Тема за тефлонов тиган

  • 28 645
  • 97
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 91
Имам 2 на Тефал.Единият е доста стар -от първите с точката.Верно- точката избледня,но самия тефлон не е мръднал.Дали има наистина фалшификати на Тефал?Стария тиган ми е от Бонжур- май.По-новия от Била ,но и той ми е ОК.Непрекъснато ги ползвам.Най- новия ми е от свекито,от всичко по 1 лв,той е скъп 5 лв - отифлончи се, ще имат май нова играчка малките.А как обичат да си играят с тенджери и тигани.....

Къде ги продават тези на Таурус?

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 14:03 от mozi

# 16
  • Мнения: 184
И моя Тефал се скапа много бързо. Винаги съм ползвала само дървени бъркалки, мила съм го веднага след употреба, а точката изчезна много отдавна. Ути Бъчваров в негова книга рекламираше някакви тефлонови съдове, ама трябва да проверя каква беше марката, били са много качествени.

# 17
  • Мнения: 386
Аз пак да си похваля страхотния тиган Таурус от Технополис Mr. Green :mrgeen:


От Тефал и аз не се хваля  #Cussing out ама грам. Но виж този тиган ми грабна вниманието,как изглежда,че в сайта на Технополис нищто не открих.  newsm78

# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 23 836
Ще ида другата седмица до Технополис да ги видя тия Таурус.
А за тефал и тефлона - абе има различни, проблема е в кой магазин ще ми продадат от качествения тефлон.

# 19
  • Мнения: 723
Аз имам Тефал - професионална серия, купен от Билла, ползвам го от около две години, доста често. Бъркам в него с метална вилица и как ли не го тормозя, и не е мръднал грам - и точка си има, и не е надраскан, изобщо е като нов! Не бих си го сменила с друг.  Peace

# 20
  • Пловдив
  • Мнения: 23 836
Аз имам Тефал - професионална серия, купен от Билла, ползвам го от около две години, доста често. Бъркам в него с метална вилица и как ли не го тормозя, и не е мръднал грам - и точка си има, и не е надраскан, изобщо е като нов! Не бих си го сменила с друг.  Peace
Е, как да го различа този от другия тефал?

# 21
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Янтра, не знам друго, ама за тигана е много важно да е тежък(това го знам от професионален готвач - и то добър готвач). Дори и малък, но да е тежък. Иначе се изкривява дъното и е за изхвърляне. Така че, най-добре наистина да се поразходиш и да разгледаш.

Аз пък съм много  доволна от моя тиган двойно дъно. Вярно е, че за палачинки не става, но меса и зеленчуци се готвят в него отлично. В началото залепва, но след като се намали огъня и месото си пусне водичката, става срахотно.

Аз имам три тигана - един голям, с двойно дъно и капак, един чугунен Wок - много голям и тежък, също с капак и един малък тефлонов(но пак бая тежичък) за омлети и палачинки. Повече не са ми необходими.

Успех!  Hug Heart Eyes

# 22
  • Мнения: 723
Аз имам Тефал - професионална серия, купен от Билла, ползвам го от около две години, доста често. Бъркам в него с метална вилица и как ли не го тормозя, и не е мръднал грам - и точка си има, и не е надраскан, изобщо е като нов! Не бих си го сменила с друг.  Peace
Е, как да го различа този от другия тефал?

Води се професионална серия, на опаковката пише - "Proffesional". Това е тази серия, която Иван Звездев рекламираше (че може да се използват метални прибори при готвене и т.н) и се купуваше с бонус точки от Билла. Преди да го взема гледах и "Ingenio", обаче разликата е видима - в дебелината, вида на самия тефлон, дори в червената точка.

# 23
  • Мнения: 2 040
Нямам проблеми с тефлоновите тигани, а готвя само с такива ... Незнам дали съм ги нацелила качествени, но и други са се оплаквали като теб .. Почти 3 години ползвам 3 тигана с различни размери на Тефал с червените точки и не са мръднали ... е, не са така червени като отначалото, но още стават, а се готви в тях да не кажа голяма дума, ама почти всеки ден ..  Peace

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 23 836
Аз имам Тефал - професионална серия, купен от Билла, ползвам го от около две години, доста често. Бъркам в него с метална вилица и как ли не го тормозя, и не е мръднал грам - и точка си има, и не е надраскан, изобщо е като нов! Не бих си го сменила с друг.  Peace
Е, как да го различа този от другия тефал?

Води се професионална серия, на опаковката пише - "Proffesional". Това е тази серия, която Иван Звездев рекламираше (че може да се използват метални прибори при готвене и т.н) и се купуваше с бонус точки от Билла. Преди да го взема гледах и "Ingenio", обаче разликата е видима - в дебелината, вида на самия тефлон, дори в червената точка.
Аааааа, ей такива обяснения обичам, значи влизам в Билла и гледам не индженио, а профешънъл.

# 25
  • Мнения: 1 737
Аз имам перфектен тиган, тежък, с дебело дъно, мисля че не е точно тефлон, а някакъв друг материал, който не се поврежда от метални прибори, има капак и може да се пече и във фурна заедно с дръжката до 180 гр.
Немски е, на гърба му пише Gastrogues AMT. Продава се в Халите, струва 130 лв. и има гаранционна карта за 10 г.

# 26
  • Мнения: 6 713
Аз имам перфектен тиган, тежък, с дебело дъно, мисля че не е точно тефлон, а някакъв друг материал, който не се поврежда от метални прибори, има капак и може да се пече и във фурна заедно с дръжката до 180 гр.
Немски е, на гърба му пише Gastrogues AMT. Продава се в Халите, струва 130 лв. и има гаранционна карта за 10 г.

Ето това ми трябва и на мен!

# 27
  • София
  • Мнения: 10 858
Искам да имам един, ама качествен тиган! Close  Готова съм да отделя доста пари, но да трае. Два от серията индженио вече си заминаха към кофата,  единия преди час. Знам, че тефлона се дели на класи по... твърдост ли да го нарека, някои тефлонки се драскат и се ползват само с дървени прибори, а по други мога да си стържа с металната лъжица. Е, искам от тези които издържат на метал и на яка употреба. Препоръчайте ми магазин или марка тефлонови съдове или и аз не знам какво, знам само, че ИСКАМ добър тиган!
П.С. Може и у мен да е вината, ама индженио са боклук! И прословутата червена точка изчезва на второто ползване. И не ги търкам - мият се в миялната, ама пак се скапват.

Аз ползвам комплекта индженио от 1 година и нямам подобен проблем. Нито ми пада покритие нито нищо. Спазвам правилата на употреба.
Ползвам съдовете ежедневно, като тенджери, тигани и тави. Наистина съм много доволна от тях. Не знам защо при теб не е така newsm78

За хубав тиган може би тр. да си вземеш Таурус. Постоянно ги презентират в Технополис, но са бая скъпички.

# 28
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Аз пак да си похваля страхотния тиган Таурус от Технополис Mr. Green :mrgeen:


От Тефал и аз не се хваля  #Cussing out ама грам. Но виж този тиган ми грабна вниманието,как изглежда,че в сайта на Технополис нищто не открих.  newsm78
Ами изглежда като тефлонов тиган, лят е, тежичък (е, не много), абе много е стабилен. Не залепва абсолютно нищо на него, без грам мазнина. Абе разходи се до Технополис, струва си да изгледаш презентацията. Моя е 45-50 лв. среден размер.

# 29
  • Мнения: 1 925
Как ти изчезна червената точка ?!  Shocked Аз имам тефал за палачинки от 10 години и още има червена точка, имайте в предвид, че е ползван в заведение около 5 години, т.е. непрекъсната употреба. И все още си го ползвам  Peace Миналата година си взех Индженио, ползвам ги по 2-3 пъти в седмицата и все още си имат червени точки, които стават чисто червени, когато се нагорещи. Внимавам да не ги надраскам и ползвам дървени шпакли или прибори за тефлон, нещо като пластмасови са   newsm78 И съм доволна. Имаме и тефлонова скара и с нея боравим с такива прибори. Но според мен най-голямото предимство на тефлона е, че лесно се мие и не залепва като обикновените тенджери и тигани. Naughty
Аз също хвърлих око на Таурус и тъкмо щях да питам за тях  Thinking Мисля да си купя нещо от тази марка, но забелязах, че са малко по-скъпи от Тефал, сигурно има защо  newsm78  Лесно ли се драска ?
  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт