Нещо просто, което обичате да похапвате

  • 48 267
  • 628
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  • Мнения: 6 184
А някакъв набухвател? Сода към киселото мляко?

# 571
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
2 ч.захар, 3 ч.брашно, 1 ч.кисело мляко, 1/3 ч.олио, 3-4 яйца, бакпулвер и сода за хляб. 4-5 ябълки настъргани с 1 ч.счукани орехи, 3с.л.захар и 1 л.канела. сипва се в тавата половината тесто, после се слага ябълковата смес, после -другото тесто. Пече се на 180 градуса в началото, после се намалява.Става много хубав сладкиш.

# 572
  • софия
  • Мнения: 2 463
ее да де , мислех че се подразбира Simple Smile

# 573
  • Мнения: 7 929
Мрън-мрън, мамо, искам плодово мляко...

Пасирах сурови ябълки, които и без това имаха твърде неугледен вид и всички ги заобикаляха, разбърках с кисело мляко и готово Simple Smile простичко и вкусно

# 574
  • Мнения: 5 262
Ябълките в повече слагам в уреда за варене на пара, след това лесно беля и чистя и става страхотен ябълков мус. Още докато е топъл се консумира у нас в големи количества поръсен със смеска от пудра захар и ситно смляна канела .

# 575
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
Аз на децата смесвам печена тиква с домашно кисело мляко, слагам  овесени ядки и канела. Става страхотен крем.

# 576
  • Мнения: 2 081
2 ч.захар, 3 ч.брашно, 1 ч.кисело мляко, 1/3 ч.олио, 3-4 яйца, бакпулвер и сода за хляб. 4-5 ябълки настъргани с 1 ч.счукани орехи, 3с.л.захар и 1 л.канела. сипва се в тавата половината тесто, после се слага ябълковата смес, после -другото тесто. Пече се на 180 градуса в началото, после се намалява.Става много хубав сладкиш.


Благодаря и аз съм затрупана с ябълки Simple Smile

# 577
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
Ако ябълките са много сочни, след като ги настържа, ги поизцеждам. Излиза ми една чаша натурален сок.

# 578
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Аз като имам повече ябълки и моркови ги смилам с блендера и изцеждам хубаво сока - много вкусно става всеки път.

# 579
  • Бостън
  • Мнения: 13 556
Печени ябълки с червено вино и карамфил... или ако не ща да съм претенциозна - мед и канела!

# 580
  • Мнения: 10 729
Печени ябълки с червено вино и карамфил... или ако не ща да съм претенциозна - мед и канела!
Слага им се и по една орехова ядка в меда, там където са махнати семките Wink 

# 581
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
Че какво му пречи и с вино, и с карамфил, мед и канела наедно. А може и с кленов сироп.

# 582
  • Бостън
  • Мнения: 13 556
Какви сте подкокоросници Grinning
Обожавам хубав кленов сироп!
А понякога хвърлям при ябълките или тиква или сушени плодове, натопени за 30 мин в нещо - може да е арманяче, може в коняче, в ром, вино... и в сок става, ако сме изпили всичкото благо Simple Smile)) Сушени сливи се съчетават чудно с ябълки и тиква! От тези, дето не са много сухи и твърди, а с частично запазена влажност!

PS Понеже съм пишман домакиня и хич не обичам рецепти да следвам правя на око едно средно аритметично между тиквеник, щтрудел и баклава - тиква + ябълки + стафиди в ром + малко захар + орехи + МНОГО канела + счукани бисквити с ванилия и това завито в най-тънките кори. ММ го сервира със сладолед ванилия и предварително си скрива няколко парчета, че никога не остава. За каки на диета пека отделно издълбани половинки ябълки и/или круши, напълнени с горната плънка и ги лъжа, че е диетично Grinning

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 17:27 от Agent Provocateur

# 583
  • Мнения: X
Печена тиква, сервирана с много заквасена сметана. Мням.

# 584
  • София
  • Мнения: 6 184
На мястото на меда или кленовия сироп върху печена тиква (ябълки, дюли) напоследък слагам петмез.

Общи условия

Активация на акаунт