Продукти:
1 или 2 тарелки пилешки дробчета
прясна чушка-червена или зелена
5 големи глави кромид лук
моркови- 2-3 броя
картофи - 5 броя
200 -300 г гъби
сол, червен пипер, черен пипер, чубрица
Приготвяне:
Дробчетата се измиват обилно и леко се сваряват за 3 -5 мин.
В олио ЛЕКО се запържват последователно:
чушките и морковите. Слагат се в гювеча.
След тях картофките на кубчета и също се слагат в гювеча
Следват гъбите.
Накрая като се добави олио се запържва до омекване лука нарязан на дребно.
Може да добавите по желание и други зеленчуци ( например половин буркан зелен фасул, малка кутийка грах и домат нарязан на дребно)
Прибавят се отцедените от водата дробчета.
Ръсят се подправките. Всичко се обърква добре. Долива се топла водичка, която да облее съдържанието, но да не е и много, за да не стане рядко. Може и малка чашка червено вино.
Гювечът се слага във фурната и се готви на 200 градуса около 1, 5 часа.