Козунаци 2019

  • 35 743
  • 741
  •   2
Отговори
# 60
  • Мнения: 14 814
Тук никъде няма брашно за баници. 😔 Обаче съм си наумила и днес ще меся. Имам Топаз мел,белтък 11. Дано стане. До Великден ще намеря за баници и ще пробвам с него.

# 61
  • Мнения: 1 953
Преди малко си купих от Лидъл, намалено даже.

# 62
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
Ядете ли, печете ли, плетете ли...  Simple Smile
Аз отпаднах днес,  предадох се на някакъв вирус (с гадна хрема), дето ММ ми го донесе... не помня от кога не бях боледувала...

# 63
  • Мнения: 14 814
Чакаме. 😃 Да втаса... някога. И печка пуснах,но вече час и още няма и намерение. 😁 Ще пиша после за резултата.

# 64
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
Чакаме. 😃 Да втаса... някога. И печка пуснах,но вече час и още няма и намерение. 😁 Ще пиша после за резултата.
Ако и след още половин час не мръдне, бих заподозряла маята - негодна или недостатаъчна. Та може да сложиш нова, за да не хвърлиш тестото.

# 65
  • Мнения: 1 210
Чакаме. 😃 Да втаса... някога. И печка пуснах,но вече час и още няма и намерение. 😁 Ще пиша после за резултата.
Ако и след още половин час не мръдне, бих заподозряла маята - негодна или недостатаъчна. Та може да сложиш нова, за да не хвърлиш тестото.
Морена, как се добавя още мая към замесено вече тесто?  newsm78

# 66
  • Мнения: 14 814
И аз това щях да питам? 😃

# 67
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
Забърквате мая, мляко и брашно и като шупне, добавяте към тестото, с добро измесване разбира се, за да се размеси добре с новата мая. Да споделя, че съм го правила, бях се усъмнила в маята, ама...

# 68
  • Мнения: 14 814
Намерих и аз същото,вече сложих маята да шупне и ще добавя. Надига се,но прекалено бавно. Накрая ще го бухна в хладилника и ще пека утре,пък каквото излезе. 😃 Маята не я знам каква е,за сефте взимам такава суха,че нямаше друга.

# 69
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 869
Правих козунака на Морена. И трите пъти добре втаса, тестото е много лесно за работа. А не се старах кой знае колко, нали е за проба, направих го с каквото брашно имах. Не посмях да увелича количеството захар, та за сладунчовците вкъщи не е достатъчно сладко Simple Smile. Вътре сложих капки шоколад, само това.

# 70
  • София
  • Мнения: 2 992
Днес, вижте на какво попаднах. Аз, го виждам за първи път. Някакво мнение?



# 71
  • Мнения: 705
Днес, вижте на какво попаднах. Аз, го виждам за първи път. Някакво мнение?





И аз за първи път виждам на топаз мел. Но то тук при нас от него докарват само от това в червените пакети, и то само в големи разфасовки

# 72
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
Можеш да увеличиш сладостта с подсладител (естествен, изкуствен - въпрос на личен избор).
Иначе правилото е до 340г захар на 1кг брашно.

Брашното на Топаз мел "за козунаци"  с  тоя белтък  (кажи речи като Екстрата на София Мел)  ме озадачава също като едноименното на СМ.

# 73
  • Мнения: 7 295
Много са интересни брашната...на Топаз мел и Екстрата е с белтък 10.93,а Сладкар им е с 10.58...т.е.между Екстра и Козунаци разлика в белтъка няма.

# 74
  • София
  • Мнения: 11 732
Corona Pasquale al cioccolato  - Великденска корона с пълнеж от Нутела Много е горещ все още и не мога да го разрежа, утре.



Ароматни козуначени гевречета



Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 02:39 от marchеva14

Общи условия

Активация на акаунт