АВГУСТ-инки 2019 - тема 7

  • 26 474
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 475
Тони,Тома .

# 691
  • Мнения: 955
Да,Поли, той иска заради баща му. Но първото ми дете е кръстено на майка му. Е няма как и това сега да е на тях. Пък и името не ми харесва изобщо. Този път съм решила че името ще го избера аз. И хич не ме интересува

Е, да, трябва да има баланс. Двете деца на даамата свекъри е в повече и според мен.

# 692
  • Мнения: 646
Момичета, коя щеше да слага утрогестан до края, изписаха ми го и на мен даже не разбрах точно за какво, защото бях под еуфоруя. Има ли нещо което да ме притеснява слагането му, още не съм го започнала и затова питам, но ми казаха да го слагам до края Rolling Eyes

# 693
  • Мнения: 166
БРанимиР, КРасимиР, РадомиР ще утепат рибата, само момиче чакаме, или поне това са данните, накрая ако се пръкне мъж, не знам, вече всичко ни е розово!
Полезно: Светнаха ме нещо и споделям, ако ви хареса идеята. Сега като има пресни моркови, картофи, череши и тн, да сварим, пасираме, в ледарник, после вакуум торби и във фризера. 2 кубчета били едно хранене и супер за захранване, знаеш какво даваш, няма нишесте, захар и тн. Евтино и винаги имаш под ръка Simple Smile

# 694
  • София
  • Мнения: 406
При нас аз съм тази, която не казва "Р" - съответно име с тази буквичка няма да е. Нали бях решила, че ще е момче (още отпреди да стане), та бях заявила преди време на ММ, че ако имаме второ дете, ще е Калоян. Просто името много ми харесва. Да, ама не  Smiley. Сега фаворити са ни Калина или Магдалена - и други имена предлага ту единия, ту другия, но за тях консенсус няма.

# 695
  • Мнения: 431
Момичета, коя щеше да слага утрогестан до края, изписаха ми го и на мен даже не разбрах точно за какво, защото бях под еуфоруя. Има ли нещо което да ме притеснява слагането му, още не съм го започнала и затова питам, но ми казаха да го слагам до края Rolling Eyes
Аз, но го пия. Няколко пъти питах да го слагам или пия. Отговорът да се пие. В 14 седмица ми се беше отлепила плацентата, тогава ми го изписаха.

# 696
  • Мнения: 510
Velinova, аз май ще го слагам до край. Идеята е май да спомогне шийката. Няма нищо специфично при поставянето му. Даже е доста лесно, защото е мъничко и аз като го сложа дори не го усещам. До сега не съм го пила. Четох, че може да предизвика сънливост, а и не искам да си товаря черния дроб, затова поставям вагинално. Simple Smile

# 697
  • София
  • Мнения: 1 150
Полезно: Светнаха ме нещо и споделям, ако ви хареса идеята. Сега като има пресни моркови, картофи, череши и тн, да сварим, пасираме, в ледарник, после вакуум торби и във фризера. 2 кубчета били едно хранене и супер за захранване, знаеш какво даваш, няма нишесте, захар и тн. Евтино и винаги имаш под ръка Simple Smile
Аз си облекчих доста живота при захранването на детето ми със заготовките във фризера, но трябва да се съобрази и сезона на захранване и кога какви плодове и зеленчуци ще има налични. Картофи, моркови, батати има целогодишно и не е никакъв проблем да обелиш един малък картоф, да го нарежеш на дребно заедно с половин морков и за 3 минути подготовка и 15-20 мин. варене да имаш прясно направено зеленчуково пюре (пресни картофи не се дават на бебетата, само стари).
За мен има най-много смисъл да се замрази сварено месо на малки порции (спестява време и ако си купил качествено месо, това ти дава спокойствие за повече от едно хранене) - когато намериш домашен заек/ домашно пиле да речем, сваряваш част от него, пасираш и разпределяш на порции във формички за лед. Не препоръчвам обаче да се прави от лятото чак за захранвенето през зимата - по-добре е да се направи за първото готвене на продукта, след което заготовките месо да се дадат на детето в рамките на месец (не да престоят 1 година във фризера).
Тиквата, макар в периода, в който захранваме, да я има и по магазините, е също удобно да се нареже на малки парчета /колкото половин кибритена кутийка/ и да се замрази във фризер - сваряват се изключително бързо, след като са били замразени, и не че няма тикви през зимата - просто за всяко 30-50-100 гр. пюренце не си струва да режеш цяла тиква, а като нарежеш 1 тиква за първото пюре, от нея замразяваш парчета и за следващите.
Бях си замразила сурови чушки, нарязани на малки парченца - такава зимна заготовка правя и за нас - много са удобни за супи, бързо се сваряват, та ползвах и за добавка в пюретата на бебето.
За броколи, грах, карфиол, спанак, зелен боб ползвах готови замразени пакети на Бондюел.
Магданоз и копър си бях нарязала и замразила във фризера и след първия месец от захранването добавях по малко от тях към зеленчуковите пюрета, за да има малко бонус вкус/подправка в храната.
Пащърнак бях нарязала и замразила, защото по-трудно го намирах по магазините - също беше удобен за добавяне при приготвянето на зеленчуковите пюренца.
Черешите ще ги изчакам да бъдат пресни и ще захраня с пресни /несварени/ череши към първата година. Плодовете, които първоначално се дават при захранването са банан, авокадо, сварена круша, сварена ябълка - има ги целогодишно, така че лесно можеш да ги купиш през зимата. А като почнат да излизат пресните сезонни плодове, ще захранвам директно с незамразени (и несварени) плодове.
Като цяло моята концепция за захранването е да бъде след 5-6 месец и да се въведат първо много и разнообразни зеленчуци, за да не свиква бебето отрано със сладкия вкус на плодовете и да ми отказва зеленчуковите пюрета като по-блудкави и безвкусни.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 18:11 от *Lorena*

# 698
  • Мнения: 310
На женски имена  аз съм се спряла на Елица, Зорница,Йоанна. Но при мъжките съм пълен крах. Изобщо не ми идва идея. Харесвам като имена- Владимир, Борислав, Димитър, Николай. Но честно казано не се спирам на нито едно. ММ само подхвърля Здравко- но категорично му казах,че ще няма начин детето ми да се казва така.  Така че имаме много да мислим. Записах си час за фетална морфология на 9.04 и се надявам тогава с категоричност да ни кажат какво е.
Захари ми харесва , ако ТМ държи заради някой дядо Здравко 😀😀
Охх тия имена .. плаче ми се. Аз много искам Теодор, но ММ не е много съгласен. Ако някой се сеща за друго мъжко име с Т близо до Тодор, ама не Тодор.. Ще съм му признателна 😀😀
Тео, Теослав, Теодоси(примерно)

# 699
  • Мнения: 434
Lorena,аз процедирах абсолютно по същия начин.Сега пак съвпада периода и ще повторя.Grinning

# 700
  • Мнения: 176
Скрит текст:
Полезно: Светнаха ме нещо и споделям, ако ви хареса идеята. Сега като има пресни моркови, картофи, череши и тн, да сварим, пасираме, в ледарник, после вакуум торби и във фризера. 2 кубчета били едно хранене и супер за захранване, знаеш какво даваш, няма нишесте, захар и тн. Евтино и винаги имаш под ръка Simple Smile
Аз си облекчих доста живота при захранването на детето ми със заготовките във фризера, но трябва да се съобрази и сезона на захранване и кога какви плодове и зеленчуци ще има налични. Картофи, моркови, батати има целогодишно и не е никакъв проблем да обелиш един малък картоф, да го нарежеш на дребно заедно с половин морков и за 3 минути подготовка и 15-20 мин. варене да имаш прясно направено зеленчуково пюре (пресни картофи не се дават на бебетата, само стари).
За мен има най-много смисъл да се замрази сварено месо на малки порции (спестява време и ако си купил качествено месо, това ти дава спокойствие за повече от едно хранене) - когато намериш домашен заек/ домашно пиле да речем, сваряваш част от него, пасираш и разпределяш на порции във формички за лед. Не препоръчвам обаче да се прави от лятото чак за захранвенето през зимата - по-добре е да се направи за първото готвене на продукта, след което заготовките месо да се дадат на детето в рамките на месец (не да престоят 1 година във фризера).
Тиквата, макар в периода, в който захранваме, да я има и по магазините, е също удобно да се нареже на малки парчета /колкото половин кибритена кутийка/ и да се замрази във фризер - сваряват се изключително бързо, след като са били замразени, и не че няма тикви през зимата - просто за всяко 30-50-100 гр. пюренце не си струва да режеш цяла тиква, а като нарежеш 1 тиква за първото пюре, от нея замразяваш парчета и за следващите.
Бях си замразила сурови чушки, нарязани на малки парченца - такава зимна заготовка правя и за нас - много са удобни за супи, бързо се сваряват, та ползвах и за добавка в пюретата на бебето.
За броколи, грах, карфиол, спанак, зелен боб ползвах готови замразени пакети на Бондюел.
Магданоз и копър си бях нарязала и замразила във фризера и след първия месец от захранването добавях по малко от тях към зеленчуковите пюрета, за да има малко бонус вкус/подправка в храната.
Пащърнак бях нарязала и замразила, защото по-трудно го намирах по магазините - също беше удобен за добавяне при приготвянето на зеленчуковите пюренца.
Черешите ще ги изчакам да бъдат пресни и ще захраня с пресни /несварени/ череши към първата година. Плодовете, които първоначално се дават при захранването са банан, авокадо, сварена круша, сварена ябълка - има ги целогодишно, така че лесно можеш да ги купиш през зимата. А като почнат да излизат пресните сезонни плодове, ще захранвам директно с незамразени (и несварени) плодове.
Като цяло моята концепция за захранването е да бъде след 5-6 месец и да се въведат първо много и разнообразни зеленчуци, за да не свиква бебето отрано със сладкия вкус на плодовете и да ми отказва зеленчуковите пюрета като по-блудкави и безвкусни.
А как точно ги пакетираш толкова малки количества ? Някакви специални пликчета? Формичките за лед покриваш ли ги с нещо ?

# 701
  • Мнения: 434
Аз ги слагах във форми за лед и когато стегнат ги местих в пликове за замразяване,а за да не залепват слагах по едно и след всяко навивах плика.Така стават дозички и лесно се ползват като просто сешоткъсват от плика.Имам предвид месото с бульона,иначе останалото действах 1-1 с описаното от Lorena,дори и зелени мерудийки добавях както и тя и вкарах първо всички зеленчуци и месо,а като десерт първото,което давах беше печена тиква на пюре.Общо взето аз вкарах всичко с тиквата,но има време и живот и здраве ще обсъждаме и тази тема.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 19:48 от Nоnаmе

# 702
  • София
  • Мнения: 1 150
А как точно ги пакетираш толкова малки количества ? Някакви специални пликчета? Формичките за лед покриваш ли ги с нещо ?
Ползвах за замразяване торбички за сандивичи /малки са и се продават по 100-тина бр. в Лидл, Кауфланд и др./, ползвах торбички от типа на тези, в които си слагаш зеленчуци в супермаркетите и ползвах и кутии за съхранение.
Месото замразявам пасирано в големи формички за лед и след като замръзне, го прехвърлям в 1 торбичка. Не слагам найлони или нещо друго върху формичките за лед - там държа месото за половин-един ден, колкото да замръзне само -  след прехвърлянето в торбичка не ми залепват кубчетата /или много лесно се отделят, дори да замръзнат едно за друго парчетата/. Варила съм и месо на парчета колкото за едно ядене /без да го пасирам и замразявам във формички/ - слагам в торбичката 1-2 парчета и я завъртам, така че да се отдели дозичката, после пак слагам 1-2 парчета и всеки път събирам и завъртам торбичката, така че да се отделят дозичките.
Чушките и пащърнакът имат шанс да залепнат - съхранявам ги в кутии и с вилица си откъртвам по малко. Нарязаните подправките също съхранявам в кутии, съвсем лесно се отделя желаното количество.
Тиквата ми беше в повече найлонови торбички - слагам доза за едно пюре, завивам пликчето и в същото слагам доза за следващо пюре и така колкото дози се съберат. Впоследствие обаче от тиквата също лесно отделях по 3-4 парченца /не за цяло пюре/, за да добавя към други зеленчуци малко и да е с повече съставки пюрето.Важно е при замразяването на зеленчуците да има колкото се може по-малко вода - не да измиеш чушка и веднага мокра да я нарежеш и замразиш, а да я измиеш, да я оставиш да изсъхне или да я подсушиш добре и да я нарежеш без много много да я мачкаш /за да не отделя много сокове/. Колкото по-малко вода има при замразяването, толкова по-лесно се отделят едно от друго замразените парченца.

# 703
  • Мнения: 176
Аз ги слагах във форми за лед и когато стегнат ги местих в пликове за замразяване,а за да не залепват слагах по едно и след всяко навивах плика.Така стават дозички и лесно се ползват като просто сешоткъсват от плика.Имам предвид месото с бульона,иначе останалото действах 1-1 с описаното от Lorena,дори и зелени мерудийки добавях както и тя и вкарах първо всички зеленчуци и месо,а като десерт първото,което давах беше печена тиква на пюре.Общо взето аз вкарах всичко с тиквата,но има време и живот и здраве ще обсъждаме и тази тема.
Така е, това си е цяла наука хахаха Grinning

# 704
  • Мнения: 69
Аз дойдох да се оплача. От петък съм на легло и не знам за колко дълго, спуквам се от рев всеки ден. Шийката ми е 22мм в 21г.с. Депресирана съм и много изплашена. Има ли някоя друга със скъсена шийка?

Общи условия

Активация на акаунт