Сподели любимите си рецепти с „Градус“

  • 18 912
  • 229
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 5 364
Пилешки дробчета със зеленчуци  в гювеч

Продукти:
1 или 2 тарелки пилешки дробчета
прясна чушка-червена или зелена
5 големи глави кромид лук
моркови- 2-3 броя
картофи - 5 броя
200 -300 г гъби
сол, червен пипер, черен пипер, чубрица
Приготвяне:
Дробчетата се измиват обилно и леко се сваряват за 3 -5 мин.
В  олио ЛЕКО се запържват последователно:
 чушките и морковите. Слагат се в гювеча.
След тях  картофките на кубчета и също се слагат в гювеча
Следват  гъбите.
 Накрая като се добави олио  се запържва до омекване лука нарязан на дребно.
Може да добавите по желание и други зеленчуци ( например половин буркан  зелен фасул, малка кутийка грах и домат нарязан на дребно)
Прибавят се отцедените от водата дробчета.
Ръсят се подправките. Всичко се обърква добре. Долива се топла водичка, която да облее съдържанието, но да не е и много, за да не стане рядко.  Може и малка чашка червено вино.
Гювечът се слага във фурната и се готви на 200 градуса около 1, 5 часа.

# 181
  • Мнения: 1 050
Най-вкусното и ароматно пиле:
Едно цяло, добре почистено пиле се намазва с марината от: мед, едра горчица, соев сос и няколко скилидки чесън /може да се пропусне/.
Долива се малко бира, а вътре в пилето се слага клонка розмарин и мащерка.
Пече се с фолио, 10 Мин преди готовност се открива, маже се с масло и се запича на по-силна фурна без вентилатор.

# 182
  • София
  • Мнения: 10 961
Пилешки бутчета с чипс панировка

4 бр. големи пилешки бутчета
1 бр. яйце
червен и черен пипер, къри
100 г сухо сирене
100 г чипс *Сладка чушка*

Първо включваме фурната на 200С. Измиваме бутчетата със студена вода и ги подсушаваме. Разбиваме яйцето и смесваме със смлените червен и черен пипер и кърито. Посоляваме. Отделно натрошаваме чипса на ситно и го смесваме с настърганото сирене. Потапяме бутчетата най-напред в разбитото яйце, после в сместа от чипс и сирене. Слагаме бутчетата в тавичка и ги печем около 40-45 минути.

# 183
  • Мнения: 7 712
Пилешки бутчета с мед и розмарин
6 бр. пилешки бутчета
2 с. л. краве масло
1 с. л. мед
сол
розмарин   
Бутчетата се сваряват в подсолена вода, до полуготовност, след което се отцеждат. В купа се смесват маслото, медът и розмаринът. Бутчетата се слагат в тавичка и се намазват с получената смес. Запичат се до образуване на коричка.

# 184
  • Мнения: 1 921
Пиле по датски - приготвям плънка от сварено, накъсано пилешко месо, задушени гъби, сол и черен пипер, което поставям в средата на кръгла тава, около него поставям картофено пюре, поръсвам с кашкавал и запичам до златисто.

# 185
  • Мнения: 4 859
Пилешки сърчица с лук и бира на фурна

Две тарелки пилешки сърчица се почистват и измиват.Слагат се в тавичка,заедно с нарязани на дребно 2 връзки пресен лук(или 3 големи глави стар или праз лук няколко стръка).Объркват се с олио/зехтин,сол,червен пипер и чубрица.Изсипва се чаша бира.Пекат се в загрята на 200°фурна за около час,като се проверяват от време на време дали са готови.
Рецептата е от форума.

# 186
  • София
  • Мнения: 1 305

Любимото ми пияно пиле:

•1 пиле
•1-2 картофа
•1 пак. краве масло
•½ кубче пилешки бульон
•1 бира
•2 ч.л. подправка за пиле
•3 ч.л. червен пипер
•1 ч.л. джоджен
•1 ч.л. олио

1.Смесваме разтопеното краве масло с олиото, натрошения бульон и подправката за пиле.
2.Разбъркваме добре, поръсваме с червен пипер.
3.Втриваме сместа в пилето – отвътре и отвън.
4.Нанизваме го върху пълната с бира бутилка.
5.Нарязваме картофите на кръгчета, подреждаме ги около пилето. Поливаме с олио, поръсваме с джоджен. Печем на 160 градуса за 60 мин.

# 187
  • София
  • Мнения: 10 961
Пиле с шампанско и сметана

1 бр. пиле
60 г масло
2 с.л. брашно
300 г гъби
200 г сметана
2 бр. жълтъци
3-4 стръка зелен лук
500 мл шампанско
1 връзка магданоз

Нарязаното на 4 порции пиле се запържва в 3 с.л. масло заедно с нарязания лук и 1-2 с.л. вода. Когато остане на масло, се поръсва с брашното и се бърка, докато се запържи до златисто. Постепенно се налива шампанското и се вари 20 минути под капак на слаб огън. Гъбите се нарязват и се запържват в останалото масло. Добавят се към месото 20 минути преди да е готово. Смесват се сметаната и жълтъците и сосът се кипва. С него се заливат порциите при сервиране. Поръсват се със ситно нарязания магданоз.

# 188
  • Мнения: 1 761
ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА, ПИЛЕШКО МЕСО И БРОКОЛИ

ПРОДУКТИ:
за   порции
400 г талятели
300 мл. течна сметана
300 г пилешко филе
300 г броколи
4 скилидки чесън
1 ч.л. черен пипер
сол

РЕЦЕПТА:
Скрит текст:
Талятелите (400 г) се сваряват във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изплакват се и се отцеждат.

Броколите (300 г) се накъсват на малки розички и се пускат във вряща подсолена вода за няколко минути, докато омекнат. След това се пускат в ледено студена вода, като това шоково охлаждане е нужно, за да запазят свежия си зелен цвят.

Пилешкото филе (300 г) се нарязва на дребни кубчета и се пече в тиган с незалепващо покритие, докато се позлати и е напълно готово. След това към него се прибавя накълцаният чесън (4 скилидки) се добавя малко зехтин. Готви се, докато чесънът омекне.

След това към тях се добавят талятелите, броколите и течната сметана (300 мл.). Ястието се бърка, докато сметаната се сгъсти. Накрая се прибавя сол и черен пипер (1 ч.л.). Пастата се разбърква и сервира гореща.

ПАСТА С ПИЛЕ И СМЕТАНА

ПРОДУКТИ:
за   порции
400 г паста
300 г пилешки гърди
250 мл. сметана
4 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 с.л. зехтин
сол

РЕЦЕПТА:
Скрит текст:
Пастата (400 г) се сварява според указанията на опаковката и се отцежда. През това време, докато пастата се вари, чесънът (4 скилидки) се почиства и се нарязва на тънки колелца. Задушава се в зехтина (2 с.л.) в дълбок тиган и щом омекне, се добавят пилешките гърди (300 г), нарязани на кубчета. Месото се пържи до готовност, след което в дълбокия тиган се добавят готварската сметана (250 мл.), отцедената и сварена паста и ситно нарязаният магданоз (1/2 връзка). Ястието се бърка на котлона, докато сметаната почти напълно изври, след което се премества от огъня и се сервира, докато е още горещо. По желание се поръсва с настърган пармезан.

Салата Цезар с пилешко

Необходими Съставки

пилешки гърди - 2 бр.
айсберг
чери домати - около 200 г
краставици - 1 бр.
майонеза - 3 с.л.
кисело мляко - 3 с.л.
черен пипер
червен пипер
сол
лимонов сок
зехтин
крутони
пармезан

Начин на приготвяне
Скрит текст:
Пилешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер и се изпичат на скара /или оребрен тиган/. След като изстинат се нарязват на хапки.
Салатата се почиства, измива се и се накъсва. Прибавят се нарязаните краставица и чери доматки.
Добавят се пилешките късчета и крутоните.
В отделен съд се смесват киселото мляко, майонезата и лимоновия сок. Овкусява се с черен и червен пипер и сол.
С готовия сос се овкусява салатата. Най-отгоре се настъргва пармезан.

Пилешки гърди със соев сос и джинджифил

600 г пилешки гърди
4 скилидки чесън
30 г джинджифил
4 с.л. соев сос
1 с.л. сок от лимон
2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Скрит текст:
Пилешките гърди се изтъняват и се мариноват в смес от настърган джинджифил, накълцан чесън, соев сос, зехтин и сок от лимон за минимум 2 часа.
Запичат се на оребрен тиган. Месото се поднася с гарнитура от свежи зеленчуци.

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 08:21 от bubanka

# 189
  • Мнения: 337


Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 08:22 от bubanka

# 190
  • Sofia
  • Мнения: 567
Руска салата с пилешко месо
пилешко месо
моркови
сметана
кисело мляко
картофи
Картофите и морковите се обелват и сваряват,толкова,че да са малко твърдички.Рарязват се на кубчета и се оставят в купичка.Сварява се пилешкото месо и се накъсва при зеленчуците.Нарязват се на кубчета кисели краставички.На една голяма кофичка сметана се слага кафена чаша кисело мляко и се слага при продуктите.Слага се сол.

# 191
  • Мнения: 5 151
Интересен вкус и аромат придава канелата на пилешкото месо. Това е любима рецепта - печено пилешко филе, овкусено със сол, канела и сметана. Приготвям го в йенска тенджера, ще се получи и с фолио.

# 192
  • Мнения: 8 481
Пилешки дробчета с ориз на фурна

Пилешките дробчета се сваряват за около половин час с малко сол. Отделно в тавичка запържваме/задушаваме кромид, доматено пюре, моркови и патладжан, когато омекнат добавяме ориза, предварително измит, за около минута го запържваме ( така след това няма да се слепят зрънцата ориз). Добавяме подправките -сол, чубрица, черен пипер. Дробчетата и ориза се изсипват в тавичка, наливаме течност в съотношение 1:3, използваме бульонът, в който са се варили дробчетата. Печем за около половин час на умерена фурна.

# 193
  • Мнения: 429

Пиле по френски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

масло
броколи
400 гр. пилешко филе
100 гр готварска сметана
кашкавал
1 сварен картоф
250 гр. пресни гъби
100 гр. пикантина
черен пипер
соев сос
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пилешкото филе се запържва в маслото, добавят се пресните гъби, броколите и свареният картоф, нарязан на кубчета. Налива се готварската сметана и се задушава 2-3 минути. Изсипва се в малък сач и се запича с настърган кашкавал.

# 194
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
ПИЛЕШКО РУЛО С МАНАТАРКИ

Необходими продукти:
Пилешки цели бутчета
на всяко едно бутче:
50-70 грама манатарки (пресни или замразени)
30-50 гр твърдо сирене (кашкавал, гауда)
20 гр синьо сирене
масло
мащерка, черен пипер, сол, къри
вино или бира.

Избирам по възможност по-едри пилешки бутчета (пилешки задни четвъртини) и ги обезкостявам с остър гъвкав нож. Задушавам много набързо в масло нарязаните на дребни кубчета манатарки. Поръсвам ги с подправките. Поставям в чиния обезкостеното месо с кожата надолу и слагам отгоре му по 1-2 с.л. манатарки, парчеца от твърдото сирене и от синьото. Загъвам рулцето така, че кожата да го обвие, и я закрепвам с клечки за зъби. Подреждам ролцата плътно в подходящ по размер йенски съд. Посолявам ги леко, ръся с къри. Наливам ароматно бяло вино - да е около 4-5 мм слой, не повече. Покривам с капак и слагам в сгорещена фурна за около час, като последните 10 минути допичам без капак, за получаване на червеникава коричка. Поднясям след като месото "отпочине", да не е съвсем горещо, но не и студено.

Гарнирам с пържени картофи и прясна салата.

Общи условия

Активация на акаунт