Хитринки за всякакъв случай - 19

  • 61 712
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 7 913
Вади ли се този резервоар? Евентуално накисване с малко вода и една таблетка за съдомиялна и после миене в съдомиялна?

# 226
  • Пловдив
  • Мнения: 6 635
Момичета, ще ви разочаровам относно водата при кафемашината - зеленясването се дължи на лошото качество на водата. По-добре си правете кафе с минерална/ изворна/ пречистена с кана.
Всичката вода, която се ползва вкъщи е именно филтрирана Simple Smile В машината понякога сипваме и изворна, а с минерална - никога. Зависи от състава на водата, но при нагряване минералната вода може да се окаже опасна.

Аз да попитам как съхранявате във фризер меки плодове?
В картонени чашки за кафе, като слагам плодове до половината, ръся със захар и допълвам с плодове. Отгоре пак поръсвам със захар и запечатвам с домакинско фолио. Обикновено замразяваме боровинки, малини и диви ягоди, които зимата слагам в киселото мляко на децата Simple Smile

Харесвам пликовете с цип.Понякога пускат в Лидъл такива, но не са в редовния асортимент.
В редовния асортимент са от известно време насам - и на мен са ми много по-удобни от обикновените пликове с цип, защото тях децата не могат да затварят добре, а с тези от Лидл нямат ядове Simple Smile 2 размера са, мисля

# 227
  • Мнения: X
Преди пет години на сватбата ни, ни подариха чисто нова Саеко Меджик. Предивид всички нови кафе машини излезли през последното десетилетие, не бях възхитена, но аз и без това не пия кафе.
Тази машина се оказа в пъти по-лесна за поддържане (почистване и зареждане) и нямам такива проблеми.  Майка му и двете му сестри дотолкова харесаха машината, че си купиха същата, макар и втора употреба. За тях вече близо три години няма проблеми.
За съжаление не мога да се сетя марката в родният ми дом, която имаше такъв проблем, като твоят проблем, Мис, но тя също беше с труден за миене резервоар. Когато го занесохме на ремонт, пред нас изкараха нагревателя. Беше исторически момент - така ми се догади...Smirk
Купи си Саеко Меджик. Няма да имаш зструднения с почистването. Hands Point Up

# 228
  • Мнения: 3 121
ако ще вземам нова може би ще е с капсули. примерно долче густо. гледах че имат и капсула за зареждане с кафе по избор, има и готови вкусове.
трябва да видя тази какво ще я правя - ремонт ли или друго.
иначе най много гад се е събрала ето тук около и вътре в това резервоарче. май има нещо като тапа отгоре, но не мога да я отворя.
 
моя резервоар не е със същата форма. по тесен е и е трудно да бръкнеш вътре.

# 229
  • София
  • Мнения: 5 547
ако ще вземам нова може би ще е с капсули. примерно долче густо. гледах че имат и капсула за зареждане с кафе по избор, има и готови вкусове.
трябва да видя тази какво ще я правя - ремонт ли или друго.
иначе най много гад се е събрала ето тук около и вътре в това резервоарче. май има нещо като тапа отгоре, но не мога да я отворя.
 
моя резервоар не е със същата форма. по тесен е и е трудно да бръкнеш вътре.
Ако намериш някой познат да има пароструйка ,мисля че ще се почисти.

# 230
  • Мнения: X
С този препарат пробвате ли? Аз съм много доволна от него.
Извинявам се, поправих го, но ето и снимка
 

# 231
  • Мнения: 3 121
поръчах от него. ще го пробвам скоро.

# 232
  • Мнения: 2 299
С този препарат пробвате ли? Аз съм много доволна от него.
Извинявам се, поправих го, но ето и снимка
 
Аз взимах 1-2 пъти такъв, за да си изчистя каната за топла вода от варовик...имаше видим резултат, но със същия ефект ми действаше и пакетче лимонтузу.
Използвах лимомтузу за нагревателя на бебешкия стерилизатор, за уреда за затопляне на пюрета, за каната за вода...но при мен проблемът беше само варовик.

# 233
  • Мнения: X
Може да се опита, поне е евтин. Две пликчета са 1.59 в Кауфланд.

# 234
  • Мнения: 12 733
Лимонената киселина или оцет или подобни свалят варовик, лесна работа е. Обаче другите налепи не са толкова лесни. Каната за гореща вода и аз с такова си я чистя. Обаче там вода не се застоява и да завъжда бактерии и плесени, както в резервоар на кафемашина или в пералня и прочие, само котлен камък си е.
Оцетът уж се води в някаква степен антибактериален, ама не знам някой да сипва чист оцет, нито пък колко би било добре за самата машина. А още колко вода ще трябва да мине от там да махне миризмата му, не ми се мисли.
Този препарат съдържа ли нещо друго освен "чистата лимонена киселина" дето е написана отпред на пакетчето или е просто лимонтузу в по-шарена опаковка?

# 235
  • Мнения: X
Е, резервоара нали се сваля и може да седи отделно с течност. После се  изплаква и въобще няма досег с машината...

# 236
  • Мнения: X
От мен малко нестандартни идеи - пуснете малко спирт на тези плесени да измрат. Имам предвид да се налее чист спирт в резервоара и след час-два да се излее спирта и да се изплакне.
Спиртът не е много агресивен към гумените уплътнения.
Може да се пробва и с кислородна вода - тя ще изтрепе гадините и ще избели плесените.

Друго нестандартно предложение -
ако имате ел. душ за уста, той прави много тънка, концентрирана струя и достига до доста ъгълчета.

Последна редакция: пт, 18 яну 2019, 23:40 от Анонимен

# 237
  • Мнения: 3 121
От мен малко нестандартни идеи - пуснете малко спирт на тези плесени да измрат. Имам предвид да се налее чист спирт в резервоара и след час-два да се излее спирта и да се изплакне.
Спиртът не е много агресивен към гумените уплътнения.
Може да се пробва и с кислородна вода - тя ще изтрепе гадините и ще избели плесените.

Друго нестандартно предложение -
ако имате ел. душ за уста, той прави много тънка, концентрирана струя и достига до доста ъгълчета.
да, добри идеи. благодаря.

# 238
  • Мнения: 1 154
Моля за малко помощ - с какво мога да почистя лира за баня ? Спешно е , мерси


Пробвай с лакочистител и памуче.

# 239
  • Norge
  • Мнения: 2 311
…... как съхранявате във фризер меки плодове?


Съществува прах, който се ползва при замразяване.
Би трябвало да е на същия рафт, на който са и прахчетата за сладка.
Не знам как би изглеждал в България, при мен единият вид е този:



Не е желателно да озахаряваш плодовете преди замразяване, това ги прави по-водни.
Горе беше даден важен съвет, за замразяване поетапно, на само един слой.
И, както при всичко друго - бавно размразяване.

Но плодовете при всяко положение омекват. Замразени през сезона, след това се ползват основно за сосове, мусове и подобни.

Общи условия

Активация на акаунт