Отговори
# 195
  • Мнения: 427
Любима и вкусна рецепта вкъщи е пълнена тиква с грозде, орехи, локум, дюля, ябълка, круша, малко канела. Отрязва се като капаче горната част, издълбава се вътрешността и се пълни с продуктите. Досипва се вода от време на време, пече с във фурната. Децата много обичат и плодова салата-измити, обелени и нарязани плодове отгоре със сметана.

# 196
  • Мнения: 7 304
Вкъщи се консумират много плодове и зеленчуци,но тези без които не могат децата ми са:ябълки(зелени и киселички),круши,грозде.Най-любим зеленчук е краставицата и киселите корнишончета.

# 197
  • Мнения: 4 606
Грозде, банани и череши.

# 198
  • 1st floor
  • Мнения: 9 131
Любими плодове са банани и диня. Също така обожават да цедят всякакви цитруси на сок.
От зеленчуците обичат краставици, картофи и царевица.

# 199
  • Мнения: 181
В нашият дом ,плодовете и зеленчуците са задължително всеки ден на масата в пресен вид.

# 200
  • Мнения: 2 406
Вкъщи постоянно се консумират ябълки, краставици, домати и зеле. Много често освен сурови ябълките ги приготвям и на ябълков щрудел

# 201
  • Пловдив
  • Мнения: 1 310
Моето момче обожава плодовете. Сред любимите са му череши, праскови, ябълки, круши, сливи.

# 202
  • Мнения: 1 050
Любим плод - банан като на повечето деца.

# 203
  • Мнения: 2 007
Лятото - диня, през другото време - портокал.

# 204
  • Мнения: 1 361
Череши и диня

# 205
  • София
  • Мнения: 821
Тиквеник
продукти:
1 пакет кори за баница
1.300 кг (или около това) тиква
краве масло за намазване
захар по 1- 1.5 чаена лъжичка за поръсване на плънката във всяко руло
канела, ванилия
 За заливката:
    2 яйца
    1/3 (или малко повече) ч.ч. прясно мляко
    сода бикарбонат на върха на ножа
    1 ванилия
За глазурата:
    сок от половин лимон
    пудра-захар(толкова,колкото да се получи нещо,като каша)
   
    Тиквата рендосваме или нарязваме ситно в блендера. Не я задушаваме, остава сурова;
1.Взимаме една кора и я намазваме леко с краве масло;
2.Отгоре слагаме друга кора. Поръсваме я с канела и ванилия;
3.Отгоре слагаме тиквата,някъде 3 големи супени лъжици с връх. Слагаме 1 с.л. захар;
4.Завиваме 2-те кори на руло.Повтаряме процедурата с останалите двойки кори;
5.Една тава намазваме с олио. Постиламе на дъното една от корите. Върху нея едно до друго започваме да редим рулата;
6.След като сме ги наредили,нарязваме ги напречно;
7.Приготвяме заливката от 2-те яйца,содата,млякото и ванилията.Заливаме с нея квадратчетата,като гледаме,тя да се разпредели равномерно;
8.Тук-там отгоре слагаме малки парченца масло;
9. Печем тиквеника на умерена фурна;
10.След изпичането напръскваме го с глазурата от лимонов сок и пудра захар.

# 206
  • Мнения: X
Моето дете обича всеки ден да хрупа морковени пръчици, нарязвам морковчето по дължина Grinning

# 207
  • софия
  • Мнения: 2 919
Моите деца обожават банани и ябълки.

# 208
  • Монтана
  • Мнения: 694
У дома предпочитаме плодовете.Любимия десерт  е плодова салата: банан, ябълка,круша, мандаринка и портокалов фреш!

# 209
  • София
  • Мнения: 10 968
Гръцка баница с тиквички - Колокитопита

1 пакет фини кори за баница (400-500 г)
700 г тиквички
3 бр. моркови
2 стръка праз лук
4-5 стръка пресен лук
1 глава лук (голяма)
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
350 г сирене
150 мл зехтин
3 бр. яйца (големи)
300 мл газирана вода
куркума
черен пипер, сол
сусам за поръсване

Половината от зехтина се загрява в дълбок тиган. Слагат се настърганите тиквички и се разбъркват 5 минути на силен огън. Пресният лук се нарязва, а старият се смила в блендер. Добавят се към тиквичките. След малко се слагат и настърганите на едро ренде моркови и нарязаният праз лук. Всичко се разбърква добре и се дърпа от огъня, след като се изпари течността. Добавят се нарязаните магданоз и копър, подправките и малко сол. След като се охлади, се добавя и натрошеното сирене.
Намазва се тава с мазнина, покрива се с хартия до печене и отново се намазнява. Слагат се 2 листа от корите, намазват се със зехтин и се поръсват с плънка. Продължава се до приключване на продуктите, като се завършва с намазнени кори. Баницата се нарязва на парчета.
В купа се смесват яйцата с останалата част от зехтина и газираната вода. Изсипват се внимателно върху баницата. Отгоре се поръсва обилно със сусам. Пече се в предварително загрята на 200С градуса фурна 20 минути, след това - на 180С градуса още 20-30 минути, до златисто кафяво.

Общи условия

Активация на акаунт