🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 12 (Тема #3)

  • 80 016
  • 1 340
  •   1
Отговори
# 690
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 791
А колко е скъпо по сета, щом от 2009 бургерите на МакДоналдс са с кайма от блак Ангъс.

Хайде посмали малко, а? Използва се за отделна серия бургери и то не навсякъде, а не в "бургерите".

Пък Мак Доналдс са толкова компрометирани вече, че и злато да слагат все тая.
Няма как да е във всички, все пак концепциятае за$1 бургер. Казах го във връзка, че Блак Ангъс не толкова скъпо, колкото се изкарва, особенно пък каймата

Ето, това говедо се гледа и в България, и каймата е 18 лв./ кг
https://angusbg.com/онлайн-магазин/мляно-месо

Между другото преди около 5 години от тази порода имаше и във ферма край Севлиево, като целта беше цялото стадо да е от тази порода.

Последна редакция: сб, 16 фев 2019, 06:30 от Titina

# 691
  • Мнения: 10 833
Казваме Блек Ангъс, защоти в България масово хората си четем „black” като „блек” и хич не държим да сме перфектни в изговора, важното е да се разбираме Simple Smile

# 692
  • софия
  • Мнения: 25 478
Скрит текст:
Защото "а" в black е "æ". Нито "а", нито "е"и на български няма такъв звук, освен в някой диалект. А аз държа да съм точна в израза, нищо че не живея в чужбина, но съм го учила тоя език и ми се налага да го ползвам служебно много, ежедневно с native speakers. Не е темй да обяснявам как са ме изпитвали И на транскрипция.

"Чаршафът" беше съвсем в общия стил, харесвам и имам подобни покривки, червените салфетки не ми харесаха, но бяха в тона на стените.

Последна редакция: сб, 16 фев 2019, 09:14 от zvаnchе

# 693
  • Мнения: 7 848
Нека титина да ни образова, че сме много изостанали.
Тц, тц как им хареса на тия хора върху чаршаф да ядат блАк агнес?
За сведение такива ръчно тъкани ленени покривки имам и аз от моята баба.

Та браво на Явката! Съвсем заслужена победа. Нека има повече участници като него!🍀
Някой може ли да сподели ако е видял как направи десерта с тиквата?

Понеже излизах бъргари да вечерям. ( с у или а, ъ) се пише не знам....

Последна редакция: сб, 16 фев 2019, 09:56 от Билян@

# 694
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 791
Биляна, нямам намерение да те образовам, споделям. Ако се чувстваш изостанала си е лично твой проблем.

А че е чаршаф, на един от кадрите се вижда шевът, между отделните парчета ( има специално име това парче, но общо взето е широко, колкото е ширината на стана). На всичко отгоре е памук, защото ленът ( ръчно такан, преди 1940) е ужасно груб като материя.

Хареса ми десерта, но не и часта с кленовия сироп.

# 695
  • София
  • Мнения: 6 099
Тиквата я задуши със зехтин, захар и канела, после разби яйца с прясно мляко и ванилия - не разбрах имаше ли още нещо?! - заля тиквата и я пече.

Каймата му не беше от Севлиево, а от Швейцария, и вероятно не е 18лв/кг (което, между другото, също не е никак евтино)...

# 696
  • Мнения: 15 326
Мисля, че в сместa зa десертa сложи и кремa сирене, зaщото идеятa беше дa е смес зa чийзкейк. Дaже Ивa коментирa, че вкусa нa сиренето доминирaл.

Пп Хaресa ми предстaвянето нa Явор. Много ми хaресa. Ох, a тaзи дъскa с мезетa, ммм. Много, aмa много ми допaднa. Според мен победaтa му е зaслуженa.

# 697
  • Мнения: 28 539
Абсолютно Лято месото не е без пари, покривката - чаршаф или не, се връзваше на общия стил, по точно на липсата на стил,....щом на него му харесва да живее там това си е негова работа, стара се за гостите и направи приятна вечеря!

Последна редакция: сб, 16 фев 2019, 10:16 от mimi.7299

# 698
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 791

Каймата му не беше от Севлиево, а от Швейцария, и вероятно не е 18лв/кг (което, между другото, също не е никак евтино)...
Няма как да стане, месото от там го конфискуват на границата.

# 699
  • Мнения: 15 326
Домa му бил тaкъв, покривкaтa онaкaвa. Стените, мaсaтa, пък дивaнa, пa синьо, пa зелено. То не беше сбирщaйн, не беше клошaрски стил. Ужaсни коментaри и ето зaрaди тaковa отношение кaто дойде ред нa учaстник той изведнъж тaкa без дa искa се окaзвa с жилище в ремонт и посрещa гостите си в ресторaнт.

Все се нaмирaт тaкивa дa дaвaт нaклон нa ... покривкaтa нa другите. Еееех.

# 700
  • София
  • Мнения: 10 877
E за това евала, че на него не му дреме, а ги посрещна от душа и сърце!

# 701
  • Мнения: 28 539
Джаста, не се ядосвай, няма лошо апартамента да не ни хареса, всеки харесва различно, но това не може да се отрази на Явор като цяло, беше готин, дори като държане е симпатичен, сготви добре, направи хубава компания за вечерята, питието в бара беше супер....аз въпреки, че не харесах апартамента бих му дала 10 и бих прекарала приятно там!
Ваня, ми какво да му дреме, той го харесва така, там жиее, щастлив е....няма да се съобразява с форума! Joy Че си коментирали някакви непознати за неговата къща.... hahaha

# 702
  • Мнения: 15 326
Мими, дa, съглaснa съм. Aз не кaзвaм, че трябвa дa се нaсилвaме дa хaресвaме и хвaлим нещо, което не е по нaш вкус. Но винaги може дa подберем думите които използвaме без дa звучим обидно и простaшки. Ето, твоя изкaз е подбрaн, споделяш, че не ти хaресвa, но приемaш, че всеки си имa свое виждaне и вкус и не използвaш груби думи. A и оценявaш предстaвянето без оглед вкусa зa обзaвеждaне нa домaкинa.

# 703
  • Мнения: 7 848
Лято! и Джаста, благодаря за рецептата. Обикновено на страницата във ФБ ги пишат..

# 704
  • София
  • Мнения: 6 099
Вярно, че имаше крема сирене, благодаря! Чудех се как докара консистенцията... Simple Smile

И на мен ми омръзва да чета само кусури и забележки, да ти се отще да влезеш в темата.

За месото той така каза, ако не бъркам - не знам как точно го е докарал негов приятел.

Общи условия

Активация на акаунт