Подправки в саксии 2-ра тема

  • 66 869
  • 775
  •   1
Отговори
# 765
  • In transit
  • Мнения: 11 823
Семена. Бяха италиански, два вида. Единия сорт дженовезе, другия - неаполитански гигант.

# 766
  • Мнения: 10 503
Семена. Бяха италиански, два вида. Единия сорт дженовезе, другия - неаполитански гигант.
Верно е гигант Simple Smile

# 767
  • Мнения: 7 280
Към всичко изброено за розмарина -аз си слагам стръкче от него в шише със зехтин плюс шарен пипер на зърна.
Ето и моя, който взех преди месец и нещо
 от Лидл. Знам, че му трябва по-голяма саксия, скоро трябва да се наканя да купя. А ментата беше почти умряла и се опитвам да я съживя, дано се получи( по Коледа я взех за 19ст от Кауфланд )

# 768
  • In transit
  • Мнения: 11 823
Дени, ментата я държа навън. Сега е умряла, но като се стопли и подивява. Корените и се събуждат и отвсякъде излизат нови клончета.
Така, че и да не успееш да я стабилизираш вкъщи, запази си я. Ще видиш как ще си тръгне сама като се стопли навън.

# 769
  • Мнения: 10 503
Мента имах навън в продължение на 3-4 години. Заспиваше това време, а аз буквално забравях за нея. Пролетта като луковичните цветя, показваше се над земята и с малко поливка буквално дръпваше и полудяваше, но я изгубих и тази година ще си купя нова Simple Smile

# 770
  • Мнения: 15 316
Ето го и моя босилек от 2019г.





Гледан на остъклена южна тераса. С поливане почти ежедневно в най горещите дни и на два дни в не толкова горещите. По едно време, защото стана наистина много горещо го преместих на северната тераса и там вече си намери баш мястото. Тръгна съвсем като луд. Беше станал цял храст. Този е италиански. Имах и български, един с дребни листенца и малко по различен аромат и той вървеше като луд.
Ментата ми обаче умря.

# 771
  • In transit
  • Мнения: 11 823
Джасте, напомни ми като се стопли, ще ти дам мента. Майка ми на ранчото има цяла плантация, няма оттърване от нея.

# 772
  • Мнения: 15 316
Мики, много мило. Благодаря. Hug

# 773
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 079
Розмарин ръся на всякакви меса печени на фурна, и за пържени картофки. Не става за манджи със сос, защото дава много силен аромат, но за печено и пържено е тамън. И за хлебчета, фокача и т.н. да поръсиш отгоре. Много лесно се прихваща просто от отрязано клонче боцнато направо в саксийка и само поливаш, при нас успеваемостта е 50-60%, ММ се е пристрастил напоследък, май вече и мен ме хваща Smile В градината имам някои на места където не поливам много и си растат нормално, затова ми харесва. В саксия сигурно все пак ще му трябва водица, но моите впечатления са че е може би най-издръжливата подправка.

# 774
  • София
  • Мнения: 39 761
Моля пуснете нова тема.

# 775

Общи условия

Активация на акаунт