, но и къде ли ще намеря в нашият малък град добър хайвер!

ПС. Честит рожден ден на мъжа ти!  Да е жив и здрав и още дълги години да се радвате един на друг!  bouquet Със сигурност ще му хареса моят виртуално-вкусен букет!

# 29
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Благодаря ! Да не мислиш, че аз намерих добър хайвер, това е някакво менте,ама все е нещо. Оризът го направих по твоята рецепта, но първата доза ми остана леко суров с 1/2 чаша вода. На втората сложих 1 чаша вода. Всъщност колко трябва да е сварен ориза?

Сега довършвам тортата, по идеята ,която ми беше дала ти. Peace

Общи условия

Активация на акаунт