Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 692
  • 913
  •   1
Отговори
# 255
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 687
Нелка погледнах го в youtube този italian meringle видях ,че белтъците не минават термична обработка , не е ли опасен за употреба ? Най-вероятно е бил този крем ,но отгоре на тортата леко блестеше но предполагам ,че в клипчетата не се вижда. Не, не ,Нелка не беше кремът от тези сладки Blush Оле,тези сладки много ги обичах навремето да си ги похапвам Heart

Ивелина само аз ли не виждам тортата която си качила,но предполагам,че ще е страхотна ? Cry

# 256
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ох, оставѝ, аз и сега обичам да ги хапвам. И точно по тази причина не ги правя... Embarassed
Светле, аз като пиша за разни неща със сурови яйца, никак не мисля за зарази. При мен няма лоши работи и тази страна на нещата просто не ми е в главата.  Blush
Но в този случай белтъците се заливат с врящ захарен сироп, чиято температура трябва да е 120-125 градуса.
И да, повърхността стои малко лъскава, сякаш влажна.

Лимонче, ето по коя рецепта правя моите сладки:

4 белтъка
30 гр захар
ванилия

Сироп:
200 гр захар
50 мл вода
3 листа желатин
---------------
Постави желатина във вода според описанието на опаковката.

Смеси първите три съставки в купата на миксера и ги разбий съвсем леко.
Свари захарта и водата на сироп.
Когато той започне да ври силно, включи миксера с белтъците на пълна мощност.
Постепенно излей сиропа в белтъчната маса, на тънка струя.
Отцеди водата от желатина и пусни листата в купата с белтъците. Желатинът ще се разтопи от топлината.
Продължаваш да биеш още 10-12 мин.
Масата става твърда и лъскава.





# 257
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 687
Нелка явно е бил точно този крем .Много ти благодаря HeartBlush явно високата температура е достатъчна за да убие бактериите в белтъците .Някой ден ще го пробвам кремчето .Записвам си и другото кремче ,че тези сладки са много изкушаващи Yum Yum

# 258
  • Мнения: 6 622
Нелка, благодаря ти много 🙂 Този крем е сериозна причина да наруша хранителният ми режим.

# 259
  • Norge
  • Мнения: 2 311
И на двечките - много  Hug Hug Heart Eyes

И да си призная, колкото и да не ги правя точно тези сладки, все си намирам нещо друго, не по-малко сладко, с което да наруша режима на цял-живот-диета.  Crossing Arms

Може би да допълня, че след като кремчето се шприцова върху съответните бисквитки-основа, всички те се замразяват, преди да се покрият с разтопения с малко масло шоколад.
Другият вариант е цял тънък блат, върху който се разпределя кремът, отново се замразява и после се залива всичко с шоколад.
Ако желаете, поръсвате/овалвате в кокос.

# 260
  • Мнения: 8 962
Момичета, моля ви помагайте!
Като гледам какви сте майсторки в темата, аз съм пълен аматьор в сравнение с вас.
Правила съм торти и със захарно тесто, но е било инцидентно и така и не се специализирах.

Дъщеря ми скоро ще има рожден ден и много искам да я изненадам с красива и интересна торта.
Става на 11 години и ми се струва, че фигурките от захарно тесто няма да са подходящи вече. Освен нещо грандиозно, дето няма да мога да го направя сама...

С блатовете и кремовете нямам проблем.

Въпросът ми е за украсата.
Харесах тези дрип торти. Красиви са и са някак по-необичайни.
Може ли да ми подскажете с какво се прави тази разтечена глазура отгоре? /
Също и какъв оцветител е най-добре да използвам, за да оцветя блатовете в преливащи цветове? Предполагам, че преливането ще се получи чрез дозиране.

И ако ми предложите някоя и друга идея за ефектна украса, която да не е много сложна за изпълнение... Много ще ми помогнете!
Засега съм се спряла на украса с цветя и макарони.
Отворена съм за всякакви други предложения.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 14:35 от utro77

# 261
  • Мнения: 6 869
Утро, обикновено е шоколадова глазура. Вече предлагат различни цветове шоколад за топене (погледни в сладкарските сайтове) и с тях е още по-лесно. Стопения шоколад се слага в шише или пош и се минава по ръба на тортата, която е измазана и добре охладена. Това клипче може би ще ти помогне.
Като за по-голямо момиченце, лично на мен, и този тип ми харесват.

# 262
  • Мнения: 8 962
2в1, благодаря!
Да, видях и този вид торти, но ми се струват по-сложни за изпълнение. Не умея да шприцовам такива цветя.
То вярно, че може с всякакви работи да се напълни, де. Ще помисля.

# 263
  • Мнения: 6 869
Не е задължително да е с шприцовани цветя. Може да е с бонбони, бисквитки, плодове, френски макарони, а защо не и истински цветя. Има най-различни клипчета, разгледай ги и може да ти дойде някаква идея Simple Smile.

# 264
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Утро, Веселушка Heart Eyes ти е дала хубави съвети, аз само да допълня за оцветителите.
Лично моите предпочитания са за марката, показана в линка.

https://partyanimalonline.com/collections/sugarflair-spectral-pa … eginners-set-of-5

Но ти можеш да ползваш и някаква друга фирма.

И да, правилно е, че градацията се получава чрез дозиране на количеството оцветител.
Предполагам, че най-сигурен резултат би се получил с дадено количество силно оцветено тесто, от което да добавяш към отделните порции по съответно лъжица, две (или две, четири, според интензивността на цвета) и т.н., в зависимост от броя на блатовете.

# 265
  • Мнения: 692
Има ли някой от Бургас който да ми направи
торта за погача? Или само фигурки с които да украся тортата. По сладкарниците ми идват малко скъпичко 60- 70 лв за 10, 14 парчета. Извинявам се, ако поста не е подходящ

# 266
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Мунлайт, писах ти лично съобщение.

# 267
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 687
Момичета,извинявайте но само аз ли не виждам последните две торти на utro77 и на Ивелина ?CryЗнаете.ли какъв може да е проблема ,че не виждам тортите ?Извинявайте,че ви занимавам ама така си играя на гадаене  Confused или да ме насочите кой може да ми съдейства за проблема ...

# 268
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Светле, аз при Утро не виждам снимка, може би е изтрита.
От Ивелина виждам две показани торти.

# 269
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 687
Светле, аз при Утро не виждам снимка, може би е изтрита.
От Ивелина виждам две показани торти.

Нелка не ги виждам тортите на Ивелина .ConfusedСега прочетох поста отново на Утро и си пише ,че пита за друп тортите явно не е сложила снимка ,но на Ивелина не ги виждам Cry

Общи условия

Активация на акаунт