Мусака с кайма, грах, морков, картофено пюре и кашкавал....

  • 10 969
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 706
Много хубави идейки има тук. Ще я пробвам рецептата!  Peace

# 16
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Грушенка
С какви зеленчуци  newsm78

# 17
  • Мнения: 6 958
Идеята ми хареса, но с пресни хартофи няма ли да стане  Thinking .... С една дума, ще я пробвам някой път, но с пресни картофи, хареса ми идеята за граха и каймата да са смесени...  Peace

# 18
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Ще я пробвам непременно!

# 19
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 706
Ето тази:
Каймата се овкусява като за кюфтета и към нея прибавям  моркови , яйца( предварително сварени и на кубчета), кисели краставички, грах, маслини и гъби. Всичко добре се омесва и се пече 20-30мин. След това слагам картофено пюре и най- отгоре настърган кашкавал и  отново запичам 10ина мин.   

Много добре звучи и май съм го яла на едно гости и по спомени беше много вкусно.

# 20
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
За овчарския пай се слага и малко царевица в каймата, може и малко доматен сос. Много добре става ако в пюрето се сложи кашкавал на прах или някакъв сос с кашкавал или сирене, тук ги има много, не са много полезни Embarassed, но са шепърд'с пай са супер. Яла съм и поръсен с червен пипер отгоре, не е лошо  Peace.

# 21
  • София
  • Мнения: 36 088
Днес опитах нещо страхотно, не можах да се сдържа и нагло измъкнах рецептата от готвача  Simple Smile Значи обърквате каймата с грах- 1 консерва от малките и морковчета нарязано на нито много ситно, нито едно. Мешате ги , размивате каймата във вода, като за обиновена мусака, слагате подправки- сол, черен пипер, малко червен, джоджан, чибрица. След като е готово и се е опекло. Взимате един пакет от картофените прета с мляко и разбивате. Заливате каймата и пак запичате за около 10-15 мин. Сервира се типло с настърган кашкавал. На мен много ми хареса!  Simple Smile
Хареса ми и ще го пробвам и без това моето дете мрази обикновената заливка/с яйца и мляко/
  bouquet

# 22
  • Мнения: 987
а в кймата слагате ли допьлнително и сурово яйце , като за кюфтета и хляб.  newsm78

# 23
  • Мнения: 286
Страхотна рецепта!
Благодаря ти , че я сподели!Аз обаче ще сложа и малко гъбки, понеже ги обожаваме:)

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 4 385
За овчарския пай се слага и малко царевица в каймата, може и малко доматен сос.
Аз правя подобна рецепта : задушавам 2-3глави лук с доматен сос, прибавям каймата, една купичка грах и една купичка царевица, изсипвам сместа в тавичка, запичам и накрая заливам с картофено пюре.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт