За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 285
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 2 290
Изпратих ММ за черен бъз, той не намерил, но ми донесе дренки Joy
Посъветвайте ме какво да ги правя.
Ако имате и някоя изпитана рецепта за сироп без варене, ще съм много благодарна.

# 646
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Компот без захар за спешни разстройства!

# 647
  • Мнения: 10 376
Майка ми правеше желе и мармалад от дренки, както и компот, който беше много приятен. Желето не беше лошо, а мармалада никога не съм го опитвала. Не мога да ти дам рецепти, но вероятно из нета има.

# 648
  • Sofia
  • Мнения: 26 377
Преди дни правих от дренки,получи се нещо между мармалад и желе,малко го преварих и стана твърдо като тези които режат от калъп...бяха замразени,сложих ги в тенджера да се сварят,после ги претрих през сито да се махнат костилките,в сока който беше около 2л,сложих 1кг захар,вари се до готовност.

# 649
  • Мнения: 2 817
Здравейте отново,

моля за помощ. Направих половин доза от този сладолед, но сега се усетих, че сложих 200 г. захар, вместо 100 г. Много е сладко Sad Добавих 250 мл. течна сметана. По-добре е, но пак си е доста сладко. Какво още мога да добавя? Повече сметана нямам, имам прясно мляко, сухо мляко, масло. Друго подходящо май нямам. Това е рецептата:

http://www.mycookingbookblog.com/vanilov-sladoled/

Мерси предварително

# 650
  • София
  • Мнения: 11 704
Здравейте отново,

моля за помощ. Направих половин доза от този сладолед, но сега се усетих, че сложих 200 г. захар, вместо 100 г. Много е сладко Sad Добавих 250 мл. течна сметана. По-добре е, но пак си е доста сладко. Какво още мога да добавя? Повече сметана нямам, имам прясно мляко, сухо мляко, масло. Друго подходящо май нямам. Това е рецептата:

http://www.mycookingbookblog.com/vanilov-sladoled/

Мерси предварително
Единственото което можеш да добавиш са горски плодове,  боровинки, къпини, малини, нищо повече. По шепа от всеки вид.

# 651
  • Бургас
  • Мнения: 16 113
За утре мисля да правя пилешки бутчета. Само долната част са.
Някакви предложения,идеи да ми дадете.
Върти ми се да ги мариновам и да ги изпека.

# 652
  • Мнения: 39 321
Карз, и аз бих действала така. Мариновай ги още от сега.

# 653
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 430
За утре мисля да правя пилешки бутчета. Само долната част са.
Някакви предложения,идеи да ми дадете.
Върти ми се да ги мариновам и да ги изпека.
karzz разгледай тук в блога на Пепи "Ястия с птици"
http://pep-4o.blogspot.com/p/blog-page_24.html

ПРЕПОРЪЧВАМ ти  тези  http://pep-4o.blogspot.com/2016/06/blog-post_11.html

успех  Yum

# 654
  • София
  • Мнения: 10 861
За утре мисля да правя пилешки бутчета. Само долната част са.
Някакви предложения,идеи да ми дадете.
Върти ми се да ги мариновам и да ги изпека.

Ето още два варианта:

Пилешки бутчета с майонеза и кашкавал

Пилешки бутчета с чипс панировка

# 655
  • Бургас
  • Мнения: 16 113
Благодаря ви,много за предложенията! Ще прегледам рецептите!

# 656
  • Sofia
  • Мнения: 26 377
40мин за печене на мусака достатъчни ли са?

# 657
  • София
  • Мнения: 11 704
40мин за печене на мусака достатъчни ли са?
Напълно. Готова е. Важното е отгоре заливката да има хубави изпечени петна.

# 658
  • Sofia
  • Мнения: 26 377
Не беше готова...картофите бяха леко твърди,още за 1/2ч я пуснах само отдолу...Дали от доматите е причината?Сложих 2бр настъргани,около 200гр

# 659
  • Мнения: 14 078
Зависи от картофите. Едни се сваряват за 15 мин., други за 45.

Общи условия

Активация на акаунт