Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

  • 55 517
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 19 687
Всичкото накуп не знам дали ще намериш.

# 541
  • Варна
  • Мнения: 1 885
Не съм виждала Филипс под налягане. И двете марки са добри, но Филипс е по-добра, но не е херметик.

# 542
  • Sofia
  • Мнения: 15 553
Всичкото накуп не знам дали ще намериш.

Instant Pot не отговаря ли на тези условия?

# 543
  • Мнения: 19 687
Там печенето е много свободен преразказ на печене Mr. Green Филипсът се справя по-добре с това.

# 544
  • Мнения: 91
Сега проучих Инстант Пот. Може дс се закупят и допълнителни аксесоари за повече функционалност. 100 паунда е в амазона. Някой наясно ли е доставката до БГ колко излиза приблизително.

Много сложно ми стана, но като се замисля за 300-350 кинта мога да взема и два - единия херметичен слоукукър и един за печене и пържене, за да покрия всички нужди

# 545
  • Мнения: 19 687
Смятй по 2.50-3.00 лева на кило за доставката. Иначе да, пот и фрайър е добра комбинация, ама в 300 няма да се вместиш.

# 546
  • Paris, France
  • Мнения: 14 025
Philips имат мултикукъри с налягане, но на мене не ми хареса как пече. Този съм виждала:

https://www.google.com/amp/s/qanvast.com/amp/sg/articles/can-thi … your-kitchen-1457

Имат и други модели. Според мене Редмонд с налягане е доста по-многофункционален от Филипс с налягане или без и наистина пече кексове добре. Има и опция капак за печене. Тенджерата, тази, която е тефлоноподобна има дръжки. Има и опция иноксовата тенджера май.

# 547
  • София
  • Мнения: 3 706
25 паунда е доставката на МК от амазон, нали скоро го играхме това. Но ние взехме 2, така че 40 паунда е за два.

# 548
  • Мнения: 1 466
С фирма превозвач на мен ми излезе под 20 лева, включително с транспорта по Еконт от София до тук.

# 549
  • Бургас
  • Мнения: 10 348
17 лв ми излезе доставката на  ИП от Амазон до Бургас с Габиели.

# 550
  • София
  • Мнения: 1 464
Ако моят стар Филипс ме изостави се замислям за Редмънт, тъй като по-новите модели на Филипс нямат добри отзиви, а на мен налягане НЕ ми трябва. Може ли да ми препоръчате модел на Редмънт, момичета? Така, за всеки случай да имам аз план Б, че да не остана без кукър, не!:)

# 551
  • София
  • Мнения: 2 411
Момичета, да повдигна въпроса за Ола-та, че напоследък не се чува мн за тях. А виждам, че един от превозвачите, вече има курсове от Испания. Обаче като цъкнах сайта на Ола през телефона нещо мн постно ми се видя

# 552
  • Мнения: 11
Много ме блазни функцията отложен старт,защото често се случва да се прибираме по-късно - водим децата на разни извънкласни занимания.Като се приберем у дома в 8 и те са озверяли от глад и не могат да чакат се сещате картинката.
Затова идеята сложи продукти затвори и го програмирай в 20ч. да имаш готова топла храна ми се вижда уникална,но какво като ядене ще стане така,без никакъв надзор имам предвид?

И мен това ме вълнува, поради същите причини, готвене без надзор и без да отваряш да проверяваш и да е готова за определен час. Фурната ми е нова и функционална, но някак не смея да метна мусака от сутринта и да я програмирам да е готова в 8ч...

Адмирации на всички за споделените мнения, впечатления и съвети както в тази тема, в темата за рецепти и всички останали теми в платформата. Спрях вниманието си на Multicooker Philips HD4749/70, защото е сериозна марка произвеждаща няколко такива модели през годините, има сервизна мрежа и възможността за намиране на консумативи. Също така дизайна и цвета ми харесва - плануваното място ще бъде на плота. Наясно съм, че не е херметик и готвенето ще бъде малко по-дълго. Но не това ме поблазни за покупка на такъв уред, а поставянето на всички нужни продукти за ястието заедно, самото готвене без надзор и програмирането му с отложен старт. От всички коментари в тази голяма тема и тази за рецептите, в съзнанието ми няма ясен отговор на въпроса: Какво и как може да се сготви без надзор с поставянето на всички нужни продукти за ястието заедно и програмирането с отложен старт? Моля за мнения и коментари, за които благодаря предварително! Дълго да се радвате на вашите помощници улесняващи ежедневието ви!

# 553
  • Мнения: 3 137
За рецептите с отложен старт - ако са с месо, стартът не е желателно да се отлага за повече от 2 ч., а ако е топло времето - за повече от 1 ч., защото след този период на стайна температура започват да се развиват бактерии в месото. Така пише в указанията на уредите.

# 554
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Vasil Donchev, аз почти всичко готвя без надзор. В смисъл слагам всички продукти наведнъж, пускам програмата и зарязвам.Нямам претенции да съм велика кулинарка, но се получава доста вкусно (по нашите критерии).  Всички видове супи, боб, леща, яхнии, пържоли с гъби, всякакви манджи със сос, със за спагети, ориз, макарони, овесена каша.... не се сещам, питай ако нещо конкретно те интересува. Бобът ми се сварява идеално, въпреки че слагам солта и доматите в началото.  Единствено като пека цяло парче месо го поглеждам от време навреме, че не съм му свикнала още на печенето. Не пържа обаче, там вече трябва да присъстваш.
Отложеният старт го ползвам само за постни манджи. За месо ме е страх да не се развали.
Моят уред е предишния модел на същата марка. Много съм доволна. Херметик функцията никак не ми е важна. Предпочитам по-бавно готвене на по-ниска температура, много по-безвредни са храните сготвени така. Освен че са и по-вкусни. А и когато готвенето не ме ангажира да му вися на главата мога да си готвя и по 5ч, не ми пречи. Скоро готвих джолан със зеленчуци на slow cook, беше фантастичен.

Общи условия

Активация на акаунт