Какво във фризера?

  • 3 041
  • 41
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 2 655
МОЛЯ ВИ, дайте ми идея с какво да напълня фризера?
За сега сложих само лапад и тиквички на кубчета... Embarassed
А Вие какво замразено ползвате през зимата? Rolling Eyes

# 1
  • София
  • Мнения: 35 950
Ягоди,череши, малини
Сега им е сезона.
По късно- печен патладжан, нарязани -пипер, морков,целина
Бланширан зелен боб
 newsm78 Май само това слагам във фризера
/от плодове и зеленчуци/
ПП. пържени манатарки

# 2
  • Мнения: 867
печени чушки; чушки за пълнене;бланширан зелен фасул; пакетчета с нарязани  моркови, чушки и зелени подправки за супи, зелени чушки/капия/ нарязани; плодове-кайсий,малини

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Основно месо!
- хляб
- гъби
- моркови на кубчета, грах, зелен боб
- печен пипер, зелен пипер
- магданоз, копър
- лапад
- червено цвекло

# 4
  • Мнения: 318
Аз засега съм прибрала само малко нарязани на кубчета тиквички , зелен лук-пак нарязан и едни хлебчета, които купувам от магазина , но те са си такива полуфабрикати, после само се пекат Peace

# 5
  • Мнения: 5 475
  newsm78 И при мен е повече месо!
От зеленчуците
- моркови на кубчета,
- грах, зелен боб
- магданоз, копър,босилек
- спанак на кубчета
 Peace

# 6
  • Мнения: 22 867
Царевичка във восъчна зрелост, като стане. Сварена, през зимата, е.............ммммм Heart Eyes
Коприва в пликчета, измита и нарязана, също е много вкусна през зимата, лозови листа, лапад, броколи.

# 7
  • Мнения: 472
Вече има:
-грах
-тиквички на кубчета
Мисля да добавя:
-печени чушки(много вървят зимата)
-чушки за пълнене
-чушки на кубчета
-печен патладжан(за кьополу)
-зелен фасул

# 8
  • Мнения: 5 299
Основно пе4ени чушки, и копър и магданоз

# 9
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Ние си слагаме настъргани моркови, смесени с магданоз в малки пакетчета, печен пипер и изтърбушен пресен-за пълнене, зелен боб, коприва, тиквички, печен патладжан, нарязани печурки, домати, нарязани на малки кубченца, грах, царевица, броколи  newsm78, а забравих и бланширани лозови листа за сърмички и много мръвчици. В кутии от сладолед имам магдано9з, копър и зелен лук.

# 10
  • Мнения: 920
Подправки - магданоз, копър, целина - излизат като истински.
Тиквички - за кифтета, настъргани + сол, после изцедени.
Чушки - за пълнене, сурови, посолени, изцедени.
Пак чушки - печени - за паниране, с дом. сос или както си искаш.
Домати за готвене - смляни.

# 11
# 12
  • София
  • Мнения: 35 950
Подправки - магданоз, копър, целина - излизат като истински.
Тиквички - за кифтета, настъргани + сол, после изцедени.
Чушки - за пълнене, сурови, посолени, изцедени.
Пак чушки - печени - за паниране, с дом. сос или както си искаш.
Домати за готвене - смляни.
Домати за готвене смляни - би ли разказала за това? Моля

# 13
  • Мнения: 920
Домати за готвене смляни

Меля ги в робота, прибавям малко сол и изсипвам в пластмасови чашки за кафе от по-големите. Отгоре покривам с онова лепнещото фолио. Спестява ми варенето на буркани.

# 14
  • София
  • Мнения: 587
Момичета ,да ви питам за тиквичките във фризера - на кубчета - ок ,но сурови или леко бланширани? И после като се размразят не се ли разкашкват? Стават ли за пържене или са по скоро за манджички , кюфтенца и т.н.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 15
  • Мнения: 2 126
Домати за готвене смляни

Меля ги в робота, прибавям малко сол и изсипвам в пластмасови чашки за кафе от по-големите. Отгоре покривам с онова лепнещото фолио. Спестява ми варенето на буркани.
Ей това е супер!Благодаря за идеята  bouquet  bouquet  bouquet
Непременно ще се пробва Crazy

# 16
  • София
  • Мнения: 4 867
месо
сладолед
манатарки
лед
зеленчуци (купени от магазина)
райски ябълки

# 17
  • Мнения: 256
Освен всичко изброеното до тук аз слагам и нарязана на ситно (като за таратор) краставица и копър.А зимата вадя от фризера слагам в млякото и после  eat

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 21 635
Момичета ,да ви питам за тиквичките ....,но сурови или леко бланширани? И после като се размразят не се ли разкашкват? Стават ли за пържене или са по скоро за манджички , кюфтенца и т.н...
Няма ли кой да каже newsm78, че аз днес тук прочетох, купих тиквичките и сега незная как да ги правя, някой да каже, моля !

# 19
  • Мнения: 215
печени чушки; чушки за пълнене;бланширан зелен фасул; пакетчета с нарязани  моркови, чушки и зелени подправки за супи, зелени чушки/капия/ нарязани; плодове-кайсий,малини

Всичко това плюс нарязани на ситно магданоз и копър, печения пипер го прибирам направо с люспите, които при размразяване падат много лесно. Всякакъв вид месо, нарязано за пържоли, карета, шишчета ...Слагала съм ягоди със захар и всякакъв вид замразено ядене.

# 20
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Всеки зеленчук, който ми е нужен през зимата.

Гнусни стават ориз, картофи и зеле. Зеле никога не съм слагала, но съм сигурна.
Тиквичките не стават за пържене, но за всичко друго са идеални.

Основно зареждам с поне 4 кила цели, но почистени чушки- за пълнене са идеални, както и за супи, гювечи.
Гъби- нарязани на ситно и цели.
Пресен, съвсем пресен грах в пликчета по порции.
Малини по порции, не че ги ядем, но е чудесна украса за сладкиши.
Купувам огромна консерва с риба тон, която разпределям в малки бурканчета, независимо от сезона.
В обикновени пликчета слагам останалата плънка от сарми, чушки и подобни- като се смеси с пресната, грам не се усеща дори ориза, че е фризерски  Simple Smile

# 21
  • Мнения: 9 108
Erica, гнусни са пордукти, които съдържат нишесте.  Кисело зеле става да се досъхрани вътре.

Morenkaq - Тиквички - за кюфтета  - оставят се да се размразят, изцеждат се и по познатата процедура.
За готвене и супи - направо в тенджерата
За пържене стават, но трябва хубаво да се отцедят от водата и овалят в брашно. Така се пържат и консервираните тиквички.
За пълнене ако си ги срежеш на 2, изкопаеш и имаш място да ги съхраниш - също стават

# 22
  • Мнения: 267
Аз слагам много подправки:
целина, копър, магданоз, джоджен.
Слагам моркови на кубчета, зелени чушки на кубчета, червени печени цели, пресен грах.
Сега ще сложа и тиквички на кубчета, не бях се сетила, а обичам супа от тиквички Simple Smile

# 23
  • Мнения: 1 117
Пипер - печен и пресен /за пълнене / - ичистен от семето , един в друг и в торбички
печен патладжан
копър , магданоз , джоджен , целина и девисил
грах в торбички , лозови листи в торбички - направо пресни
лапад - попарен в торбички
една специална смес си правя от - пресен пипер, моркови , подправки - пак в торбички - използвам направо за яхнии , гювечи , боб ..

# 24
  • Sofia
  • Мнения: 21 635
Erica, гнусни са пордукти, които съдържат нишесте.  Кисело зеле става да се досъхрани вътре.

Morenkaq - Тиквички - за кюфтета  - оставят се да се размразят, изцеждат се и по познатата процедура.
За готвене и супи - направо в тенджерата
За пържене стават, но трябва хубаво да се отцедят от водата и овалят в брашно. Така се пържат и консервираните тиквички.
За пълнене ако си ги срежеш на 2, изкопаеш и имаш място да ги съхраниш - също стават

Благодарско мила ми пепчо Heart Eyes , случка ще им се случи днес на моите тиквички... ще ги бланширам(това се установи след консултацията със свекито).
Екика, полезно инфо тенк, ю Hug!

И вишни ще слагам днес...  Crazyммм ще се разкрася ноктопластично,... неповторимо за род, среща довечера...

# 25
  • Мнения: 9 108
офф: каква род.среща по това време ?????

# 26
  • Sofia
  • Мнения: 21 635
офф и аз Confused ... приета е щерката в 20 у-ще в паралелката с безумно зубкане - 9 часа седмично #Crazy на немЦки та такава род. среща  Simple Smile.... да ни светне класната какво ще става...

# 27
  • Мнения: 641
До тук:  грах, копър, магданоз
следва: зелен фасул - бланширан;
              царевица - ще преценя на момента, но най-вероятно и нея ще бланширам;
              броколи - на розички и бланширано; 
              чушки - бланширани, цели за пълненеи и на кубчета са супи; 
              моркови - на кубчета и бланширани;
              червено цвекло - настъргано за супа;
              тиквички - настъргани за кюфтета (посолени и отцедени), на колелца, също солени и отцедени, за пържене с панировка, на кубчета и (за пръв път) готови пържени за салатка;
              целина - настъргана, в комбинация с моркови и магданоз са подправка (не съм правила до сега);
              гювеч - патладжан, морков, грах, чушки, боб и бамя;
Бих сложила нещо от сорта на "Минестроне"-то на Бондуел - царевица, з.фасул, морков, грах и ... праз, но идея нямам дали лука трябва да се обработи по някакъв начин преди това (най-вероятно - да).
Замислям се дали да не бланширам тиквичките за пържене, че нещо  хич не ми допаднаха миналата година (замразих без да ги отцеждам Sick).
Плодове освен пресни или в компот у нас не се котират, та не слагам Laughing.
Замразявам също: месо - на порции, риба, боб (след първата вода в плик и във фризера)и тесто за пица.

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 14:54 от Палечка

# 28
  • Мнения: 446
Слагам готова смес за градинарска супа - тиквичка, морков, зелен боб /бланширам само него/, магданоз и целина на листа, домат и всичко каквото се намира в градината, без картофите.
Слагам бланширани карфиол и броколи. Пипера за пълнене също бланширам леко, за да омекнат и ги редя една срещу друга /връхче срещу отвор/. Тиквичките за супа не бланширам - стават на каша после. Лютеницата я замразяваме също - обикновено в кутии от сладолед. Плодове за плодово мляко - наръсени със захар, а светлите /праскови, кайсии/ и леко кипвам.

# 29
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 058
Засега имам коприва,спанак,лозов лист,грах,тиквички,копър,девисил,малини,череши,ягоди.
Замразявам по принцип всичко,което момичетата изброиха,но мога да добавя настъргана тиква и на кубчета-за печене и за тиквеник,защото през пролетта вече са се развалили.
Тиквичките ги режа на кръгчета,посолявам,отцеждам и прибирам ,но след това ги панирам.Краставици с копър също са много удобни за млечна салата,защото имат пресен дъх.

# 30
  • Мнения: 1 153
А копъра и магданоза как го правите Rolling Eyesима ли си специална техника или така както е цял в пакетче newsm78

# 31
  • Мнения: 9 108
А копъра и магданоза как го правите Rolling Eyesима ли си специална техника или така както е цял в пакетче newsm78

можеш и в пликче нарязани  после си отчупваш, а може и както са ситно нарязани  омачкваш ги малко и във формички за лед. Ако трябва-долей по няколко капки вода отгоре, да стане на кубче. Като замръзнат така, вадиш и си опаковаш всяко в найлонче, после като кубче бульон - отваряш и в яденето/където там.

# 32
  • Мнения: 641
А копъра и магданоза как го правите Rolling Eyesима ли си специална техника или така както е цял в пакетче newsm78
Мия, режа на ситно и замразявам в кутия. Като се замрази ги местя в пликчета, така пестя място Wink.

# 33
  • Мнения: 1 153
 Grinningмерси за отговорите днес ще се заема да го направя копъра Blush

# 34
  • Мнения: 169
Момичета, как съхранявате във фризера червените чушки за пълнене?
Едни ги прибират сурови изчистени от семето, други ги бланшират и осоляват...  smile3506?
За първа година ми се налага да прибирам зеленчуци във фризера и сега се двоумя как точно да го направя този пипер.

# 35
  • Мнения: 641
Изчистени от семето, бланширани в пликче бройката за едно готвене Grinning.

# 36
  • Мнения: 1 064
Освен месо и пресни подправки, слагам във фризера и някои зеленчуци. Относно червения пипер - прибирам го очистен от семето в торбички...  chef

# 37
  • Мнения: 431
Изчистени от семето, бланширани в пликче бройката за едно готвене Grinning.

И аз така , по малко място заемат. Слагала съм и без да бланширам- пак стават но зависи какъв ти е фризера и с колко място разполагаш. А във фризера по принцип всичко слагам като се почне от зелените подправки ,чушки, домати ,фасул, гювеч, тиквички ,патладжани ,праз ,грах , лапад,абе всичко което може  .

# 38
  • Мнения: 603
чушките и аз ги бланширам,изчистени от семките  Peace

# 39
  • Мнения: 983
1.Чушки, пресни, изчистени, готови за пълнене.
2.Печен патладжан и печени чушки.
3.Пресни моркови
4.Тиквички, пресни и пържени. Пържените ги размразявам в микровелето и са много вкусни.
5. Сложила съм и пресен магданоз, понеже го слагам почти на всяка манджа

# 40
  • Мнения: 34
А някой замразявал ли е картофи за пържене? Дали се бланшират предварително?  Thinking

# 41
  • София
  • Мнения: 1 110
Аз да подкрепя за киселото зеле. Друго не съм слагала, но киселото се вади от кацата и се разпределя за сърми и за готвене и в пликчета във фризера. Въобще не му личи, че е било замразявано. Така процедирам от години.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт