Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 2

  • 54 603
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 797
Аз имам проблем с фурната ми AEG bps351120m, която е на няма и месец. Не се получават добре нещата вътре, особено тестените. Гледам настройките по книжката, както и тези от вътрешната страна на вратата - ако ги спазвам, пече много бавно и мъфините стават глетави. Ако увелича Т и то доста, горе долу стават, но са далеч от перфектно изпечени. Пробвах доста неща, различни програми, различни нива и температура, но нещо не ми се получават и вече не знам какво да правя. При положение, че работи, дори и да извикам техник, не знам дали ще може да помогне. Някой с подобен проблем? Купена е от techno-shop и пише, че е произведена в Германия, но нещо не можем да се разберем.
Здравей. Три дни обикалям виртуално гледам, обаждам се, все няма аег или бош по магазините със забележки.
Точно тази харесах. От къде я закупи?
Нова от магазин, с транспортни забележки или врора употреба? Бъдете честна.


Търся нещо с пиролиза. Гледам че уаилено ми предлагат беко, уърпул, тека.
С такива функции пара, пиролиза. Имате ли такива и стават ли?

Мисля, че всеки е време да напише неговата фурна плюс монус, най-с добрия рейтинг да се сложат отпред на всяка тема, за да може да се запознават новите в бранша. Да се ориентират

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 15:36 от Blagoslovena

# 361
  • София
  • Мнения: 1 488
Аз бях писала - techno-shop нова

# 362
  • Мнения: 797
Е, тези нови, би трябвало да нямат проблеми.

Обожавам тея фирми Свежен с тр.забележки и Технохит.
Вижте какво бижу има за ценителите на индукцията? Аз бих си взела но да е без индукция.
https://www.technohit.bg/products/2013/03/14/plot-indukcionen-4- … ni-teka-gkst8014/
Обадих се на десетки фирми. Бош и аег няма с пиролиза. Евротрейдинг предлагат хувър и едно скапано веко. Други ми предлагат баукнешт огледални. Ще го мисля още докато не превъртя. Накрая вземам първата печка като напиша фурна за вграждане от търсачката. Ужасно е да си перфекционист.

# 363
  • Мнения: 183
Е, тези нови, би трябвало да нямат проблеми.

Обожавам тея фирми Свежен с тр.забележки и Технохит.
Вижте какво бижу има за ценителите на индукцията? Аз бих си взела но да е без индукция.
https://www.technohit.bg/products/2013/03/14/plot-indukcionen-4- … ni-teka-gkst8014/
Обадих се на десетки фирми. Бош и аег няма с пиролиза. Евротрейдинг предлагат хувър и едно скапано веко. Други ми предлагат баукнешт огледални. Ще го мисля още докато не превъртя. Накрая вземам първата печка като напиша фурна за вграждане от търсачката. Ужасно е да си перфекционист.
Проверете във вето. Има и бош- и аег с пиролиза

# 364
  • София
  • Мнения: 1 395
Моята е Смег с пиролиза от Технохит и нямам оплаквания (което е рядкост). Пече прекрасно, чисти се лесно. Изчистен дизайн. Вече 2г с нея и с радост дори не си спомням каква беше старата ми фурна, една баница не можеше да опече. Това ако си съгласна да смениш марката обаче 🙂

# 365
  • Sofia
  • Мнения: 4 028
SMEG  и Gorenie една и съща компания ли са? Погледнах фурните им, аз като препатила със стъклата да си кажа, че виждам положителното в това, че стъклото е оградено с метална рамка  - много важно се оказа, за да се запази стъклото здраво.

# 366
  • Пловдив
  • Мнения: 1 377
Smeg и Gorenie не са една и съща марка.Smeg са италиански,произвеждат се в Италия,висок клас са.

# 367
  • София
  • Мнения: 2 298
Когато се дава оценка на марка трябва да се споменава и модела. Не е коректно да се сравни модел нисък клас на една марка, с модел висок клас на друга марка.
Моята фурна е Електролукс и нямам тези оплаквания, които срещнах няколко мнения по-назад - слаб долен реотан (това впрочем може и да е фабричен дефект на конкретен уред), бавно печене, неуспешни печива. Това е най-добрата фурна, която съм имала и такива перфектни печива с друга фурна никога не съм постигала. И проблемът е бил отчасти и в мене, защото не съм успявала да намеря най-добрата температура, времетраене и ниво на разположение за съответната фурна. Сега ползвам предимно готови програми за различни ястия, с настроени от производителя температура и времетраене, на дисплея излиза инструкция на кое ниво да се постави ястието.
Така, че ако ще се прави рейтинг да излиза отпред на темата, ще трябва да се комбинира информация за марка и модел.

# 368
  • София
  • Мнения: 351
Абсолютно съм съгласна с нати_нат. Освен това,    смятам че ще е улеснение да споменем и функциите от които не бихме се лишили и защо.

# 369
  • Sofia
  • Мнения: 4 028
Спорно е за функциите - аз платих около 500лв повече заради пиролиза на Електролукс която никога няма да мога да ползвам, тъй като ми избухна стъклото и при неработеща фурна. След случката - описана и тук в темата техниците изрично забраниха да се ползва фурната на такава висока температура от 500 градуса, които се достигат при пиролизата.

# 370
  • Мнения: 797
Аз искам пиролизата, защото повечето фурни с такава имат врата със изцяло желязо или с малко пвц. А то все пак е канцерогенно. В къщи заради тумора премахнах тавички вс силикон, тефлон, алуминий, само в алпака готвя. Не вярвам на безвредните машинки като форми за яйца във гореща вода и т.н.  Над 60°С пвц под всякаква форма е вредно. Затова си бяха хубави старите печки. Сега намерих един човек. Разни печки продава. На добра цена. Хансеатик с 3! телескопични водача, с 7 програми май, пиролиза, вентилатор. За 600 и нещо. Не познавам марката но ме впечатли.
https://m.bazar.bg/ads/user/24508?category_id=63&page=9
Това е профила му.

# 371
  • София
  • Мнения: 12 006
Аз имам проблем с фурната ми AEG bps351120m, която е на няма и месец. Не се получават добре нещата вътре, особено тестените. Гледам настройките по книжката, както и тези от вътрешната страна на вратата - ако ги спазвам, пече много бавно и мъфините стават глетави. Ако увелича Т и то доста, горе долу стават, но са далеч от перфектно изпечени. Пробвах доста неща, различни програми, различни нива и температура, но нещо не ми се получават и вече не знам какво да правя. При положение, че работи, дори и да извикам техник, не знам дали ще може да помогне. Някой с подобен проблем? Купена е от techno-shop и пише, че е произведена в Германия, но нещо не можем да се разберем.
А замисляла ли си се, че както при всяко печиво по-ваното е сместа и съотношението на течни сухи в нея?
Скрит текст:
За да ти стават глетави, значи течността ти е в повече. Дори да спазваш дадена рецепта, то тя е ориентировъчна, защото всяко тесто е с различна влага, която играе важна роля после. Броя на яйцата също  - има различни размери, а с домашните е още по трудно, т.к. някои не отговарят на купешките размери. Роля играе и в какво ги печеш - някои хартийки за печене, не позволяват добро изпичане.

# 372
  • варна
  • Мнения: 564
Когато се дава оценка на марка трябва да се споменава и модела. Не е коректно да се сравни модел нисък клас на една марка, с модел висок клас на друга марка.
Моята фурна е Електролукс и нямам тези оплаквания, които срещнах няколко мнения по-назад - слаб долен реотан (това впрочем може и да е фабричен дефект на конкретен уред), бавно печене, неуспешни печива. Това е най-добрата фурна, която съм имала и такива перфектни печива с друга фурна никога не съм постигала. И проблемът е бил отчасти и в мене, защото не съм успявала да намеря най-добрата температура, времетраене и ниво на разположение за съответната фурна. Сега ползвам предимно готови програми за различни ястия, с настроени от производителя температура и времетраене, на дисплея излиза инструкция на кое ниво да се постави ястието.
Така, че ако ще се прави рейтинг да излиза отпред на темата, ще трябва да се комбинира информация за марка и модел.
https://www.technomarket.bg/furni/electrolux-eoc-5654aox-09151043
Моята е тази.Когато се оплаках веднъж на един приятел работещ в Технополиса,той ми каза,че слабото място им е долният реотан.

# 373
  • София
  • Мнения: 1 488
Замисляла съм се, правила съм и различни проби с вариации на съставките и видовете теста. Не мисля, че е от рецептите, защото кекс с кисело мляко ми се е получавал супер на друга фурна. Днес си направих експеримент - питки "Добруджанки" с кисело мляко и сода на първо ниво долен нагревател с вентилатор на 250 градуса настроих - ами поизпекоха се отдолу, отгоре се препекоха, отвътре бяха добре. Не е нормално чак при такава настройка на Т да пече отдолу и то на първо ниво, а и не е равномерно, мъка, май ще се обаждам да я гледат. Чудно ми е обаче как при долен нагревател с вентилатор, отгоре пече повече?!
p.s. Е добре де, защо когато избирах никъде не прочетох за такъв проблем, само доволни имаше...Simple Smile

# 374
  • София
  • Мнения: 12 006
Ами аз съм с Електролукс, и ако пусна такива питчици на 250 гр. ще трябва да ги вадя след ... може би 8-10 мин. Satisfied за което време няма да се изпекат отвътре. Пека на средно ниво /изкл. крем карамел или друго подобно изискващо запичане отгоре/. Мъфините за около 25 мин. на 170-180гр. в загрята фурна, горен и долен реотан без вентилатор, в силиконови форми без хартийки. Вентилатор им пускам, ако искам накрая да им скъся времето с 5-6 мин., когато бързам. Ако ги пека изцяло на вентилатор е за 18-20 мин. Твояти добружданки са се препекли отгоре защото 250 гр. са изключително много. Въпреки, че не е пуснат горния реотан, долния реотан е настроен да поддържа 250гр. в цялата фурна, а вентилатора засилва образуването на коричка и препичане /не само на тесто/.

Общи условия

Активация на акаунт