Лидл 117 - Юлска тема

  • 93 282
  • 883
  •   1
Отговори
# 795
  • Мнения: 508
Това е наистина дразнещо. Мъжът ми не иска да пазарува там именно заради касите. Предполагам, че много хора са отказали по този начин. Добре, че аз съм търпелива.

# 796
  • Мнения: X
Като сме почнали да си кажа. Много ме дразни колко бързо маркират, не мога да прибера толкова бързо в количката и почват да трупат на следващия човек върху моите неща.

# 797
  • Мнения: 456
След отварянето на новия магазин на бул. "Черни връх" и "Околовръстно шосе", гледам, че в Люлин строят нов магазин на бул. "Царица Йоана" срещу пощата.

А и на мен ми прави впечатление, че много си говорят по тези слушалки. Свалят ли се помежду си, обменят информация за стокооборота, знам ли, но въпреки това обожавам този магазин, защото всичко е подредено и обслужването е на ниво. Вярно, повече пазарувам от "Била" заради добрата локация, но там обслужването е в пъти по-ниско, макар и там да имат добри промоции.

# 798
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 833
В Кауфланд са ми маркирали на по-ниска цена по мое настояване. Беше вечерта, към 20 часа и пазарувах само котешка храна - 2-3 консерви. Цената се различаваше с 40-50 ст на касата нагоре от тази на етикета. Ама промоцията била от утре, ама не знам си кво. Като е от утре, слагате цената през нощта. Аз не съм длъжна да ви следя промоциите от кога са. Щом цената по етикет е по-ниска, ще ми я продадете на по-ниската. Така и стана след известна разправия, викане на служител и проверка на етикета. И аз бях приготвила точни пари, други нямах и според наличните бях решила колко да купя, за да ми стигнат.

# 799
  • Мнения: 1 174
Здравейте, някой знае ли дали чантите за многократна употреба са хубави?

# 800
  • Мнения: 2 845
Вчера пробвах чехлички, дето са на 12,99. Странно стоят, но още не съм се отказала
😂😂😂

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 09:29 от blondyberry

# 801
  • Мнения: 672
Сладолед спрях да купувам, защото започнах да си правя Simple Smile Пак с продукти от Лидл, де - сметана и кондензирано мляко за основа  и после добавки по желание Simple Smile
Може ли малко подробности по технологията - сметаната я разбиваш, предполагам, и после полека добавяш кондензираното мляко, може би плодове, или каквото там, и замразяваш?
Благодаря!

# 802
  • Мнения: 25 810
Като сме почнали да си кажа. Много ме дразни колко бързо маркират, не мога да прибера толкова бързо в количката и почват да трупат на следващия човек върху моите неща.
О, да. И мястото за стоки е толкова... малко докато си събирам нещата, служителката ми връчва ресто и бележка и ми пожелава по живо по здраво, а на следващия клиент започва да му маркира покупките.

# 803
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 833
Не съм Светла, но ще ти отговоря аз - разбиваш леко сметаната. Не много, защото ако я изпуснеш, става на масло. Добавяш кондензираното мляко и каквото още искаш като добавки - шоколадови парчета, какао, пасиран или нарязан плод, надробени ядки, ванилия - изобщо каквото ти душа иска. Ако не ми се плеска миксер, разбърквам всичко на ръка, без да бия сметаната, пак става. Аз го сипвам в сладолед машина и след 40 мин става сладолед. Но може и директно във фризера, като бъркаш на всеки 2-3 часа, за да не направи кристали и да е хомогенен.
Дозата е 3 сметани на 1 кондензирано мляко, ако не слагам други добавки. Иначе, става прекалено сладко. Ако сложиш по-несладък плод, може и 2 сметани на 1 мляко.

# 804
  • Мнения: 8 961
За да не стават кристали, се добавят 1-2 лъжици алкохол. Ракия, водка, нещо твърдо.

# 805
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 833
За да не стават кристали, се добавят 1-2 лъжици алкохол. Ракия, водка, нещо твърдо.
Виж ти, много интересно, нямах представа. Но ако е за дете, няма да е подходящо.

# 806
  • Перник
  • Мнения: 4 866
Не съм Светла, но ще ти отговоря аз - разбиваш леко сметаната. Не много, защото ако я изпуснеш, става на масло. Добавяш кондензираното мляко и каквото още искаш като добавки - шоколадови парчета, какао, пасиран или нарязан плод, надробени ядки, ванилия - изобщо каквото ти душа иска. Ако не ми се плеска миксер, разбърквам всичко на ръка, без да бия сметаната, пак става. Аз го сипвам в сладолед машина и след 40 мин става сладолед. Но може и директно във фризера, като бъркаш на всеки 2-3 часа, за да не направи кристали и да е хомогенен.
Дозата е 3 сметани на 1 кондензирано мляко, ако не слагам други добавки. Иначе, става прекалено сладко. Ако сложиш по-несладък плод, може и 2 сметани на 1 мляко.

Хайде и аз да кажа все пак Simple Smile Разбивам си сметаната хубаво. Но последният път се пресече. Сигурно понеже и се зарадвах колко хубаво се разби - друг път не става толкова твърда Grinning А може и да е заради дулсе де лече-то (правих го в микровълновата) - уж беше изстинало, ама...
Та, моята доза е 2 сметани на 1 кондензирано мляко. Нямам машина, така че направо сипвам сместа в 2 кутии от Лидълски сладолед от по 1 л. и там добавям каквото съм решила - най-често натрошени бисквити от тези с шоколадови парченца - 2  бисквити са напълно достатъчни за 1 кутия. Разбърквам и пъхам във фризера. Не бъркам периодично, не става на кристали. Ако правя ягодов сладолед, добавям към основната смес 200 гр. пасирани ягоди.  Онзи пресечения е с кокос и бисквитки - вкусен е, само на вид не е идеален.
С една сметана и едно мляко, леко карамелизирано, става бял шоколад. Сладоледът е много сладък, но стои по-мек и мазен. Мъжът ми този вариант харесва най-много.

# 807
  • Вестерос
  • Мнения: 38 328
Що да не си носим тх по улицата? Има хора, които живеят на метри от Лидл и не ползват кола Grinning

На мен преди 2 месеца забравиха да ми маркират едно бри сирене. Видях чак вкъщи Simple Smile

# 808
  • Мнения: 8 961
За да не стават кристали, се добавят 1-2 лъжици алкохол. Ракия, водка, нещо твърдо.
Виж ти, много интересно, нямах представа. Но ако е за дете, няма да е подходящо.

Количеството е минимално, т.е. ако сложиш лъжица алкохол в литър сладолед, се пада ужасно малко в една чашка сладолед. Наскоро четох в една група, че така правят сладоледите, които купуваме, така че децата ни неизбежно са яли сладолед с алкохол.

# 809
  • Мнения: 163
Ако някой има опит моля да ми каже как се сушат дребни плодове като боровинки, арония в уреда за сушене.  Защото са дребни и ще паднат през решетките. Дали ако сложа  тънка марля ще има проблем?

Общи условия

Активация на акаунт