За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 261
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 10 374
Като правя мусака, слагам доматите докато задушавам каймата. Освен това леко запичам долният ред картофи с малко олио, докато правя каймата. По правило пека 1 час, заливката слагам за 20-25 минути, преди да е готова мусаката.

# 661
  • Sofia
  • Мнения: 26 370
Пак са леко несварени картофите...мисля че от доматите така се получи Thinking

# 662
  • Мнения: 4 667
Пак са леко несварени картофите...мисля че от доматите така се получи Thinking
винаги в каквото и да слагам настъргани картофи, все стоят като хрупкави, като неготови, не знам защо. Иначе много обичам картофи, но някои сортове са доста капризни и не стават добре, хрупат, а това го мразя

# 663
  • Мнения: 39 305
Никога не слагам домати на мусаката. Само малко червен пипер.

# 664
  • зад кестените
  • Мнения: 795
Помощ момичета!Трябва ми рецепта за консервиране на тиквички които да могат да се приготвят зимата на мусака,супа и други подобни непретенциозни гозби.

# 665
  • Мнения: 22 867
Помощ момичета!Трябва ми рецепта за консервиране на тиквички които да могат да се приготвят зимата на мусака,супа и други подобни непретенциозни гозби.

Режеш на кубченца и замразяваш в пликчета във фризера. Такива използвам в манджи, мусака, супи. Замразих една година и на кръгчета за пържене, но не стават според мен. Получиха се някакви гумени, не ни харесаха.

# 666
  • София
  • Мнения: 11 700
Пак са леко несварени картофите...мисля че от доматите така се получи Thinking
Не, не е от доматите, а от сорт картофи.

# 667
  • зад кестените
  • Мнения: 795
Помощ момичета!Трябва ми рецепта за консервиране на тиквички които да могат да се приготвят зимата на мусака,супа и други подобни непретенциозни гозби.

Режеш на кубченца и замразяваш в пликчета във фризера. Такива използвам в манджи, мусака, супи. Замразих една година и на кръгчета за пържене, но не стават според мен. Получиха се някакви гумени, не ни харесаха.
Благодаря,но не ми харесва вкуса на замразените тиквички,тричави ми стоят някък Затова искам  тиквичките да са в буркани

# 668
  • Мнения: 4 859
Тиквичките бабата на мъжо ги прави със сол и аспирин,пропорции незнам,но намерих тази рецепта
http://m.kulinar.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D … _l.r_i.50487.html
Предполагам и на кубчета ще стане.
Иначе тези на кръгчетата от буркан сме ги пържели .

# 669
  • Мнения: 9 107
Пак са леко несварени картофите...мисля че от доматите така се получи Thinking
Не, не е от доматите, а от сорт картофи.
+1 . Винаги слагам домати на мусаката, или яхнията с картофи. В повечето случаи готвя със сорт домашен Simple Smile веднъж обаче готвих една яхния, на която варих над час картофите (тогава купени) и така и не омекнаха.

# 670
  • Русе
  • Мнения: 5 203
Не беше готова...картофите бяха леко твърди,още за 1/2ч я пуснах само отдолу...Дали от доматите е причината?Сложих 2бр настъргани,около 200гр

Доли, на колко градуса я печи тази мусака?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_1956.html

# 671
  • Мнения: 9 107
имат ли значение градусите на печене от момента, в който заври мусаката във фурната?

# 672
  • Мнения: 1 961
Да имат, също така на вентилатор или без..на вентилатор и 220° ми се опича много бързо.
Какви са пропорциите за заливката от снимката по-горе? Никога не ми е ставала така плътна заливката.

# 673
  • Мнения: 9 107
тюх, пък не съм забелязала до сега. На един картоф ако му трябват 20 мин  да омекне, как ще омекне за 8? (извън микровелето?) Не говоря за запичане, или като цяло време за готвене - въпросът ми е за времето , в който мусаката /манджата  е завряла. до сваряването на картофа.  Много ясно, че на 220 с вентилатор ще заври два пъти по-бързо, отколото на 180 без вентилатор, примерно.  И това го знаят повечето от питащите и пишещи тук  Изключвам времето за готвене в тенджерите под налягане, там условията са други

# 674
  • Sofia
  • Мнения: 26 370
На вентилатор на 200' я готвих мусаката.

Общи условия

Активация на акаунт