Нещо просто, което обичате да похапвате

  • 48 269
  • 628
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 5 262

аз също не обичам, макар че в моето семейство се яде така.
също много мразя още преди да е опитана супата да се слага оцет  #Cussing out
не слагам и лимон не слагам. Naughty

обожавам песто от магданоз. днес смятам да забъркам доволно количество.
става и с хляб и с моцарела и домати, става и за дресинг към салата.

В супа оцет не слагам, виж лимон може.
Ориза се яде с кисело мляко , особено ако е със спанак, коприва или тиквички. Т.е. нещо зелено. Дори зелени пълнени чушки без кисело мляко не са за мен същото ястие.

# 601
  • Мнения: 10 729
Оцет се слага на шкембе чорба - с лимон не става !  Wink
Ориза си пасва с киселото мляко, като изключим ( според мен ) пиле с ориз. Съгласен съм за спанак с ориз и кисело мляко, тикички с ориз, лозови сърми, пълнени чушки ( посни и месни ).

# 602
  • Мнения: 4 859
Докато живеех при родителите ми ориз/сарми и мляко или мусака и мляко беше нечувана комбинация.Покрай мъжа ми се научих(стига да не е както се споменава ориз с месо или ориз с гъби/домати например)

На пилешката супа слагаме лимонов сок-даже това ми е застройката-лимонов сок и жълтъци.
На телешко варено -задължително оцет (не че ям супи,ама ги готвя).

Да не е спам много обичах с прабаба ми да ям салам Камчия(този чесновия)+бяло грозде.
За съжаление не мога да попадна на такъв,който ми харесва,пък така ми липсва вкуса,особено по това време Rolling Eyes

Друго 'просто'нещо,което обичам е т.н.
унгарска салата от форума-лютеница,кисели краставички,някакъв колбас и червен лук на ситно или на лентички,ако е нужно малко зехтин/сол.

И нещо по-здравословно-кисели зелени ябълки+сурови бадеми(ама само аз си го ям Laughing)


# 603
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
От както се влюбих в сушито, на всякакъв ориз слагам уасаби Joy
Ако нямам, заменян с настърган пармезан.
Киселото мляко го харесвам само на пълнени чушки с ориз.

# 604
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Кисело мляко винаги слагам на мусака, домати с ориз и лапат/спанак/коприва с ориз. На сърмите и пълнените чушки правя друг сос с кисело мляко.

# 605
  • Пловдив
  • Мнения: 580
У нас се ядеше яхния от зелен боб, ама само зелен боб, без картофи и други зеленчуци - само домати и лук всъщност, с кисело мляко. Скоро не съм яла, не знам на децата дали ще им се хареса така, те само за зелен боб като чуят и бягат надалече.
Иначе и аз ориза като е с нещо зелено, или пък пълнени постни чушки, постни сарми, го харесвам с кисело мляко.

Кисело мляко винаги слагам на мусака, домати с ориз и лапат/спанак/коприва с ориз. На сърмите и пълнените чушки правя друг сос с кисело мляко.

Там върви сос фрикасе (може и без яйца), стават чудни. Ама пак само аз ще си ги ям...

# 606
  • Мнения: 4 859
Сетих се и за нещо друго което обичам много,но рядко правя:
Пържени/печени картофи с оцет,чесън и копър Heart Eyes
Обядвах,а пак ми текнаха лигите  Mr. Green Mr. Green

 И не е ядене,но все пак-билков чай с домашен ябълков оцет и мед (сутрин).

А на малката любимо и е обикновена вафла с кренвирш или друг колбас(уж био и проверени купуваме,ама все пак е уау комбинация) #Crazy

# 607
  • София
  • Мнения: 38 597
Аз пък обичам да слагам соев сос на много неща - боб, леща, краставици, тиквички с мляко, ориз.

# 608
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Мда, малката обожава филия с течен шоколад и краставици Joy
Соев сос и аз много обичах, дори и на гола препечена филийка. Ама нещо не ми е вкусен като преди.

# 609
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
У нас се ядеше яхния от зелен боб, ама само зелен боб, без картофи и други зеленчуци - само домати и лук всъщност, с кисело мляко.

ооо да, и у нас се ядеше и като се смеси онова кисело мляко на парцали с доматите и  Sick
с хляб се топеше. понякога май и месо имаше. newsm78
години не ядях зелен фасул заради това ястие. Crossing Arms

пърж. картофи с оцет също обичам, но детето няма да ги куси, не хапва нищо кисело, дори леко да накиселява.

# 610
  • Мнения: 17 998
B lidl са оуснали напоследък "сладкарска извара" в кофички по 1кг. Състава е само извара и нищо друго. С огромно удоволствие си я ям с лъжичката директно от кофичката.

Отдавна я гледам тази извара, но цял килограм, а вкъщи само аз обичам. Как я съхранявате?

# 611
  • Бостън
  • Мнения: 13 556
Мммм, ориз с соев сос и уасаби и пържени картофи със малцов (malt) оцет - ЛЮБИМИ въглехидрати!!!
Бъркани яйца, гарнирани с авокадо и лют сос срирача - също! Това последното ме научиха да го ям в Коста Рика Simple Smile
А суши правя и вкъщи, че няма иначе насмогване на моите хлапета, едното от които не яде пица, но суши - да!

# 612
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
B lidl са оуснали напоследък "сладкарска извара" в кофички по 1кг. Състава е само извара и нищо друго. С огромно удоволствие си я ям с лъжичката директно от кофичката.

Отдавна я гледам тази извара, но цял килограм, а вкъщи само аз обичам. Как я съхранявате?

Ами в хладилника я държа, повече от седмица не се е заседявала обаче, изяждам я преди това. Тя няма толкова силно изразен изварен вкус, накойто сме свикнали, напротив, вкуса е много деликатен, леко напомнящ на квасена сметана, поне на мен на това ми напомня, а консистенцията е кремообразна. Та е много подходяща за салата тип снежанка, печени чушки, разядки разни, абе готина работа, особено като вижиш, че и състава е идеален.

# 613
  • София
  • Мнения: 38 597
О, значи и за торти става! Ще се пробва!

# 614
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
Аз не обичам баниците с бяло сирене, по-важно ми хубави с извара.  А палачинките  си ги правя с намачкано сирене, смесено с цедено мляко на пастет, стават страхотни.

Общи условия

Активация на акаунт