Паниран кашкавал

  • 107 333
  • 35
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 1 409
Здравейте,
помагайте моля как да направя паниран кашкавал,без да ми се разтече .Омръзма ми да го събирам от тигана,а така ми се е приял.Дайте идея как

# 1
  • При хората, които обичам
  • Мнения: 3 192
В едно от предаванията на Иван Звездев той каза как го прави: Нарязва парчетата за паниране и ги слага за един час във фризера. После си е стандартно пане - яйце, брашно, яйце и пържиш. Той няма време да се размрази а само омеква, докато се опържи.
Вече повече от година действам така и няма грешка.
Ама преди това... ooooh!- повечето беше в тигана, а не по чиниите Joy

# 2
  • Мнения: 53
аз подбирам по-твърд кашкавал, дори понякога прилича на "гумен" като го купувам Embarassed

ДЕ ВАня, мерси за това с фризера - чак сега разбирам защо майка ми ми е казвала кашкавала да се държи до последно в хладилника.

# 3
  • София
  • Мнения: 35 951
Зависи и от кашкавала, ако е по-твърд има по-голям шанс да не се разтече в тигана.

# 4
  • Мнения: 6 472
Аз не го слагам във фризера, но го кисна 15 минути в ледена вода с няколко капки оцет вътре. Пържа в повечко и силно сгорещена мазнина. НЕ БОДА С ВИЛИЦА при обръщането - помагам си с шпатула. Панировката ми е бира яйце и брашно до гъста каша. Овалвам кашкавала в брашно, мятам в тази смес и накрая пускам в галета.

# 5
  • Мнения: 4 406
майка ми ме светна на тази хитрост с фризера наскоро- наистина става чудесен кашкавал-пане

# 6
  • Мнения: 672
И аз от години използвам фризера при панирането на кашкавал.  Peace

# 7
  • Мнения: 3 394
евалата на форума-такива простички, но ефикасни нещица имало!
още утре мятам тиганчето, а покрай футболните страсти бирата е в повече и ще пробвам панировката на Люлуто Mr. Green

# 8
  • Мнения: 373
А във фритюрник става ли? Не че имам , но във вторник гсотите ще си идват с гритюрника (заради мача и пържените картоШки Laughing) та си мисля дали няма да мога да се възползвам и за моето любимо казакавалче? baby_neutral

# 9
  • Мнения: 2 804
Лелями работеше в един ресторант и съм я виждала , че първо го мокреше добре под струята на чешмата със студена вода.
Овалва в брашно , яйце , галета , яйце , галета и пуска във врящото олио да порозовее .

# 10
  • Мнения: 5 183
Нарязва парчетата за паниране и ги слага за един час във фризера. После си е стандартно пане - яйце, брашно, яйце и пържиш. Той няма време да се размрази а само омеква, докато се опържи.

Ехей, браво! Ще пробвам и ако стане, имаш голянмо МЕРСИ от моя съпруг, който много оби4а кашкавал пане, но не е слу4ил на майсторка  Embarassed Mr. Green

# 11
  • Мнения: 3 491
Значи не съм била единствената напълно отчаяна след неуспешни опити отпреди няколко години. Майка ми и без фризер може да мине, ама нейната ръка е друго нещо. Но този номер с фризера звучи обещаващо и  демократично. Благодарности!

# 12
  • Мнения: 6 472
А във фритюрник става ли? Не че имам , но във вторник гсотите ще си идват с гритюрника (заради мача и пържените картоШки Laughing) та си мисля дали няма да мога да се възползвам и за моето любимо казакавалче? baby_neutral

Да става:) Много хубави мезенца са. За сватбата на брат ми бях направила кашкавалени хапки и ги изпърих във фритюрник, защото не ми се занимаваше иначе. Станаха супер и нямаше опасност да ги продупча при обръщането и да изтече разтопения кашкавал.

# 13
  • Мнения: 5 475
И аз от години използвам фризера при панирането на кашкавал.  Peace
Peace и аз така!

# 14
  • София
  • Мнения: 10 858
Има една панировка за сиренца и кашкавалчета на Анжел - страхотна е! Пробвайте я. И с Патфри става също, и тя е хубава.

# 15
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Продават специална готова панировка за кашкавал, пиле и т.н...
Някой дали я е пробвал? Става ли?

# 16
  • Мнения: 2 657
Лелями работеше в един ресторант и съм я виждала , че първо го мокреше добре под струята на чешмата със студена вода.
Овалва в брашно , яйце , галета , яйце , галета и пуска във врящото олио да порозовее .

И аз така го правя Peace

# 17
  • София
  • Мнения: 983
Лелями работеше в един ресторант и съм я виждала , че първо го мокреше добре под струята на чешмата със студена вода.
Овалва в брашно , яйце , галета , яйце , галета и пуска във врящото олио да порозовее .

И аз така го правя Peace
И аз почти така Grinning, само вместо да го мокря под чешмата, го накисвам за малко в леденостудена вода и вместо галета, напоследък използвам царевично брашно. А и задължително кашкавала да е от по-твърдия. До сега по тази схема не съм имала провали Peace

# 18
  • Мнения: 1 100

И аз почти така Grinning, само вместо да го мокря под чешмата, го накисвам за малко в леденостудена вода и вместо галета, напоследък използвам царевично брашно. А и задължително кашкавала да е от по-твърдия. До сега по тази схема не съм имала провали Peace


 newsm10 И аз така го правя. Отли4ен резултат. Преди с години ми се разти4аШе из тигана Embarassed

# 19
  • Мнения: 287
СЪпругът ми е готвач и понякога използва тази рецепта: хубаво се мокри кашкавала с вода /дори може да остави да покисне за 1 мин./, след което се овалва в сухо готово картофено пюре и се слага в силно загрят тефлонов тиган без никаква мазнина.
Става много вкусно и не е толкова тежко. Simple Smile

# 20
  • Карлово
  • Мнения: 4 034
Значи не съм единствена!Ще пробвам тези хитринки

# 21
  • Мнения: 61
СЪпругът ми е готвач и понякога използва тази рецепта: хубаво се мокри кашкавала с вода /дори може да остави да покисне за 1 мин./, след което се овалва в сухо готово картофено пюре и се слага в силно загрят тефлонов тиган без никаква мазнина.
Става много вкусно и не е толкова тежко. Simple Smile
И аз го правя по същия начин,много е вкусно и не се разтича.

# 22
  • Мнения: 4 406
този кашкавал снощи колко бира изпи... на мъжете много им допадна мезето

# 23
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Правих тази вечер паниран кашкавал, вкусен стана, но доста солен. Има ли начин да не става така солен? Явно е че е от  самия кашкавал.

# 24
  • Мнения: 1 680
А може ли да препоръчате конкретно някоя марка кашкавал?

# 25
  • София
  • Мнения: 10 858
Предлагат един кашкавал за паниране - от доста време го замислям, но все още не съм го пробвала. Предполагам, че щом е за паниране е подходящ. Ако някой го е пробвал ще се радвам да сподели Praynig

# 26
  • София
  • Мнения: 983
А може ли да препоръчате конкретно някоя марка кашкавал?
В къщи от две години консумираме предимно "Лактис".

# 27
  • Мнения: 7 914
СЪпругът ми е готвач и понякога използва тази рецепта: хубаво се мокри кашкавала с вода /дори може да остави да покисне за 1 мин./, след което се овалва в сухо готово картофено пюре и се слага в силно загрят тефлонов тиган без никаква мазнина.
Става много вкусно и не е толкова тежко. Simple Smile

Ще го пробвам в неделя и ще кажа веднага резултата... Flutter

а има значение дебелината на парчето кашкавал?

# 28
  • Мнения: 5 299
Аз предпочитам да панирам с паста Патафри Grinning

# 29
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148

Ут кАде се кОпува?  newsm78

# 30
  • При хората, които обичам
  • Мнения: 3 192
От Испания Joy

# 31
  • Мнения: 99
За природо некъдърни готвачи като мен, напроаво снощи изумих домочадието.Пробвах това със фризера и стана НЕВЕРОЯТЕН кашакавал, бързо, лесно и вкусно, все така ще го правя!!!Мерси  bouquet

# 32
  • София
  • Мнения: 10 858

Има готови прахообразни смески, във всеки супер има. При подправките седят обикновено или при инстантните супи.

# 33
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Пълен, тотален, размазващ провал  Blush

Купих си Патафри-то и всичко потече, стопи се и се наля с мазнотия  Sick
Къде бъркам?  newsm78

# 34
  • Мнения: 1 153
А другата тънкост е олиото да е загрято силно,аз правя като Лулу,но само едно не се получава-галетата не залепват добре,аз ползвам обикновени Rolling Eyes

# 35
  • Мнения: 298
Е-еееееее, знаех си, че само във форума ще намеря решение за разтичащия се кашкавал  Hug Hug Hug.
Добре, че ви има  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт