Какво повече НЯМА да купя - тема 14

  • 81 119
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
  • Мнения: 580
Ще гледам какъв бакпулвер купувам и никога няма да взема с амониев бикарбонат. Изсипах цялото пакетче и кекса беше за хвърляне, а и се натрових от миризмата. Печката я търках 2 чада.
Може би си има по-добро приложение този бакпулвер и се слага по-малко, но няма да си повторя грешката.
Амониевият бикарбонат е съвсем друг набухвател. Използва се (или аз поне) за великденски курабийки - стават чудесни!
Бакпулверът е сода за хляб смесена с лимонена киселина. При липса на бакпулвер смесваш тези двете (предполагам 50/50) и готово. Simple Smile

# 61
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 792
Бакпулверът би следвало да е 1:3 лимонена към сода. Обикновено го правят 1:1, затова за печива си добавям 1 ч.л. сода допълнително за пакет бакпулвер. Нямам фал до момента.

# 62
  • Мнения: 580
Купих веднъж месо от Кауфланд. Свинско каре- отвън червеникаво-розово, от вътре по половин см розово, а сърцевината беше сива. Не е било добре размразено, когато са го киснали в разтвора за цвят. Това ми беше обяснено от работник в голяма верига Магазини. Нищо на промоция. Млечни продукти от хранителен магазин. Купувам от фирмен магазин на местна кравеферма. Пакетиран хляб също. Откакто намерих лесна рецепта, си правя в къщи. Ако нямам време, купувам от пекарна. Течни прахове за пране на Ариел, Персил и прочие от български магазин. Много са разредени и ги продават по-скъпо от хора, които ги внасят. Пелени на Памперси, Молфикс и всякакви други ароматизирани.

# 63
  • София
  • Мнения: 12 006
Ще гледам какъв бакпулвер купувам и никога няма да взема с амониев бикарбонат. Изсипах цялото пакетче и кекса беше за хвърляне, а и се натрових от миризмата. Печката я търках 2 чада.
Може би си има по-добро приложение този бакпулвер и се слага по-малко, но няма да си повторя грешката.
Няма бакпулвер с амониев бикарбонат.  Това са два съвсем различни набухвателя и се използват за съвсем различни неща. Амониевия бикарбонат (амониев хидрогенкарбонат) е известен още под името амонячна сода. При нагряване се разлага с отделяне на газообразни амоняк и въглероден диоксид. С амонячната сода стават чудни бисквитки, които с обикновена сода или бакпулвер не се получват по начина, по който стават с амонячната сода. Мирише на амоняк докато се пекат, но после не миришат. Обаче кексове и много други сладкарски изделия не се правят с амонячна сода, по ред причини, една от които - останалите съставки попиват миризмата на амоняк, която след изстиване не се изпарява. Бакпулвера са ти писали какво съдържа.

# 64
  • софия
  • Мнения: 284
Шоколадите на милка ас пълна химия и по тях трябва да се учи, защото в тях има доста химични елементи.
Няма да купа отново и полуготови спагети. От соса повръщах над една седмица.

# 65
  • София
  • Мнения: 38 589
Суров бекон от Лидл. Мега солен.

# 66
  • Варна
  • Мнения: 552
Повече никога почистващите продукти на "Чисто"! Ами не чистят!!!

# 67
  • Пловдив
  • Мнения: 496
Повече никога почистващите продукти на "Чисто"! Ами не чистят!!!

Напълно съм съгласна! Никога повече!

# 68
  • Мнения: X
Вафли Хели!
Ми то само маргарин вътре,или нещо по-нискокачествено.На вкус се усеща как някаква студена изкуствена мазнина ти се маже по езика.Ужас!

# 69
  • София
  • Мнения: 1 408
Вафли Хели!
Ми то само маргарин вътре,или нещо по-нискокачествено.На вкус се усеща как някаква студена изкуствена мазнина ти се маже по езика.Ужас!
Въпреки че са евтини и често на промоция- на вкус са ужасно изкуствени.

# 70
  • Мнения: 7 006
И вaфлите,подобно сaлaмите ,у нaс сa нечувaн и невиждaн "деликaтес"...

# 71
  • пак там
  • Мнения: 2 885
Вафли Хели!
Ми то само маргарин вътре,или нещо по-нискокачествено.На вкус се усеща как някаква студена изкуствена мазнина ти се маже по езика.Ужас!
Въпреки че са евтини и често на промоция- на вкус са ужасно изкуствени.

???
А Вие очаквате евтиното да е качествено???

# 72
  • Мнения: 10 394
Суров бекон от Лидл. Мега солен.

Ако говориш за бекона английски стил го развалиха страхотно. Първият, който купих беше чудесен, сега взех и наистина  е много солен и мирише на прасе

# 73
  • София
  • Мнения: 11 773
Суров бекон от Лидл. Мега солен.

Ако говориш за бекона английски стил го развалиха страхотно. Първият, който купих беше чудесен, сега взех и наистина  е много солен и мирише на прасе

същото е с прошутото от Италианската седмица, супер много солено и смърди ужасно

# 74
  • Мнения: 7 006
Откриване на нишесте в млякото
Ако капнем няколко капки йодна тинктура върху разрязан картоф, мястото ще посинее – това е заради наличието в клубените на нишесте. Тази реакция може да се използва, за да проверим дали в прясното мляко не е добавено нишесте с цел да замаскира разреждането му с вода. Дори само една капка йод в чаша мляко е достатъчна, за да се тества съдържанието на продукта – при наличието на нишесте реакцията ще е същата както при картофа


https://www.lekar.bg/2017/07/23/%D0%B9%D0%BE%D0%B4-%D0%B9%D0%BE% … 1%83%D1%80%D0%B0/

Общи условия

Активация на акаунт