Заместител на доматите в кетчуп

  • 5 149
  • 54
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 339
Здравейте кулинарки,

Имам нужда от съвета и фантазията ви.
Оказа се, че дъщеря ми вече е алергична и към домати. Това вади доста рецепти от без това бедното и меню, но с липсата на кетчуп /с който замаскираше вкуса на подобията на пица, спагети и т.н. , които и готвим/  не може да се примири.

Моля за съвет как да направим нещо като кетчуп, с което да заменим доматения кетчуп?
За да стане задачката по-трудна не можем да използваме моркови и чушки - алергична е и към тях /да, знам че това е доста изненадващо, но е факт Sad /

# 1
  • Мнения: 11 910
Аз не съм от най- големите кулинарки, но нещо с цвекло и лека майонеза, например?

# 2
  • Майна Сити
  • Мнения: 954
Тъкмо щях да предложа Nomato сос и прочетох, че е алергична към морков и чушка  Sad
Но все пак има различни версии на Nomato, ако искаш поразрови, може да изскочи нещо.

# 3
  • Мнения: 11 339
Тук намирам рецепта с моркови и цвекло
https://www.allrecipes.com/recipe/201097/no-tomato-pasta-sauce/

# 4
  • Мнения: 25 606
С ябълки дали няма да стане?
Също така става кетчуп и с томатило (физалис), но не знам дали можеш да намериш някъде.

# 5
  • Мнения: 2 170
Миличката!
Намерих една рецепта , можеш да махнеш моркова от нея.
https://janeshealthykitchen.com/no-tomato-ketchup/
Другото , за което се сещам е да правите бял сос, тип алфредо или нещо подобно . Стига да ѝ харесва.
https://

# 6
  • София
  • Мнения: 7 990
В нета има доста рецепти на английски - със сос от червени боровинки, сладък картоф за сгъстител и повечето са със сироп от царевица, но такова нещо идея нямам къде се продава...
Ето и още един вариант, със сливи и ябълки (последната рецепта):
http://www.wday.ru/cooking/recipe/podcherknut-vkus-blyuda-ketchup-iz-sliv/

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
пробвай някое чътни, като не слагаш лютото.
повечето са сладко-кисели като кетчупа. ти намали и оцета, да е по-скоро сладко.

незнам какви и дали яде плодове, но с манго става много вкусно.
правила съм и кетчуп с тиква. Peace

# 8
  • Мнения: 11 339
Безкрайно благодаря на всеки коментар! Благодаря за съпричастността, за отделеносто време да помислите за идеи и за линковете.  bouquet

Наистина ми дадохте идеи! Тъкмо се научих да правя кетчуп като този по магазините и се налага да почвам отначало, но вече съм обнадеждена /признавам, че бях поувесила нос/  Heart Eyes

Ще проуча непознатите растения /физалис/, ще пробвам със сливи, ябълки, тикви, боровинки, сладък картоф, цвекло, манго. От сърце благодаря!

Ако пък се сетите за бял сос тип Алфредо без млечни да я изненадам със спагети Карбонара ще съм отново благодарна. Сметаната мога да заменя с бадемова/оризова/, но пармезана, който е основна съставка нямам идея какво да занменя. 

# 9
  • Мнения: 11 339
незнам какви и дали яде плодове, но с манго става много вкусно.
правила съм и кетчуп с тиква. Peace

Би ли споделила рецептата си?

# 10
  • Мнения: 2 170
Безкрайно благодаря на всеки коментар! Благодаря за съпричастността, за отделеносто време да помислите за идеи и за линковете.  bouquet

Наистина ми дадохте идеи! Тъкмо се научих да правя кетчуп като този по магазините и се налага да почвам отначало, но вече съм обнадеждена /признавам, че бях поувесила нос/  Heart Eyes

Ще проуча непознатите растения /физалис/, ще пробвам със сливи, ябълки, тикви, боровинки, сладък картоф, цвекло, манго. От сърце благодаря!

Ако пък се сетите за бял сос тип Алфредо без млечни да я изненадам със спагети Карбонара ще съм отново благодарна. Сметаната мога да заменя с бадемова/оризова/, но пармезана, който е основна съставка нямам идея какво да занменя. 
В био магазините продават вегански сирена , може да има.

# 11
  • София
  • Мнения: 7 990
Дорис, хранителна мая на люспи се използва като заместител на пармезан. Хубава и вкусна е, лично изпробвано.

# 12
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Би ли споделила рецептата си?

на кое?
на манго чътнито или на тиквения кетчуп?

по хран. стойност пармезана го заместват с бразилски орех, ако яде ядки  Peace знам, че веганите го стържат върху паста и пица.
иначе аз много обичам gomashio (сол и запечен сусам, всичко смляко като подправка). дава невероятен вкус.

# 13
  • Мнения: 11 339

Би ли споделила рецептата си?

на кое?
на манго чътнито или на тиквения кетчуп?

по хран. стойност пармезана го заместват с бразилски орех, ако яде ядки  Peace знам, че веганите го стържат върху паста и пица.
иначе аз много обичам gomashio (сол и запечен сусам, всичко смляко като подправка). дава невероятен вкус.


И за манго чънтито и за тиквения кетчуп ако ги помниш. Дори и ориентировъчно ако имаш спомен.
За съжаление ядки и сусам пак и правят алергии. Ядките е нова алергия и усилено търся нови рецепти за сладкиши. Лошото е, че отпадат мляко, ядки и сусам та се чудя какво да правя с калция, който от къде ще набавя?   Peace

Дорис, хранителна мая на люспи се използва като заместител на пармезан. Хубава и вкусна е, лично изпробвано.

За пръв път чувам - сега ще потърся  Hug

В био магазините продават вегански сирена , може да има.

За съжаление те са или ядкови или соеви. Ядковите отпаат, а със соята съм много - много внимателна. Тя е силен алерген. Дали би станало със сирене от семки?

# 14
  • София
  • Мнения: 7 990
https://www.zoya.bg/Хранителна-мая-Engevita-100-г.8823?filters=_D0_9C_D0_B0_D1_8F-s

# 15
  • Мнения: 11 339
Ето хубава стая на маята на люспи

Много се ентусиазирах, че е и полезна и вкусна. А дано я хареса и да не е алергична към нея  Praynig

# 16
  • София
  • Мнения: 7 990
Искрено желая да се хареса и да не прояви алергия към нея. Полезна е, да. Давах и на сина ми, който е много придирчив, хареса я.

# 17
  • Майна Сити
  • Мнения: 954
Леле, Дорис, с какво го храниш това дете? Как може да е алергична към всичко, то реално какво и остава за ядене, само картофи ли  Confused Няма ли фаза "израстване" на тези алергии, или да има нещо, което да ги свързва (нещо химично с дълго име) и реално да има непоносимост към него и нещата, в които се съдържа  newsm78 За калций съм чувала че освен в млечните, го има и в плодовете - смокини, кайсии и т.н. Даже  минералната вода е обогатена с калций.

# 18
  • Мнения: 2 170

Би ли споделила рецептата си?

на кое?
на манго чътнито или на тиквения кетчуп?

по хран. стойност пармезана го заместват с бразилски орех, ако яде ядки  Peace знам, че веганите го стържат върху паста и пица.
иначе аз много обичам gomashio (сол и запечен сусам, всичко смляко като подправка). дава невероятен вкус.


И за манго чънтито и за тиквения кетчуп ако ги помниш. Дори и ориентировъчно ако имаш спомен.
За съжаление ядки и сусам пак и правят алергии. Ядките е нова алергия и усилено търся нови рецепти за сладкиши. Лошото е, че отпадат мляко, ядки и сусам та се чудя какво да правя с калция, който от къде ще набавя?   Peace

Дорис, хранителна мая на люспи се използва като заместител на пармезан. Хубава и вкусна е, лично изпробвано.

За пръв път чувам - сега ще потърся  Hug

В био магазините продават вегански сирена , може да има.

За съжаление те са или ядкови или соеви. Ядковите отпаат, а със соята съм много - много внимателна. Тя е силен алерген. Дали би станало със сирене от семки?
Може и да стане . Не пречи да се пробва , стига детето да не е алергично към семки.

# 19
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз правих веган сирене от слънч. семки и става хубаво. Peace
прилича по-скоро на тофу  Peace
калций от минерална вода. Peace

манго чътни

1 глава лук
1 добре узряло манго
малко вода
захар (по желание)
сол, чили (по желание), звездовиден анасон, 2-3 зърна черен пипер, малко канела, 1 даф. лист
оцет

в мазнина се запържва наситнения лук. в това време се бели и почиства мангото, реже се на дребни парченца.
като се запържи лука, към него се слагат даф. лист и черния пипер. после се добавя се чилито на прах или люспички и другите подправки след 10-30сек. се "угасява" с парченцата манго. ако мангото не е сочно се добавя малко вода.
посолява се и се оставя да къкри на слаб огън. ако мангото не е много сладко, може да се добави захар.
като се сгъсти и парченцата манго се разварят се подправя с оцета (около 1 с.л.).
може да се разсипе горещо по бурканчета и да се съхранява 1-2 седмици в хладилник.

подправките можеш да ги слоцих цели и да ги махнеш после. също чътните може да се пюрира, ние го предпочитаме на парченца.
понякога ми става доста рядко и не ми се изварява дълго, тогава го сгъстявам със съвсем малко нишесте.

чътни можеш да направиш от всеки добре узрял плод по същата рецепта.
държи много на експерименти, в нета има и мнооого различни рецепти. Peace

кетчуп от тиква

    500 g тиквено пюре (тиква, почистена, сварена и пюрирана)
    200ml порт. сок (ако не понася порт. сок, то може да се вземе ябълков, от манго, папая, череши или какъвто понася, но да е сладък, ако тиквата не е сладка)
    150ml мек оцет
    1/2 ч.л. не люто къри
    1/2 ч.л. черв. пипер
    2 щипки лют пипер
    2 щипки бахар
    2 щипки кардамон
    2 щипки кимион
    2 щипки пипер
    4 щипки сол
    50 g доматена паста (онова гъстото от тубичка или малка консерва)
    100 гр. оризов или сироп или от агава (или каквото сладко може да яде детето)
    50-200ml вода при нужда

всичко се смесва в дълбока тенжера, понеже пръска и се вари до нужната консистенция (около 20-30мин). после се разсипва горещ в стерилизирани бурканчета.

аз го правих от сурова тиква, сварена с много малко вода и с подправките. при този вариант е по-трудно да се прецени колко вода да се сложи и може да се наложи по-продължително изваряване.
прецени на теб кое ти е по-удобно.
става да свариш тиквата и да направиш гореописаната рецепта, като взимаш водата от варенето. Peace

добре че ме попита за рецептата, тъкмо се чудех какво да правя с тиквите  Mr. Green

# 20
  • Мнения: 10 699
Алергична ли е към червени камби ? От тях, като се опекат и след това се минат през машинка и сварят на огън може да се направи нещо като сос. Ако не - става и със зелени. Към какво точно е алергията - съединението, което дава червения цвят в плодовете ?

# 21
  • Мнения: 3 789
А защо може бадемова сметана, а ядково сирене - не? Интересно ми е, не се заяждам:)

# 22
  • Мнения: 11 339
А защо може бадемова сметана, а ядково сирене - не? Интересно ми е, не се заяждам:)

Не може и бадемова сметана. Написала съм я по инерция - преди можеше и имам в хладилника.
Бадемовите продукти отпаднаха на последните тестове. Имам брашна, млека и сметани, които ползвах активно.

Купих сини сливи да пробвам с тях. Не очаквам чудеса, но ще пробвам.

Алергична ли е към червени камби ? От тях, като се опекат и след това се минат през машинка и сварят на огън може да се направи нещо като сос. Ако не - става и със зелени. Към какво точно е алергията - съединението, което дава червения цвят в плодовете ?

Никой не ти дава обяснение към кое в храната е алергично детето. Теста показва - реакция и толкова.

# 23
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Бадемовите продукти отпаднаха на последните тестове. Имам брашна, млека и сметани, които ползвах активно. 

аз съм правила ядково сирене от слънчоглед. Peace

# 24
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Кокосово мляко, и от него можеш да направиш сирене (излиза много скъпо, но е вариант). Ясно, че е алергична към мляко, но в какво се изразява реакцията? Има обезмаслени гранулирани млека като ето това: https://www.reformhaus-shop.de/frema-magermilchpulver-500g/a-81193/ (което аз ползвам защото също имам алергия към обикновеното мляко), което може да опитате, АКО реакцията към обикновеното мляко не е много силна.

A към овес има ли алергия? От него също може да се направи мляко и финансово е много по добре. А от млякото сирене. И към кашкавалите ли е алергична?

Не съм правила, но съм чела за кетчуп без домати, за сгъстител се слагат сладки картофи, а вместо доматите, сок от червени боровинки. Ако знаеш английски, потърси в нета, ако не, пиши аз ще потърся и ще преведа.

Не знам в коя държава живеете, но даже в Бг. по магазините има царевичен сироп.

# 25
  • Мнения: 11 339
Кокосово мляко, и от него можеш да направиш сирене (излиза много скъпо, но е вариант). Ясно, че е алергична към мляко, но в какво се изразява реакцията? Има обезмаслени гранулирани млека като ето това: https://www.reformhaus-shop.de/frema-magermilchpulver-500g/a-81193/ (което аз ползвам защото също имам алергия към обикновеното мляко), което може да опитате, АКО реакцията към обикновеното мляко не е много силна.

A към овес има ли алергия? От него също може да се направи мляко и финансово е много по добре. А от млякото сирене. И към кашкавалите ли е алергична?

Не съм правила, но съм чела за кетчуп без домати, за сгъстител се слагат сладки картофи, а вместо доматите, сок от червени боровинки. Ако знаеш английски, потърси в нета, ако не, пиши аз ще потърся и ще преведа.

Не знам в коя държава живеете, но даже в Бг. по магазините има царевичен сироп.

Безкрайно полезен ми е поста ти  bouquet

Не разбрах, защо тези сирена Frema Magermilchpulve са ти по-поносими от обикновено сирене?
Възможните причини за реакция за алергия, лактозна непоносимост и нетолерантност. До скоро имахме алергия, доказана с тест. Алергия вече на тест няма, ОБАЧЕ продължава да стават рани около очите когато яде млечен продукт/храна с мляко. Като даваме кръв ще тествам за лактозна непоносимост, но според лекаря е това. Ново пет  Rolling Eyes Тогава храната минава на друго ниво - без лактозни, които макар и малко все пак има + всички добре узрели сирена, където лактозата е изядена от бактериите.

Кокос не обича.
Овес става, но овесеното сирене, тофу и подобни не се харесват. Ползвам овесено мляко за готвене, но има горчив послевкус.

За сгъстител слагам на кетчупа пшенично нишесте. Днес ще продължа да правя кетчуп от сини сливи, ама да ви кажа до кук си е просто един конфитюр Simple Smile

 

# 26
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
При мен се появи алергия към протеина в млякото (линка е към сухо гранулирано мляко, не към сирена). Но, когато млякото е обезмаслено (като това от линка) и гранулирано, явно нямам никакви проблеми. При сухото мляко, протеина е буквално накълцан и съответно организма ми няма проблеми да го приема (това е логиката).

За овесеното мляко (не съм правила, само съм чела и слушала), има трикове за да не е горчиво. Виж в youtube, там има много ентусиасти публикуващи как го правят за да не им нагарча. Слагаш ли фурми или стафиди когато го минаваш през блендъра?

Тя кокос не обича, но млякото от кокос, няма същия вкус като кокос. Или млякото от кокос не обича?

# 27
  • Мнения: 12 770
За калций, препоръчват зелените листни зеленчуци и такива неща като магданоз.

# 28
  • Мнения: 11 339
Соса от сини сливи тип кетчуп не бе одобрен  Rolling Eyes

Стана като онзи сос от боровинки, който сервират с панираните сиренца. Ама не се хареса.

Продължавам опитите с с цвекло и други. 

# 29
  • софия
  • Мнения: 284
Можете да заместите направо кетчупът с домашна лютеница. Отделете си един ден, 25 лева и това е.

# 30
  • Мнения: 47 981
Тиква с правилни подправки трябва да се доближи максимално. Тиквата е плътна и носи на овкусяване. Цвеклото има дъх и е воднисто. За съжаление не мога да помогна с конкретни рецепти.

# 31
  • Мнения: 10 699
Можете да заместите направо кетчупът с домашна лютеница. Отделете си един ден, 25 лева и това е.
Няма как да стане, детето е алергично към домати ! Четете реди да пишете !

 Като идея - англичани, холандци и т.н.  имат сосове с ябълки ( предимно Грени Смит ) които ползват към телешко и свинско. Ако имаш време хвърли един поглед на скандинавската кухня. Също така ако малката не е алергична към риба и рибни продукти - там също може да намери богат избор при това на здравословна храна. Освен цвеклото виж и за рецепти с ряпа ( не знам дали и понася ).

# 32
  • Мнения: 11 339
Можете да заместите направо кетчупът с домашна лютеница. Отделете си един ден, 25 лева и това е.

Но каква е тази домашна лютеница БЕЗ домат, морков, чушка и патладжан,  Simple Smile
Даже не разбирам какво точно предлагате.

# 33
  • Мнения: 11 339
Тиква с правилни подправки трябва да се доближи максимално. Тиквата е плътна и носи на овкусяване. Цвеклото има дъх и е воднисто. За съжаление не мога да помогна с конкретни рецепти.

 И тиквата има тази сладост като сливите, но ще пробвам и това. Може би тиква и цвекло да се позачерви Wink

Лошото е, че нямам много подправки как да сложа.
Черен пипер - има алергия. Дафинов лист - не смея, там може да стане голяма беля. Чубрица - напоследък ме съмнява след една домашна шарена сол и много силна алергична реакция. Бахар никога не съм давала. Имам само един магданоз само!

Благодаря за съвета Lan_7  bouquet Ще разгледам скандинавската кухня и сос от ябълки.
Рибата отпада Sad За съжаление рибата сега е силен алерген, даже се налага да спра да я давам на кучето, за да е безопасно за детето.

# 34
  • Мнения: 47 981
От цвекло съм яла веге луканка, значи носи на подправки...с повече кимион...но не знам дали ще се доближи до кетчуп. Може би си видяла тази рецепта https://www.geniuskitchen.com/recipe/tomato-free-ketchup-173780, като замениш моркови с тиква. Подправките най вече са важни сякаш. Ох, много трудна задача щом и подправки не може.  https://naturalnoshing.com/2015/05/23/ketchup-nightshade-free/ правят с цвекло. А тиквичка? Водниста е също...чак се амбицирах да пробвам и аз рецепти. Моята щерка трябва да избягва nightshades заради артрита и ще ни е от полза.

# 35
  • София
  • Мнения: 7 990
Морковите може и със сладък картоф да се заменят.
Жалко, че не е харесала сливите, все някоя от рецептите ще й пасне.

# 36
  • Мнения: 25 606
Сладникавият сос се оправя с оцет или лимонов сок. От подправките как е към кимиона?
Сега е сезонът на наровете, към нар има ли алергия? Ако няма, виж рецепти за сос от нар. Продава се и готов.
Или добави нар за подкиселяване на сладникав сос.

# 37
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
без подправки е доста трудно.
точно те правят соса.

Скрит текст:
помня, че си пробвала много неща, но пробвала ли си нещо в посока лечение със собствена кръв или друга подобна десензибилизация, защото явно все повече и повече алергени се появяват. все пак това е огромно натоварване за семейството и за детето... Rolling Eyes

# 38
  • Мнения: 11 339
без подправки е доста трудно.
точно те правят соса.

Скрит текст:
помня, че си пробвала много неща, но пробвала ли си нещо в посока лечение със собствена кръв или друга подобна десензибилизация, защото явно все повече и повече алергени се появяват. все пак това е огромно натоварване за семейството и за детето... Rolling Eyes

Наистина е трудно без подправки. Кимион не сме пробвали. Нар също. Не съм виждала сос от нар, но ще потърся.

Не сме пробвали лечение със собствена кръв. Поддържаме връзка и с други деца с подобни проблеми като нас и нямат положителен резултат. А отрочето си пази кръвта, сякаш е свещенна и воюва да не бъде бодена  Mr. Green
В момента имаме напраление/препоръка за десензибилизация към акари и полени. Още чета и обмислям какво и как да предприема. Имунната и система реагира странно и хаотично, за това още наблюдавам и търся решение и успокояване. Страх ме е, че десензибилизацията ще отклони алергиите от праха и акарите, но няма да я излекува, а към какво ще се насочи и дали няма да е по-зле от обриви по кожата?
 

# 39
  • Мнения: 10 699
Като каза имунна система, пробвали ли сте някакъв природен имуностимулатор - сок от бъзак например  ?

# 40
  • Мнения: 11 339
Като каза имунна система, пробвали ли сте някакъв природен имуностимулатор - сок от бъзак например  ?

Имунната и система е префорсирана - не се дават допълнително имуностимулатори. Напълно се избягват.
С две думи имунитета и е постоянно "на нож". Единственото хубаво нещо /евентуално/ е, че почти не боледува.

# 41
  • Мнения: 1 316
 the Дорис,  искрено ти съчувставам!  С израстването на детето ще се пребори с този проблем...
И от мен...
Сладко-кисел сос от сини сливи
https://pep-4o.blogspot.com/2012/08/blog-post_7.html
В момента в Кауфланд са на промоция- 0,79 ст. за килограм...

Разнообразни сосове:
https://pep-4o.blogspot.com/p/blog-page_70.html



Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 09:48 от doroty3

# 42
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Дорис, моментално се сетих за сладко от лук. За моя вкус идеално замества кетчуп  и е подходящо, както за пици така и за месо/паста. Пробвала съм само купешко, предполагам може да се приготви и домашно. Много е вкусно, за съжаление аз не мога да ям бързи въглехидрати, а бавните също са ми в минимални количества, та не е подходящо за моя режим.
Щях да предложа за бял сос и Скордаля, но после видях, че е алергична към ядки и мляко също.
Пожелавам ти бързо да преодолее това състояние.

# 43
# 44
  • Мнения: 11 339
Благодаря и за предложените рецепти, и за пожеланията и за заинтересоваността.  bouquet Hug Heart Eyes

# 45
  • Мнения: 47 981
На мен в този блог пък ми допадна рецептата за майонеза http://know-how-to-cook.com/2018/08/domashna-mayoneza-bez-yaitsa.html без яйца и мляко. Мисля да пробвам. Не е кетчуп, но може и на дъщеря ти да допадне, ако й понесе

# 46
  • Мнения: 11 339
Супер идея!
Ще се пробва Simple Smile

# 47
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
точно такава направих днес! Хареса се. Но аз сложих само водата от нахута, пресен лимонов сок, сол, олио от гроздови семки.

# 48
  • Мнения: 22 036
Дорис, а от козе мляко и сирене също ли има алергия? То е доста близко до кърмата и не натоварва.

Иначе за сос за спагети аз правя с броколи сметана и синьо сирене. Предполагам, че сметаната може да се замести с брашнена каша, а синьото сирене с някакви подправки. За да не е "гола" кашата, можеш с бульон да я направиш.

За мазнина има много видове, просто трябва да откриете, кое и понася. От гроздови семки и авокадо ползвам понякога. Не им е натрапчив вкуса.

# 49
  • Мнения: 11 339
В козето мляко макар и по-малко има лактоза. Преди можеше да понесе и давах по-малко, но с влизането в пубертета го отхвъли.

Благодаря за предложението за соса. Не ми доставиха люспите от бирена мая, иначе с тях, оризова сметана и брашно планирам да правя белия сос.

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 07:09 от the Дорис

# 50
  • Мнения: 22 036
Има безлактозни млека, ако е ок с белтъка в тях може да се измисли нещо.

# 51
  • Мнения: 11 339
Има безлактозни млека, ако е ок с белтъка в тях може да се измисли нещо.

Да, заредила съм кашкавал, сирене, мляко, йогурт и чакам да е в добро състояние, за да пробваме.
От Бг. продукция има само на Бор-Чвор.

# 52
  • Мнения: 22 036
Извинявай, че питам, защото най-вероятно сте търсили няколко мнения, но понякога, тестовете са силно чувствителни и дават реакция на много неща, а в действителност не е проблем консумацията им. Много рестриктивен и е режимът. Просто и това имай предвид. Аз бях дала резултат от прах, котки, яйца, и какво ли не, а реално никакви проблеми никога не съм имала с алергии.

# 53
  • Мнения: 11 339
Зависи от силата и израза на реакцията към съответния алерген. Ти какви тестове прави - кожен или кръвен? При нея има такава динамика на алергичността и на всичкото отгоре с годините се влошава, че се плаша как ще озаптя положението. Пък да му се невиди и лекарствата не и действат ни Ериуси, ни Ксизали, само един Фенистил малко замазва нещата.  Rolling Eyes

Пие по една кофа добавки, постоянно купувам и чета, търся, влача по лекари ... тя взе да отказва и искала да си ходи с раните по лицето - не и пукало.

Ох, оплаках се ... ама стига разкисване, стягам се в кръста и няма предаване! Продължавам да го боря проблема!

# 54
  • Мнения: 22 036
Правила съм и кожен и кръвен. Реагирам на много неща, но реално нямам проблеми с тях. Истината е, че трябва са се спре почти всичко, до пълно изчистване на симптомите и да се почне въвеждане по едно, много бавно. Така ще видите реално, какво и пречи и я дразни.

Предполагам, че е ужасно това, но не го превръюайте и в мания. Съмнявам се да е една от 0,0001 процент, които наистина са супер алергични към широк спектър от храни.

Доматите са алерген, но в повечето случаи листата им. Обработените рядко влияят.  Просто ти казвам да не разчиташ сляпо на тестовете, защото и ти да си направиш, ще дадеш реакция на стотици неща.

Общи условия

Активация на акаунт